21 találat a(z) autójavítás cimkére

Személygépkocsi-költségelszámolás Kérdés

Személygépkocsi-javítás és anyag áfája Kérdés

Magyarországi kereskedelmi képviselet személygépkocsi-javítás számlázása II. Kérdés

Külföldi javítás továbbszámlázása Kérdés

Forgalom utáni jutalék Kérdés

Személygépjármű felújításának áfája – észrevétel Kérdés

Céges személyautó javítása, áfa, biztosító II. Kérdés

2065 bevallás EU-ba nyújtott szolgáltatás Kérdés

Az áfabevallás melyik soraiba kell beírni az EU székhelyű cég részére nyújtott autójavítási szolgáltatás adót nem tartalmazó összegét?

Kiállíthat a vállalkozás saját magának számlát? Cikk

Áfás cég autószervizeléssel foglalkozik. A saját cégautójával karambolozott, a gépkocsit a saját szervizében javíttatja, a biztosító társaság csak számla után fizet. Kiállíthat a cég számlát saját magának cégautója javíttatási költségéről? A kiállított számla után befizeti az áfát, de le is vonhatja azt? – kérdezte olvasónk. Dr. kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.

EU: autójavítás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben várom szíves segítségét. Magyaroszági cég belföldön végzett autójavítás költségét számlázná tovább egy holland cégnek. Az EU áfatörvény 2006/112/EC 196-os szakasz szerint az áfa fizetésére a magyar cég kötelezett, de a holland partner a 44-es cikkelyre hivatkozva áfamentes számlát vár tőlünk. Kérem segítségét, hogy kell ezt helyesen kiszámlázni. Köszönettel: Kelemenné Takács Henrietta

Nem feltüntetett rendszám esetén áfa-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a szíves segítségét kérni. Webáruházunk két gáz üzemű kisteherautót tulajdonol az áruk kiszállítására. Az egyik kisteherautó injektor alkatrésze tönkrement. Ez a szokásos karbantartás alkalmával derült ki. Az autószerelő továbbadta egy általa megbízhatónak tartott cégnek, hogy javítsák meg. (Az autószerelő alanyi mentes, a cég, amelynek továbbadta javításra az alkatrészt, áfakörös, 27%-os.) A cég elvégezte a javítást, erről számlát állított ki webáruházunk részére, de a kisteherautónk rendszámát nem tüntette fel benne, mivel nem látta az autót, csak az alkatrészt. Ezáltal nem tudom konkrét autóhoz kapcsolni a költséget, amiről a számlát kiállította. Az végösszeg 350 ezer forint lett. Visszaigényelhetem így a számlából az áfát, ha nem íródott rá a rendszám? Mi ilyenkor a szabályos munkamenet? Válaszát előre is köszönöm szépen!

Autójavítás Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását. Van egy autójavító cég Magyarországon. Lenne egy németországi cég, amely közösségi adószámmal rendelkezik, és idehozná Magyarországra az autókat javítani, mert jelentősen olcsóbb itt az autójavítás. Kérdésünk, hogy ebben az esetben, hogyan, milyen áfával kell számláznunk az autójavítást? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tóth Mária

Autójavítási számla könyvelése Kérdés

Kedves Szakértő! Autójavításos számla esetében az anyagköltséget, ha az külön szerepel a bizonylaton, lehet-e anyagköltségként kezelni, s nem karbantartásként? Mivel az iparűzési adóból az levonható lenne, de a karbantartási költség nem, hogyan helyes ezeket kezelni a könyvelésben? Függ-e attól, milyen arányú az anyagköltség a javításhoz képest? Köszönettel.

Használt autó javítása – áfalevonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt autók forgalmazásával foglalkozó vállalkozónak időnként javításokat kell elvégeztetnie a továbbértékesítésre szánt autókon. Levonható-e ebben az esetben a szerviz által felszámított áfa teljes egészében, ha a szervizben – szolgáltatást (is) nyújtanak, – (csak) termékértékesítést végeznek? Köszönöm szépen! Vágner Emília

Különbözeti áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Normál adózás (áfa) hatálya alá tartozó, autójavítással foglalkozó társaság alkalmanként személygépkocsit vásárol magánszemélytől. Ezen felújítást, karbantartást végez, majd továbbértékesíti, szintén magánszemély részére. Alkalmazhatja ezekben az esetekben a különbözet szerinti adózást? Külön bejelentési kötelezettség terheli ez esetben a NAV felé a kft.-t? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Vasárnap, ünnepnap

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Személygépkocsi-beszerzés nyílt végű pénzügyi lízingre

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31