36 találat a(z) autóbérlés cimkére

Városi autó – MOL Limo-bérlés Kérdés

Tisztetl Szakértő, az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell kezelni a bérelhető, elektromos autók számláit? Budapesten egyre több ilyen szolgáltató van (MOL Limo, Greengo), és a könyvelt társaságoknál találkoztam ezekkel a költségekkel. Általában ezek 1-3 ezer forintos költségek egy-egy alkalommal és nem lehet személyhez rendelni, mert nem lehet tudni, hogy a cégből ki használja. Elszámolható egyes meghatározott juttatásként? Vagy bérként kell adóztatni? A szocho/szakképzési hozzájárulás elszámoláson túl van valami más is, amire figyelni kell akkor, ha ez a cég kivás? Köszönettel!

Bérelt teherautó kötelező biztosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. teherautókat vesz bérbe. A bérbeadó ki akarja számlázni a kötelező felelősségbiztosítás összegét, de nem a bérleti díjban (összevontan), hanem külön számlán. Ebben az esetben a kötelező felelősségbiztosítás elszámolható-e költségként, és áfásan vagy mentesen kell-e kiállítaniuk a számlát? Ha a számlát áfásan kell kiállítani, akkor az áfa levonásba helyezhető-e? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel!

GPS-beszerzés áfájának levonhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem válaszát az alábbi kérdésre. Egy kft. hosszú távú egyedi bérleti szerződés (nem lízing) szerint használ egy személygépjárművet. A bérleti díjat rendszeresen fizeti és a bérletidíj-számla áfatartalmának 50%-át levonásba helyezi. Kérdés: a kft. által a személygépjárműhöz vásárolt GPS (készülék, nem szolgáltatás)számlájának áfatartalmát levonhatja-e, ha igen, hány százalékát? Köszönettel: Adózó

Lízingelt személygépkocsi értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. január 1-jétől nem szükséges útnyilvántartást vezetni a bérbe vett céges személygépkocsik magáncélú használatáról, a nyílt végű lízingdíj áfájának 50 százaléka igazolás nélkül is levonható. Jól gondolom, hogy aki 2019-ben így járt el, az az adózó már értékesítéskor köteles a személygépkocsira áfát felszámítani? Köszönettel!

Szállásfoglalás, autóbérlés, utazási irodák: ezekre figyelmeztet a GVH Cikk

Tájékoztatókkal segíti a nyaralókat a honlapján és a közösségi oldalán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Autóbérlés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk Németországból szeretne személygépkocsit bérelni. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben az áfalevonás 50%-ban számolható el, illetve vallható be, míg a fizetendő része 100%-ban? Válaszát köszönöm!

Autóbérlés: egyértelműbb és átláthatóbb lesz az árképzés Cikk

Megváltoztatta az autókölcsönzés árainak feltüntetési módját az öt vezető autókölcsönző hálózat, az Avis, a Europcar, az Enterprise, a Hertz és a Sixt az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok felhívását követően – közölte ma az uniós bizottság.

Cégautóadó fizetése Kérdés

Egy kft. magánszemély tagjától bérelt 8703 vtsz. számú személygépkocsit, amellyel szállítható személyek száma 8 fő, a megengedett legnagyobb össztömege 2940 kilogramm. Kérdésem az, hogy ebben az esetben a cégnek vagy a magánszemélynek keletkezik-e cégautóadó-fizetési kötelezettsége?

Autóbérlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 13 hónapra bérel személygépjárművet. Kérdésem, hogy milyen költségeket számolhat el a gépjárművel kapcsolatosan? Milyen adófizetési kötelezettségei keletkeznek (cégautóadó, gépjárműadó) a bérelt időszakban? Milyen áfa-visszaigénylési lehetőségei vannak a bérleti díj és egyéb, a gépjárműhöz kapcsolódó költségeket érintően? Köszönettel várom a válaszát.

Autóbérléskor fizetendő adók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy bérelt autó után milyen adófizetési kötelezettségek és milyen visszaigénylési lehetőségek vannak, továbbá, hogy ez módosul-e 2019-ben? Köszönettel várom a válaszát.

5 százalékos kulcs, autóbérlés, utalvány – változások az áfában Cikk

Zömmel a jogharmonizációt szolgáló módosítások szerepelnek az Országgyűlésnek T/2931 számon benyújtott őszi adócsomag áfaváltoztatásokat tartalmazó fejezetében. Emellett az adózók számára előnyös módosításokat (például alanyi adómentesség értékhatárának emelése, személygépjármű-bérletre vonatkozó adminisztrációs könnyítés) is tartalmaz a csomag.

Autóbérlés Londonban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég autót bérelt Londonban. Az autó felvételének helye a londoni repülőtér volt, ez fel is van tüntetve a számlán. A számlát forintban állították ki és csak egy fizetendő összeg sor szerepel rajta, általános forgalmi adóra való hivatkozás nem. Szerepel még a számlán a bérbeadó és a bérbevevő cég összes adata és közösségi adószáma is. Tudomásom szerint azonban az autó rövidtávú bérlése esetén az áfatörvény 44. § (1) bekezdése értelmében a teljesítés helye az a hely, ahol az autót a bérbevevő birtokába adják. Így értelmezésem szerint az áfát a bérbeadónak kellett volna felszámítani. Kérdésem az, hogy ebben az esetben kell-e nekünk szerepeltetni a számlát az A60-as bevallásban, ha a bérbeadó semmit nem tüntetett fel a számlán, ami áfára vonatkozna? Bár véleményem szerint nem fordított áfás ez a tétel. Válaszukat előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Kaszab Éva

Bérbe vett autó áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk személygépkocsit vett bérbe. Csak hivatalos célra használja. Az lenne a kérdésem, hogy a költségei – alkatrész, szervizdíj – áfáját milyen feltételekkel igényelheti vissza? Előre is köszönöm.

Cégautóadó külföldön használt, bérelt gépjármű Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégautóadóval kapcsolatban az alábbiakról szeretnék érdeklődni. Szervezetünk közhasznú alapítványként működik, az alábbi tevékenység szerint: “A romák és nem romák oktatási eredményei közötti különbségek csökkentése, beleértve az oktatás deszegregációját, elsősorban (de nem kizárólag) Közép- és Kelet-Európában és a Roma Integráció Évtizedéhez hivatalosan csatlakozott országokban.” Szervezetünknek több irodája van: az egyik Budapesten, egy másik Belgrádban működik. A belgrádi iroda a budapeti irodához tartozik. Kérdéseim: 1.) Amennyiben a budapesti iroda Szerbiában bérel autót, amelyet Szerbiában használnak, de az autóbérlés és az üzemanyag díja a budapesti iroda könyveiben jelenik meg, szükséges-e cégautóadót fizetni Magyarországon? 2.) Amennyiben a budapesti irodához tartozó belgrádi iroda bérel gépjárművet Szerbiában, amit ott is használnak, abban az esetben szükséges-e cégautóadót fizetni Magyarországon? Szervezetünk rendszerint olyan esetekben bérel gépjárművet (legtöbb esetben nem Magyarországon és nem Magyarország területén használja), amikor az utazás tömegközlekedéssel nem megoldható. Ugyanakkor, mivel a közhasznú tevékenységünk érdekében felmerült költség a gépjármű bérlése, valamint az üzemanyag díja, ezért ez a magyar iroda könyveiben jelenik meg. Szíves segítségüket szeretném kérni a fent leírt üggyel kapcsoaltban. Köszönettel: Gyenge Lóránd

Car-sharing, cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Egyre elterjedtebbek Budapesten car-sharing rendszerben működő, rövid távú (10-30 perc) autóbérlést lehetővé tévő szolgáltatások. Ügyfelem igénybe kívánja venni ezen szolgáltatást. Kell-e az ilyen jellegű autóhasználat után cégautóadót fizetni? Ha igen, akkor melyik környezetvédelmi besorolásba és kW-ba kell besorolni? Köszönettel: Kauker Zsoltné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close