147 találat a(z) cégautó cimkére

Cégautó és szja Kérdés

Amennyiben a dolgozó szerződése szerint magáncélra is használhatja a cégautóját, a cég részéről nem keletkezik adófizetési kötelezettség a magánhasználat következtében az Szja tv. 1.sz. melléklete 8.37.pontja szerint, de a kérdésem az, hogy a dolgozót terheli valamilyen adó (szja stb.), amiatt, hogy ingyen, korlátlanul használhatja a cégautót?

Cégautó: így vonható le az áfa 50 százaléka Cikk

Mikor vonható le a cégautó-szervíz használat utáni áfa 50 százaléka? Olvasói kérdésre Verbai Tamás, az Adózóna szakértője válaszol.

Ebben az esetben az üzembentartó fizeti a cégautóadót Cikk

Mikor kell az üzembentartónak fizetnie a cégautóadót? Olvasói kérdésre Bartha Katalin, az Adózóna okleveles adószakértője válaszol.

Cégautó-adó motorkerékpár után Cikk

Kell-e cégautóadót fizetni motorkerékpár után? Olvasói kérdésre Surányi Imréné, az Adózóna szakértője válaszol.

Korlátlan cégautó-használat esetén ennyi áfát lehet visszaigényelni Cikk

Kell-e útnyilvántartást vezetni és visszaigényelhető-e az áfa korlátlan cégautó-használat és a cégautóadó megfizetése esetén? Olvasói kérdésre Bartha katalin, az Adózóna szakértője válaszol.

Külföldi rendszámú autó Kérdés

Talán nem a megfelelő fórumon teszem fel a kérdést, de remélem, sikerül választ kapnom: Másik uniós tagállam (Németország) állampolgárának idegen rendszámú gépjárművét vezetheti-e a magyarországi lakhellyel rendelkező fia Magyarországon, mindenféle igazoló dokumentumok nélkül? Tudomásom (és az ORFK tájékoztatása) szerint Magyarországon és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok területén magánszemély tulajdonában álló gépjárművet érvényes vezetői engedéllyel rendelkező személyek korlátozás - azaz meghatalmazás nélkül is - nélkül használhatják. A feleség is például igazolás nélkül használhatja a férje nevén lévő autót. Vezetheti-e tehát minden további nélkül a magyarországi lakhellyel rendelkező személy a németországi lakhellyel rendelkező német állampolgár édesanyja német rendszámú autóját Magyarországon? Válaszukat előre is köszönöm!

Korlátlan cégautó-használat Kérdés

Az egyik dolgozónk szerződésében szerepel, hogy korlátlanul használhatja a cégautóját magáncélra is. Az autót lizingeljük, a cégautóadót pedig a havi bérleti díj részeként megfizetjük. A kérdésem az lenne, hogy ez esetben kell-e útnyilvántartást vezetnie a megtett kilométerről, illetve az ÁFA részben vagy egészben visszaigényelhető -e?Válaszát előre is köszönöm!

Cégautó - üzemanyag áfája Kérdés

A tehergépkocsi forgalmijában a kft szerepel üzembentartóként. A tulajdonos egy magánszemély aki nincs kapcsolatban a kft-vel, sem nem tulajdonos, nincs munkaviszony. Ilyen esetben a költségként elszámolható a üzemanyag a gázolaj? Üzemanyag áfája levonható?Az eljárási illetéket a Kft fizette be a NAV-nak.

Cégautó adó Kérdés

Volkswagen transporter gépjármű után kell-e cégautó adót fizetni, ha a megengedett legnagyobb össztömeg: 2515 kg és a szállítható személyek száma: 3 fő? Az szja tv-ben a 2500 kg-ot meg nem haladó megengedett együttes tömeg a forgalmiban szereplő megengedett legnagyobb össztömeggel megegyezik?

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő!Kft-2012évben cégautóadót fizet. Kell e abban az esetben is cégautóadót fizetni, ha a társaság költséget nem érvényesít? Értékcsökkenést sem számol el rá.

Illetékkalkulátor autóeladáshoz - használati útmutató Cikk

Illetékkalkulátor autóvételhez 2015 Kalkulátor

Számítsa ki az autó vagy motor vásárlása után fizetendő átírási illetéket! Gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának öröklése és ajándékozása esetén az illeték mértéke a gépjármű és pótkocsi visszterhes vagyonátruházási illetékének kétszerese.

Cégautóadó: július 20-áig a magánszemélynek is fizetni kell Cikk

A saját személygépkocsi használata miatt költséget tételesen elszámoló magánszemélyek se felejtsék el, hogy a második negyedévi cégautóadó-fizetési és -bevallási kötelezettségük határideje július 20-a.

Közel 100 ezer forinttal több lehet az átirási illeték autóvásárlásnál Szakértői Kommentár

Az elmúlt hónapokban az áfa és jövedéki adó emelése, az olaj drágulása és a forint mélyrepülése miatt történelmi csúcsra ugrott a benzinár hazánkban, az autózás azonban nem csak a literenként 450 forintos üzemanyag miatt drágul 2012-ben.

Adóváltozások 2012: mibe kerül az autótulajdonosoknak? Szakértői Kommentár

Az elfogadott jövő évi adótörvény-változások nemcsak a gépjármű tulajdonosokat, a cégeket és a kereskedőket is érintik. A legkedvezőbbnek tűnő változás, hogy jövőre radikálisan csökken a regisztrációs adó mértéke. Minden kategóriában alacsonyabb lesz az adó 2012. január 1-jétől.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close