464 találat a(z) bejelentési kötelezettség cimkére

Magyar vállalkozás izraeli munkavégzése Kérdés

T. Szakértő! Magyar társas vállalkozás Izraelben fog munkát végezni. A megbízó németországi cég, részükre kell számlázni, a munkavégzés helye lenne Izrael. Mi a teendő, milyen bejelentési kötelezettségek terhelik a társas vállalkozást? 12 fő alkalmazottból 2-3 fő munkavégzésére lenne szükség, kb. 2-3 hónap időtartamra. Köszönöm szépen a választ.

Közösségi szolgálatot teljesítő diák fogadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy civil szervezet szerződést kötött valamelyik középiskolával 50 órás közösségi szolgálatot teljesítő diákok fogadására. A kérdésem az lenne, hogy az iskolában előírt közösségi szolgálat közérdekű önkéntes tevékenységnek minősül a civil szervezetnél? Emiatt van-e bármiféle bejelentési kötelezettsége vagy egyéb feladata a fogadó civil szervezetnek?

AVTOMATA-köteles a zsetonos automata? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Be kell-e jelenteni a benzinkúton üzemelő önkiszolgáló kézi autómosót akkor, ha az zsetonnal működik, és a zsetont a benzinkút pénztáránál adják fizetség ellenében? A benzinkút pénztára az autómosótól 50 méterre van.

Minden automatát be kell jelenteni Cikk

Július 31-éig még szankció nélkül bejelenthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé az üzemeltetők azokat az automata berendezéseket, amelyek olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amiért helyben fizetnek a vásárlók és működésükhöz nincs szükség kezelőszemélyzetre – hívja fel a figyelmet ismételten honlapján az adóhatóság.

Ingatlaneladás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Idén eladtam a lakóingatlanomat, és most veszek egy telket, amire szintén lakóingatlant fogok építeni, még ebben az évben. Az a kérdésem, hogy vonatkozik-e rám az illetékmentesség ebben az esetben is? Ha igen, a telekvásárlást be kell jelenteni?

Alapitványnál képviselő személyében történt változás Kérdés

Nem közhasznú alapítványnál a szervezet képviselője elhalálozott, helyette újat választottak. A bíróság e változást az ügyvéd közreműködésével kezelte. A jogerős végzés megérkezett. Az lenne a kérdésem, hogy a NAV felé, és a cégkapunál milyen feladatom van, mint a szervezet könyvelőjének, aki az alapítványnál képviseleti joggal rendelkezem?

Ezeket az automatákat kell bejelenteni az adóhivatalnál Cikk

Nemcsak elektronikusan, hanem mechanikusan működő berendezés is minősülhet automataberendezésnek. Az automataberendezést – jogszabályban meghatározott adattartalommal, az AVTOMATA elnevezésű nyomtatványon – az üzemeltetőnek kell bejelentenie – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Bejelentkezés áfakörbe Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alanyi adómentes „B” Kft.-t megvásárolja az áfakörös „A” Kft. A megvásárolt „B” leányvállalatnak „A” anyavállalat adózói státusza miatt van-e adózói státuszváltási kötelezettsége? Ha a leányvállalatot áfakörbe szeretnénk bejelenteni, azt legkorábban mikor tehetjük meg? Tisztelettel.

Ügyvezető bejelentési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Új ügyvezetőnk van júliustól, aki nem áll alkalmazásban a cégünknél, hanem a cégcsoport egy másik leányvállalatánál alkalmazott (ahol szintén ügyvezető). Kérdésem, hogy nálunk van-e ezzel kapcsolatban bejelentési kötelezettség? Válaszát előre is köszönöm

Egyéni vállalkozás megszüntetése utáni vállalkozói teendők Kérdés

Egyéni vállalkozó a mai nappal megszüntette a vállalkozását. Milyen teendői vannak és milyen határidőkkel? A NAV felé van-e külön bejelentési kötelezettsége (öregségi nyugdíjas vállalkozó volt. Köszönettel.

Önkéntesek bejelentése Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Juttatások fesztiválszezonban című írásához kapcsolódóan annyi lenne még a kérdésem, hogy egy fesztivál kapcsán az önkénteseket be kell-e jelenteni valamilyen formában? Vagy ők egyszerűen ott lehetnek a helyszínen, és egy esetleges ellenőrzés (akár munkaügyi, akár NAV) esetén elegendő annyit mondaniuk, hogy ők önkéntesek? (Tavaly mi a T1042E nyomtatványon bejelentettük őket, lehet, hogy nem kellett volna?) Köszönettel.

Társaság tulajdonosa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy egyszemélyes kft. tulajdonosa nem működik közre személyesen a társaságban. Van 36 órán túli munkaviszonya. Az ügyvezetést egy másik személy látja el munkaviszonyban, és a kft. is abbahagyta a vállalkozói tevékenységet. Valószínű, hogy el lesz indítva a végelszámolás. Kell jelenteni minden hónapban 08-ason a tulajdonost? T1041-en kell jelenteni 36 órán túli társas vállalkozónak? Előre is köszönöm válaszát!

Tb Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ausztráliában élő magyar állampolgárnak nincs munkahelye, de maga után fizeti a biztosítást az adott országban. Itthon álláskeresési támogatásban részesült, addig a tb-je is rendezett volt. Milyen bejelentési kötelezettsége van? Válaszát előre is köszönöm!

Magyar kft. szerb fióktelepe Kérdés

Magyar kft. fióktelepet létesített Szerbiában. A működéshez adott pénzt lehet-e jegyzett tőkének minősíteni a magyar cég könyvelésében? Be kell-e ezt Magyarországon jelenteni? Válaszukat előre is köszönjük!

Részesedés változása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnénk kérni az alábbi probléma megoldásához: X Kft.-ben B Kft. 26 százalékos részesedést szerzett 2018-ban. X Kft. jegyzett tőkéje növekedett 2019-ben, mert egy másik cég, "C Kft." is részesedést szerzett X Kft.-ben. Így B Kft. 26 százalékos részesedése, 16 százalékra csökkent, értéke nem változott. Kérdésünk: mi a teendő abban az esetben, ha a NAV felé bejelentettük a 18T201T nyomtatványon a 26 százalékos részesedésszerzést? Szükséges-e jelenteni a csökkenést? Ha igen, milyen módon? Segítségét előre is köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkaerő-kölcsönzés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megbízási díj nyugdíj mellett

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Adószámos magánszemélynek, egyéni vállalkozónak GDPR-szabályzat

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs