407 találat a(z) bejelentési kötelezettség cimkére

Számlatömb hiánya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nonprofit kft.-nél ügyvezetőváltás történt. Az átadás után ellenőrizték a számlatömböket, és egyet nem találtak. A nyilvántartás alapján még használták fel. Kérdezném, hogy hova és milyen módon kell az elveszett számlatömböt jelenteni? Kérem, válaszát jogszabályi hivatkozási hellyel megadni. Köszönettel: Krisztiánné

Pénzmosás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy ügyfelem, aki az árukereskedői körbe tartozik. Javarészt nagy értékű okostelefonokat értékesít készpénzért szerb magánszemélyeknek, így havonta az ebből az értékesítésből származó készpénzes árbevétele személyenként meghaladja a 2,5 millió forintot. A kérdésem az lenne, hogy be kell-e jelenteni a NAV-nak a VPOP_PMT17 elnevezésű nyomtatványon, hogy szerb magánszemélyektől az adott hónapban több mint 2,5 millió forintot fogadott el készpénzben, vagy csak akkor kell bejelentést tennie, ha a vevő "gyanús" számára? Válaszát köszönöm!

NAV bejelentési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy magyar kft. Albániában alapít egy céget. A magyar ügyvezető az albán cégnek is az ügyvezetője lesz. Be kell-e bárhová jelenteni (cégbíróság, NAV) a cégalapítást, és azt, hogy az új cégnek a magyar cég ügyvezetője a vezetője? Köszönettel: Fix Kft.

Székhelyszolgáltatás – egyéni vállalkozó Kérdés

Az egyéni vállalkozó bejelentett székhelye az egyéni vállalkozó saját tulajdonában lévő ingatlanban van. Van-e a tulajdonosnak – aki egyben az egyéni vállalkozó – az új szabályok szerint bejelentési kötelezettsége?

Székhelyszolgáltatás Kérdés

A betéti társaság bejelentett és működő székhelye a cég tulajdonos ügyvezetőjének a tulajdonában lévő ingatlanban van. Van-e a társaságnak az új szabályok szerinti bejelentési kötelezettsége?

Szakemberlista Kérdés

Tisztelt Adózóna! A "Listáról választható szakember közműcsatlakozás elvégzésére" című cikkükkel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a regisztrációs lapot hol lehet letölteni/beszerezni? Köszönettel.

Nyugdíjas szövetkezet: sok kérdést kell még pontosítani Cikk

Éppen hogy csak életbe lépett a nyugdíjas szövetkezetek alapításának lehetőségét megteremtő 2017. évi LXXXIX. törvény, amely kiegészítette a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvényt, mivel új formációról van szó, máris számos kérdés merült fel a gyakorlatban, kezdve a fogalmak pontos értelmezésétől a bejelentésnél használt nyomtatványokig.

Ügyvezető jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Újonnan alakuló kft. mindkét tagja egyben ügyvezető is. Mindkettőjük rendelkezik heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal. A társaság ügyvezetését megbízási jogviszonyban látják el a társasági szerződés szerint. A kft. fő tevékenysége mérnöki tevékenység. Az egyik tag látná el a mérnöki tevékenységgel kapcsolatos feladatokat. Hogyan szükséges bejelenteni őket, ha a megbízási díj (ügyvezetőként) nem érné el a minimálbér 30 százalékát? A mérnöki tevékenységre tekintettel be kell jelentenünk a tevékenységben részt vevő tagot? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Külföldi gyakornok bejelentése Kérdés

Török állampolgár tanul Magyarországon. Gyakornokként két hónapig dolgozik egy magyar cégnél. Milyen bejelentési kötelezettsége van a cégnek, milyen járulékot kell fizetni?

Munkavállaló visszamenőleges bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném abban, hogy ha egy munkavállaló a bejelentés után szembesül azzal, hogy nem a megbeszélt időponttól volt bejelentve, hanem később, akkor kérheti-e a munkáltatót, hogy módosítsa a bejelentést? Ha igen, a munkáltatónak milyen büntetési tételekkel kell számolnia? Előre is köszönöm válaszát.

Miért is kell bejelenteni az ingyenes részesedésszerzést? Cikk

Mi az értelme annak, hogy be kell jelenteni a NAV-nak az ingyenes részesedésszerzést, és azt milyen értéken kell kimutatni a könyvekben? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértőnk válaszolt.

Megbízási jogviszony – bejelentési kötelezettség Kérdés

"A foglalkoztatás megkezdése előtt kell bejelenteni, ha új biztosítási jogviszonyt létesít, tehát: a biztosítás kezdetére vonatkozóan legkésőbb a biztosítási jogviszony első napján, a foglalkoztatás megkezdése előtt. Álláskeresési támogatás esetén a támogatást megállapító határozat jogerőre emelkedését követő 10 napon belül, illetve ha a biztosítás elbírálására utólag kerül sor, legkésőbb a biztosítási kötelezettség megállapítását követő napon (Art. 16. § (4) bek. a) pont)". Ha megbízási jogviszonyban foglalkoztatok valakit, függetlenül attól, hogy a megbízási időszak végén az elszámolás szerint kifizetett összeg alapján biztosítottá válik a megbízott vagy sem, van-e bejelentési kötelezettségem a NAV-hoz a T1041 nyomtatvány beküldésével a megbízási jogviszony kezdetekor?

Üzletrész ingyenes megszerzésének bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Próbálom értelmezni a 2017. 06. 30-áig bejelentendő adatszolgáltatást, amelyen az ingyenes üzletrészszerzést kell a NAV felé jelenteni. Igazából csak egy dologról nem szól semmilyen híradás, hogy ennek mi az értelme? Csak feltételezem, hogy az, hogy az ingyenes szerzést ebben az esetben nem terheli illeték, sem szja. Tehát lényegében adómentesen végrehajtható az ügylet? Másik kérdésem, hogy ha cég szerzi ingyenesen az üzletrészt, milyen értéken mutatja ki a könyveiben azt?

Nonprofit kft. adományozása egyesületnek Kérdés

Tisztelt Szakérő! Nonprofit egyszemélyes kft.-t szeretne ügyfelem adományozni egy egyesületnek. A kft. tényleges vagyona a jegyzett tőke fele, részben tárgyi eszközök, berendezések, részben pénzeszköz. A kft. tulajdonában van egy személyautó, aminek könyv szerinti értéke nulla, de használatban van, cégautóadó-fizetés és költségelszámolás is van utána. Kérdésem, hogy van-e adóvonzata az adományozás ilyen fajtájának bármely félnél, és milyen bejelentési kötelezettsége van a kft.-nek és az egyesületnek a hatóságok felé? Köszönettel: Rákné Nyíri Andrea

Új NAV-nyomtatvány jön a pénzmosási bejelentésekhez Cikk

Változik a nyomtatvány, amelyen a pénzmosás és a terrorizmus megelőzését szolgáló bejelentéseket kell megtenniük a gazdálkodóknak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close