40 találat a(z) büfé cimkére
Katás büfés turisztikai h. + végzettséghez kötött tevékenység
Kérdés
Turizmusfejlesztési hozzájárulás
Kérdés
2800 vidéki büfé kap egymillió forintos állami támogatást
Cikk
Összesen 2,8 milliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra pályázhat keddtől országszerte 2800 vidéki, egész évben nyitva tartó büfé – jelentette be közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az érintetteknek igyekezniük kell, a támogatást a beérkezés sorrendje alapján határozzák meg.
Sportegyesület általi büfé üzemeltetése
Kérdés
Büfé nyitás működési engedély
Kérdés
Áfakulcs helyes megállapítása
Kérdés
Visszaváltási kötelezettség
Kérdés
Helyi fesztivál szervezésével kapcsolatos tennivalók
Kérdés
Büfé 5 százalékos áfakulcs alkalmazása
Kérdés
Turizmusfejlesztési hozzájárulás
Kérdés
Megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés
Cikk
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1-je és augusztus 20-a között kerül sor. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok szakemberei végzik. Valamennyi ellenőrzés alkalmával fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára – közölte a Nébih pénteken.
Pályázat lovardák és kapcsolódó létesítményeik kialakítására
Cikk
Magyarország számára a ló és a lótartás kiemelt érték, nemzeti kultúránk szerves része – olvasható az Agrárminisztérium közleményében. Az Agrárminisztérium a lovas ágazat megerősítését és több lábon állását kívánja támogatni az április elején megjelent, 5 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőséggel, amely fedett lovardák és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítását támogatja.
Büféhelyiség bérbeadása
Kérdés
Ellenőrzés a nyaralóhelyeken: kevesebb ital a poharakban
Cikk
A boltok mellett a vendéglátóhelyeken próbavásárlásokkal is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi revizorok a szeptember végéig tartó célzott akció keretében. Az eddigi tapasztalatok szerint tipikus probléma a csomagolóanyag belemérése a termék tömegébe, és az úgynevezett szűk mérés, amikor a kifizetettnél kevesebb italt töltenek a vendég poharába.