8 találat a(z) bizományosi szerződés cimkére

ÁFA 7. Kérdés

Külföldi vállalat magyar adószáma – fordított adózás Kérdés

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Bizományos értékesítés elszámolása katás vállalkozásnál Cikk

Olvasónk katás bt. keretei között bizományos értékesítést is végez. De lehet-e bizományos értékesítésnek tekinteni azt a konstrukciót, ahol a bizományosi jutalék elszámolása előre történik? Olvasónk kérdésére Szipszer Tamás adószakértő adott választ.

Bizományosi szerződés + kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem bizományosi szerződése határozott idejű 3 hónapos tartamra szól, havonta előre kell fizetni a bizományosi díjat, ami 30 ezer Ft/hó és a termékek eladása után jutalékot utólag 30%-ot kell fizetni a bizományos részére. Kérdésem: a számlázás hogyan történik, külön fel kell-e sorolni a termékek eredeti árát, majd abból levonni a bizományosi díjat, de hogyan, ha kikötötték, hogy előre kell fizetni? A termékek utáni 30%-os jutalékot is az ügyfelem vonja le a termékek árából a számlájában, mintha az is bizományosi díj lenne, vagy azt már a bizományosnak kell felénk kiszámláznia? Bár ügyfelem alanyi mentes, katás bt. a számla dátumozása hogyan alakul, valamint a katás bevételének a termék – bizományosi díj – értendő-e? Válaszát előre is köszönöm!

Romániai bizományosi értékesítés Kérdés

Cégünk bizományosi szerződés keretében kéthavonta történő elszámolással értékesít romániai partnerének. Az árut a román bizományosi vevő szállítja el, a kivitelről igazolást ad. Kérdésünk, hogy helyesen járunk-e el, ha EU értékesítésként, áfa nélkül számlázzuk ki a fogyásjelentés alapján az eladott árut román partnerünknek? Köszönöm Mikro

Saját kiadású könyv eladása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adószámos magánszemély saját kiadású könyvét szeretné egy könyvesboltnak bizományban otthagyni azzal, hogy amikor a bolt elad egy könyvet, akkor az illető leszámlázza azt. Milyen jogügyletnek minősül ez a tevékenység? Adás-vételi szerződést kell kötni vele? A bolt – mint kifizető – le kell-e vonjon szja-t vagy bármi járulékot a kifizetésből? Válaszát köszönöm

Bizományosi szerződés szlovák céggel Kérdés

Az egyik ügyfelem szlovák céggel bizományosi szerződést szeretne kötni, bizonyos termék behozatala céljából, amit a saját telephelyén tartana, onnan értékesítené és havonta elszámolna a szlovák céggel az értékesítés után. Kérdésem lenne, hogyan hozhatják be az árut, hogyan kell kezelni, milyen áfa tartalommal? Van-e lehetőség arra, hogy csak az értékesített mennyiséggel számoljanak el havonként? Milyen számlát kell kiállítani a behozatalról, illetve az átvételről? Elkülönítetten kell kezelni a készletet? Megoldható hogy euróban számol el és forintban értékesít?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes melletti táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Rezsitámogatás kkv-k számára

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs