10 találat a(z) beruházási adókedvezmény cimkére

Beruházási adóalap-kedvezmény kiválás során Kérdés

Beruházási adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság – amely mikrovállalkozásnak minősül – tisztán elektromos meghajtású, új személygépkocsit vásárolt a 2019. üzleti évben. A beruházási adókedvezmény lehetőségével élhet-e és ha igen, mi ennek a módja (energetikai igazolás, országon belüli régió stb.)? Előre is megköszönve válaszát: Tomayerné

Beruházási adóalap-kedvezmény külföldi ingatlan után Kérdés

Ügyfelem egy magyar cég, amely egy lakást vásárol Bécsben, befektetési, pontosabban bérbeadási céllal. Ausztriában adószámot kér, hogy vissza tudja igényelni a beszerzés áfáját, és a bérbeadás is áfásan fog menni. Egy ügyvédi iroda elvégzi az ezzel kapcsolatos adóbevallási teendőket. Igénybe tudja-e venni a cég itthon a beruházási adóalap-kedvezményt a külföldi ingatlan beruházási értéke után (Tao tv. 7.§ (1) bek. zs) pont)?

Beruházási adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni beruházási adókedvezmény igénybe vételével kapcsolatosan: személyszállítással foglalkozó vállalkozásként vásároltunk egy használt buszt külföldön. Az szja törvényben leírtak szerint üzembe nem helyezett tárgyi eszközökre lehet a kedvezményt igénybe venni. Abban az esetben, ha a jármű külföldön már forgalomban volt, de Magyarországon most kerül először forgalomba helyezésre, akkor is igénybe vehető a kedvezmény? Segítségét tisztelettel megköszönöm!

Kkv-k beruházási adókedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy humán egészségüggyel (járóbeteg-ellátás) foglalkozó cég bérel egy kétszintes épületet. A szintek között az akadálymentesítést lifttel lehetett megoldani. A cég vásárolt egy használt liftberendezést és beépítette a meglévő liftaknába. A cég a liftberendezést az ingatlanok között tartja nyilván. Kérdésem: igénybe veheti-e a cég a beruházási adóalapkedvezményt, arra való hivatkozással, hogy bérelt ingatlanon, az ingatlan bekerülési értékét növelő adóévi felújítás, bővítést, rendeltetésváltoztatást, átalakítást végzett, függetlenül attól, hogy a beépített lift (kocsi+gépészet) nem volt új. Válaszukat előre is köszönöm.

Fejlesztési tartalék és beruházási adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság két év viszonylatában kivitelezővel végeztet egy nagy éttermi beruházást. A kivitelező részszámlát bocsájt ki 2017-ben, a projekt 2018-ban fog befejeződni. Amennyiben 2018-ban szeretnénk kisvállalkozói adókedvezményt erre igénybe venni, vagy fejlesztési keretből leírni, akkor lehetőség van-e erre 2018-ban, tekintve, hogy részszámla már benyújtásra került 2017-ben? A részteljesítés a beruházási számlán van. Esetleg a részteljesítésekre vegyünk igénybe kedvezményt 2017-ben? Köszönöm válaszukat.

Beruházási kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tao adóalap-csökkentő 7. § zs) pont szerinti tao-csökkentéshez szeretném tájékoztatását kérni. Adózó külföldről vásárolt ágaprító gépet (jármű) 2 millió forintért, mely nem újonnan gyártott, viszont a magánszemély eladótól és a forgalmazótól rendelkezik egy "tanúsítvánnyal", hogy gyári alkatrészekkel felújított gép és garanciális. Igénybe vehető a beruházási adókedvezmény ?

Kkv beruházási adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állategészségügyi (állatorvosi) ellátást végző kft. 2016. évben VTSZ 9018 908 alatt vásárolt állatgyógyászati műszert. Besorolható-e a műszaki gépek közzé, és igénybe vehető-e a Tao tv. 7. § (1) bekezdésének zs) pontja szerinti kedvezmény? A számvitelben műszaki gépként szerepeltetésénél gondot okoz-e, hogy korábbi években vásárolt hasonló gépeket nem a 13-as, hanem a 14-es, egyéb berendezések, felszerelések, gépek főkönyvi számlán tartja nyilván? Egyszerűsített éves beszámolót készítő, tehát külön mérlegsoron nem jelennek meg a műszaki gépek és egyéb gépek a könyvelésében. Válaszukat köszönöm.

Új eszköz beruházási kedvezménye Kérdés

Kedves Szakértő! Cégünk szeretné kihasználni a kkv-k beruházási adókedvezményét, új eszköz vásárlásával. Az eszköz értéke 15 millió forint. Milyen feltételei vannak a kedvezmény igénybevételének és hogyan lehet elszámolni? Köszönettel várjuk a választ.

Kkv beruházási adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben kérném a segítségét: ha egy cég év közben átalakul, és a átalakulás napjára elkészíti a társaságiadó-bevallását, ahol igénybe veszi a kkv-k beruházási adókedvezményét (30 millió forintot), mint adóalap-csökkentő tételt, akkor a jogutód cég az év végi társaságiadó-bevallásánál érvényesítheti-e adóalap-csökkentő tételként ismét ezt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs