34 találat a(z) betegállomány cimkére

Távmunkavégzés átalány-költségtérítésének arányosítása Kérdés

Marad-e a biztosítási jogviszony abban az esetben, ha az 1 éves táppénz lejárta után táppénz nélkül folytatódik a betegállomány? Kérdés

Üzemi baleseti jegyzőkönyv Kérdés

Társas vállalkozó nem vesz fel jövedelmet... Kérdés

Home office-ban Covid betegállomány Kérdés

Jogvédelem idős dolgozónak Kérdés

Alkalmazott keresőképességének felülvizsgálata: mutatjuk a változásokat Cikk

2021. január 1-jétől változott a foglalkoztató által kezdeményezhető keresőképesség felülvizsgálatára vonatkozó szabály. Az alábbi cikkben ismertetjük a felülvizsgálatra vonatkozó új rendelkezést, és kitérünk a keresőképtelenség ellenőrzésére is.

Pozitív teszt esetén mit fizethet munkavállalójának a munkáltató? Cikk

Pozitív antigén teszt miatt otthon tartózkodó munkavállalók lehetnek-e betegállományban, illetve fizethető-e számukra 100 százalékos távolléti díj? Olvasónk kérdéseire dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Tanulószerződés Kérdés

Munka helyett betegállomány Kérdés

Köztisztviselőként sajnos 45 napja betegállományban vagyok Kérdés

Orvosi igazolás leadási határideje munkavállaló részéről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem arra vonatkozna, hogy van-e bármilyen jogszabályi előírás (és ha igen, kérem adjanak meg pontos jogszabályhelyet), hogy a keresőképtelen munkavállaló milyen határidőn belül köteles munkáltatója részére eljuttatni a betegállománya igazolására szolgáló orvosi igazolást? Az "indító" igazolást leadta, a folyamatos keresőképtelenséget igazoló "kutyanyelvet" viszont nem. Mit tehet ilyenkor a munkáltató? Mikor és hogyan szüntethető meg az adott munkavállaló munkaviszonya?

Kata keret betegállomány esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Katás bt. beltagja 3 hónap betegállományban volt, mert műtötték. A bt. működött ezen időszak alatt is, hisz van munkaviszonyban bejelentett alkalmazottja, aki után megfizetik a tb-kötelezettséget. Most a katabevallásnál szembesültem azzal, hogy miután a beltag 3 hónapig nem fizette az 50 e forintot saját maga után, sőt táppénzt is kapott, a bevételi keretét 3 millióval csökkentették. Kérdésem, hogy miért lehet ez jogszerű, hisz az alkalmazott dolgozott és utána a járulék- és adókötelezettség is teljesítve lett. Szíves válaszukat köszönöm! Tisztelettel: Béradmin Kft.

Katás vállalkozó táppénzen, de az alkalmazott dolgozik Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó hosszas betegállományba kényszerült, de az ügyfélkör megtartása végett időnként egyszerűsített munkavégzéssel alkalmazottakat foglalkoztat. Ezekre az időszakokra be is fizeti a katát, hiszen a vállalkozás bevételt termel. Kérdés, hogy jogosult-e táppénzre azokban a hónapokban is, amikor ő személyében keresőképtelen, de alkalmazottak dolgoztak a vállalkozásában?

Beltag betegállománya Kérdés

Egy bt. beltagja a tevékenységét munkaviszonyban látja el mint ügyvezető, nulla forint megbízási díjat kap. Betegállományba, kórházba kerül mint veszélyeztetett terhes, várhatóan utána csed, gyed, gyes követi. A tevékenység végzésére egy helyettes munkavállalót szerződtetett. Rendben van ez így?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kivás bt. beltag jövedelme

Széles Imre

tb-szakértő

Kata új szabálya

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlan-bérbeadás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs