51 találat a(z) bt cimkére

Evás bt. katába tart Kérdés

Kata alá bejelentkezett bt. Kérdés

Bt. beltag háziorvosként választhatja-e a "Kata"-t Kérdés

Bt katába lépne, mi lesz a tagi kölcsönnel? Kérdés

Mit válasszak az eva helyett? Kérdés

Bt beltag tagi jogviszonya Kérdés

Ezek megfizetése alól mentesülhetnek a kisadózók Cikk

Ha az Országgyűlés őszi ülésszakán elfogadja a kormány által benyújtott, T/7954 számon tárgysorozatba vett törvényjavaslatot, az egyéni vállalkozó, az egyéni cég, a kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti társaság, a kizárólag magánszemély taggal rendelkező közkereseti társaság választhatja majd, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójára vonatkozó szabályok szerint teljesíti közteherviselési kötelezettségeit.

Személyes közreműködés - mit jelent a gyakorlatban? Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő fizetési kötelezettségek a társas vállalkozások tagjai esetében nagyban függnek attól, hogy a tagnak van-e személyes közreműködési kötelezettsége. Azt azonban, hogy ez a fogalom konkrétan mit jelent, ezek a szabályok – sajnos – konkrétan nem határozzák meg.

Járulékfizetés végelszámolás alatt Cikk

Milyen járulékot kell fizetni végelszámolás alatt, ha beltag? Olvasónk kérdéseire, az Adózóna egyik tb-szakértője Radics Zsuzsanna válaszol.

Hogyan tarthatom az evás státuszom egy bt. beltagjaként? Kérdés

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésemre, többéves evás bt. beltagjaként, evás státuszom fenntartására, ha 87 éves édesanyám a bt. kültagként való jelenlétét nem tudom helyettesíteni más személlyel? Milyen vállalkozási formát választhatnék (akár egyszemélyest is), amivel folyamatos maradhatna evás mivoltom?

Beltag és nyugdíjas: miért kell befizetnie az 5100 forintot? Kérdés

Ha valaki nyugdíjas, de egy bt. beltagja, a vállalkozásból jövedelme nincs, csak a folyósított nyugdíj, miért kell havi 5100 forint egészségügyi szolgáltatási járulék-ot fizetnie? A nyugdíj nem jogosít fel az "ingyenes" orvosi ellátásra, mint a többi nyugdíjast?

Mennyiért lehet megvenni a cégautót? Cikk

Mit kell tennie az evás bt. ügyvezetőjének, ha a cég nevére vett autót a saját nevére iratná át? S mit tegyen, ha elmaradt a cégautó adóhóz kapcsolódó bevallásokkat? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője, Szolnoki Béla (BDO) válaszol.

Hogyan lehet kiszállni egy bt-ből? Kérdés

Mi módon válhat ki egy betéti társaság kültagja? Olvasónk kérdésére az Adózóna cégjogásza, Kathi Krisztina válaszol.

Közreműködő tag: zavaros hivatali álláspont és brutális bírság Cikk

Néhány hónapja egy adózási folyóiratban megjelent bírósági eset bizonyítja, hogy nem egységes a gyakorlat abban, hogy ki minősül társas vállalkozónak. Ráadásul 2011-től a garantált bérminimum szerint kell egyes esetekben a járulékokat fizetni.

Mit tehet, ha elfelejtette az adóbevallását? Cikk

Mit kell tenni, ha nem adott számlát és az APEH-hel fenyegetik vagy elfelejtett beadni adóbevallást? Kiszálltam egy bt-ből, milyen fizetési kötelezettségeim vannak? Az alkalmi munkavállalói könyv után milyen módon kell adózni? Olvasóink kérdezték.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati balesetbiztosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Az Adózona online előfizetés több felhasználó esetén

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X