38 találat a(z) autóbérlés cimkére

Személygépkocsi-bérlés, áfa és cégautóadó Kérdés

Kiküldetés elszámolhatósága Kérdés

Városi autó – MOL Limo-bérlés Kérdés

Tisztetl Szakértő, az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell kezelni a bérelhető, elektromos autók számláit? Budapesten egyre több ilyen szolgáltató van (MOL Limo, Greengo), és a könyvelt társaságoknál találkoztam ezekkel a költségekkel. Általában ezek 1-3 ezer forintos költségek egy-egy alkalommal és nem lehet személyhez rendelni, mert nem lehet tudni, hogy a cégből ki használja. Elszámolható egyes meghatározott juttatásként? Vagy bérként kell adóztatni? A szocho/szakképzési hozzájárulás elszámoláson túl van valami más is, amire figyelni kell akkor, ha ez a cég kivás? Köszönettel!

Bérelt teherautó kötelező biztosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. teherautókat vesz bérbe. A bérbeadó ki akarja számlázni a kötelező felelősségbiztosítás összegét, de nem a bérleti díjban (összevontan), hanem külön számlán. Ebben az esetben a kötelező felelősségbiztosítás elszámolható-e költségként, és áfásan vagy mentesen kell-e kiállítaniuk a számlát? Ha a számlát áfásan kell kiállítani, akkor az áfa levonásba helyezhető-e? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel!

GPS-beszerzés áfájának levonhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem válaszát az alábbi kérdésre. Egy kft. hosszú távú egyedi bérleti szerződés (nem lízing) szerint használ egy személygépjárművet. A bérleti díjat rendszeresen fizeti és a bérletidíj-számla áfatartalmának 50%-át levonásba helyezi. Kérdés: a kft. által a személygépjárműhöz vásárolt GPS (készülék, nem szolgáltatás)számlájának áfatartalmát levonhatja-e, ha igen, hány százalékát? Köszönettel: Adózó

Lízingelt személygépkocsi értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. január 1-jétől nem szükséges útnyilvántartást vezetni a bérbe vett céges személygépkocsik magáncélú használatáról, a nyílt végű lízingdíj áfájának 50 százaléka igazolás nélkül is levonható. Jól gondolom, hogy aki 2019-ben így járt el, az az adózó már értékesítéskor köteles a személygépkocsira áfát felszámítani? Köszönettel!

Szállásfoglalás, autóbérlés, utazási irodák: ezekre figyelmeztet a GVH Cikk

Tájékoztatókkal segíti a nyaralókat a honlapján és a közösségi oldalán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Autóbérlés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk Németországból szeretne személygépkocsit bérelni. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben az áfalevonás 50%-ban számolható el, illetve vallható be, míg a fizetendő része 100%-ban? Válaszát köszönöm!

Autóbérlés: egyértelműbb és átláthatóbb lesz az árképzés Cikk

Megváltoztatta az autókölcsönzés árainak feltüntetési módját az öt vezető autókölcsönző hálózat, az Avis, a Europcar, az Enterprise, a Hertz és a Sixt az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok felhívását követően – közölte ma az uniós bizottság.

Cégautóadó fizetése Kérdés

Egy kft. magánszemély tagjától bérelt 8703 vtsz. számú személygépkocsit, amellyel szállítható személyek száma 8 fő, a megengedett legnagyobb össztömege 2940 kilogramm. Kérdésem az, hogy ebben az esetben a cégnek vagy a magánszemélynek keletkezik-e cégautóadó-fizetési kötelezettsége?

Autóbérlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 13 hónapra bérel személygépjárművet. Kérdésem, hogy milyen költségeket számolhat el a gépjárművel kapcsolatosan? Milyen adófizetési kötelezettségei keletkeznek (cégautóadó, gépjárműadó) a bérelt időszakban? Milyen áfa-visszaigénylési lehetőségei vannak a bérleti díj és egyéb, a gépjárműhöz kapcsolódó költségeket érintően? Köszönettel várom a válaszát.

Autóbérléskor fizetendő adók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy bérelt autó után milyen adófizetési kötelezettségek és milyen visszaigénylési lehetőségek vannak, továbbá, hogy ez módosul-e 2019-ben? Köszönettel várom a válaszát.

5 százalékos kulcs, autóbérlés, utalvány – változások az áfában Cikk

Zömmel a jogharmonizációt szolgáló módosítások szerepelnek az Országgyűlésnek T/2931 számon benyújtott őszi adócsomag áfaváltoztatásokat tartalmazó fejezetében. Emellett az adózók számára előnyös módosításokat (például alanyi adómentesség értékhatárának emelése, személygépjármű-bérletre vonatkozó adminisztrációs könnyítés) is tartalmaz a csomag.

Autóbérlés Londonban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég autót bérelt Londonban. Az autó felvételének helye a londoni repülőtér volt, ez fel is van tüntetve a számlán. A számlát forintban állították ki és csak egy fizetendő összeg sor szerepel rajta, általános forgalmi adóra való hivatkozás nem. Szerepel még a számlán a bérbeadó és a bérbevevő cég összes adata és közösségi adószáma is. Tudomásom szerint azonban az autó rövidtávú bérlése esetén az áfatörvény 44. § (1) bekezdése értelmében a teljesítés helye az a hely, ahol az autót a bérbevevő birtokába adják. Így értelmezésem szerint az áfát a bérbeadónak kellett volna felszámítani. Kérdésem az, hogy ebben az esetben kell-e nekünk szerepeltetni a számlát az A60-as bevallásban, ha a bérbeadó semmit nem tüntetett fel a számlán, ami áfára vonatkozna? Bár véleményem szerint nem fordított áfás ez a tétel. Válaszukat előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Kaszab Éva

Bérbe vett autó áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk személygépkocsit vett bérbe. Csak hivatalos célra használja. Az lenne a kérdésem, hogy a költségei – alkatrész, szervizdíj – áfáját milyen feltételekkel igényelheti vissza? Előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs