142 találat a(z) cégautó cimkére

Külföldi rendszámú autó Kérdés

Korlátlan cégautó-használat Kérdés

Cégautó - üzemanyag áfája Kérdés

Cégautó adó Kérdés

Cégautóadó Kérdés

Illetékkalkulátor autóeladáshoz - használati útmutató Cikk

Illetékkalkulátor autóvételhez 2015 Kalkulátor

Számítsa ki az autó vagy motor vásárlása után fizetendő átírási illetéket! Gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának öröklése és ajándékozása esetén az illeték mértéke a gépjármű és pótkocsi visszterhes vagyonátruházási illetékének kétszerese.

Cégautóadó: július 20-áig a magánszemélynek is fizetni kell Cikk

A saját személygépkocsi használata miatt költséget tételesen elszámoló magánszemélyek se felejtsék el, hogy a második negyedévi cégautóadó-fizetési és -bevallási kötelezettségük határideje július 20-a.

Közel 100 ezer forinttal több lehet az átirási illeték autóvásárlásnál Szakértői Kommentár

Az elmúlt hónapokban az áfa és jövedéki adó emelése, az olaj drágulása és a forint mélyrepülése miatt történelmi csúcsra ugrott a benzinár hazánkban, az autózás azonban nem csak a literenként 450 forintos üzemanyag miatt drágul 2012-ben.

Adóváltozások 2012: mibe kerül az autótulajdonosoknak? Szakértői Kommentár

Az elfogadott jövő évi adótörvény-változások nemcsak a gépjármű tulajdonosokat, a cégeket és a kereskedőket is érintik. A legkedvezőbbnek tűnő változás, hogy jövőre radikálisan csökken a regisztrációs adó mértéke. Minden kategóriában alacsonyabb lesz az adó 2012. január 1-jétől.

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Cégautóadó: két nap és lejár a határidő - változik a törvény Cikk

A cégautóadó megfizetése néhány napon belül ismét esedékes. A jelenleg még negyedévente megfizetendő összeg egy tétellel csökkenthető, a gépjárműadó azon hónapokra eső részével, amelyben mindkét adókötelezettség fennállt

Vagyonadó: kedvezményt kapnának a munkanélküliek Cikk

Önálló törvénybe foglalják a jövő évtől bevezetendő vagyonadót, amely nemcsak magánszemélyekre, hanem szervezetekre is vonatkozik majd - értesült az MTI több forrásból szerdán.

Cégautóadó-bevallás: nyakunkon a határidő Cikk

Április 20-a az új cégautóadó első bevallási és befizetési határideje. Az APEH-nál a Népszabadságnak azt mondják, az autótulajdonos cégeket és a költségelszámoló magánszemélyeket is előveszik majd, sőt a gépjárművüket eladó evások sem maradnak ki.

Amikor a saját kocsi cégautó: mennyit kell fizetni, mit lehet elszámolni? Cikk

Az adótörvényeket visszavonta a kormány, a pénzpiaci válság átírta az adótevreket. A nagy vihart kavart cégautóadóról szóló módosítás is elmarad, mivel is kell így számolni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiva-tao áttérési különbözet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kényszertörlés alatt álló cég

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X