5 találat a(z) autószerelő műhely cimkére

Egyre könnyebben lebuktathatók az adócsalók Cikk

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket – írja sajtóközleményében a Deloitte. Ez a kiemelt érdeklődés az adóhatóság közelmúltbeli ellenőrzési tapasztalataiból is következhet, mivel az adóhatóság feltárta, hogy bizonyos kereskedők fiktív vevőkkel próbálták áfafizetési kötelezettségüket csökkenteni.

Legális autószerelő műhely illegális szoftverekkel Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei munkatársai egy legálisan működő autószerelő műhelyt ellenőriztek, ahol több illegális diagnosztikai eszközt és szoftvert találtak – írja honlapján a NAV.

Online pénztárgép-használatra kötelezettek 2016. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfélkörömben megtalálható autószerelő, gumiszerelő és karosszérialakatos vállalkozás. Kell-e 2016-tól online pénztárgépet üzemeltetniük az esetlegesen felhasznált és beépített alkatrészek értékesítésekor (számlázásakor)? Minden esetben nyugta, illetve számla kerül kiállításra. Válaszát megköszönöm! Sinka Béla

Váltóolaj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autószerelő műhely vagyunk, a vàltóolajat, amit megvásárolunk, milyen módon tudjuk továbbszámlázni a partnereknek? A jövedéki adó miatt kérdezem. Köszönettel.

EKÁER-rendszer Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéseim lennének az EKÁER-rendszerrel kapcsolatban: 1) Ha autót veszünk saját használatra, és az autó saját lábon hagyja el az eladót, akkor nem kell EKÁER-számot kérnie az eladónak? A saját autót cégként vennénk, nem mint magánszemély. 2) Egy cég saját céges műhelyünkbe fuvaroztat megmunkálásra terméket, amit a megmunkálás után visszafuvaroztat magához. Ilyen esetben kinek kell kérni EKÁER-számot? 3) A műhelyes tevékenységünkhöz (nem mi vagyunk a véghasználók) alkatrészeket vásárolunk, amelyeket beépítünk. Ha ezek tömege és/vagy értéke meghaladja a határértékeket, akkor az alkatrészeladónak EKÁER-számot kell kérnie? Viszont amikor mi beépítünk például egy motoralkatrészt, és kiszámlázzuk azt szolgáltatásként, akkor nekünk már nem kell EKÁER-számot kérni, amikor elviszik tőlünk a megjavított gépkocsikat? 4) A műhelyünkben fémhulladék is keletkezik, amit el szoktunk adni hulladékfeldolgozónak, ilyenkor nekünk kell EKÁER-számot kérni eladóként? Köszönöm előre is a válaszokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1