8 találat a(z) beteg gyermek cimkére

Beteg gyermek utáni + pótszabadság Kérdés

Beteg gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Alapítvány létrehozásának, működtetésének lépései – példával Cikk

Az elmúlt hónapokban sok szó esett olyan beteg gyermekek megsegítéséről, akik érdekében egy ország összefogott, hogy meg tudják venni a világ eddigi legdrágábbnak számító gyógyszerét. Ezekben az esetekben a szülők egy-egy gyermek megsegítésére alapítványt hoztak létre, és ezen a civil szervezeten keresztül gyűjtötték a pénzt. Cikkünkben olvasónk kérdései alapján mutatjuk be, mit kell tudni az alapítvány létrehozásáról, működtetéséről, valamint a kifizetések adókötelezettségéről.

Ezek a beteg gyermek után járó pénzbeli ellátások Cikk

A gyermekek betegsége kapcsán nyújtható ellátások két csoportba sorolhatók. Az egyik csoportba a természetben nyújtott ellátások, míg a másikba a pénzbeli ellátások tartoznak. Az alábbi cikkben a gyermekek betegsége esetén adható pénzbeli ellátásokról – azaz az ápolási díjról, a gyermekápolási táppénzről, a magasabb összegű családi pótlékról és a gyermekgondozást segítő ellátásról – adunk tájékoztatást.

Támogatás munkavállalónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kolléganőnk gyermeke súlyosan megbetegedett, hónapokon keresztül tartó kezelésre lesz szüksége. Kérdésünk hogy a vállalat milyen módon tudja támogatni? Arra lehetőség van-e, hogy a dolgozónak erre az időszakra fizetett szabadságot biztosítsunk. Ez valószínűleg több hónapot jelentene. Illetve a gyermek részére vásárolt étrendkiegészítő szereket fizetnénk ki. Ezt milyen módon tehetjük meg? Illetve milyen adó- és járulékterhekkel kell számolni? Válaszát előre is köszönöm!

Beteg gyermekét ápolja? Így kaphat plusz táppénznapokat Cikk

Beteg gyermekük ápolása esetén speciális, gyermekápolási táppénz illeti meg a szülőket. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Megszűnt a passzív táppénz, mi lesz ezután? Cikk

Táppénzre az jogosult, aki a biztosítás fennállása alatt vagy annak megszűnését követő első, második vagy harmadik napon keresőképtelenné válik és két százalékos mértékű pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett.

Mit tehet a tudta nélkül elbocsátott kismama? Cikk

Beteg gyermekével gyesen lévő munkavállalót bocsátott el a munkaadó minden értesítés és indoklás nélkül. Milyen jogai vannak, s mit tehet a gyesen lévő alkalmazott?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kivétele kiva hatálya alatt

Szipszer Tamás

adószakértő

Üzemanyagkártya-juttatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close