141 találat a(z) autó cimkére

Autója is bánhatja, ha nem fizeti adótartozását Cikk

Milliós értékű veterán terepjárót foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai adótartozás fedezeteként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy adóstól, aki megpróbálta kijátszani a végrehajtókat – közölte Varga Zoltán, a NAV megyei sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Lakást és autót is lehet nyerni számlákkal Szerbiában Cikk

Nem mindennapi nyereményjátékot indított szerdán a szerb kormány a szürkegazdaság visszaszorítása és az adózási morál emelése érdekében: a résztvevők bolti számlák összegyűjtésével nyerhetnek értékes díjakat, akár egy belgrádi lakást is.

Gépkocsival történő munkába járás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk olyan helységben lakik, ahonnan a munkahelyre tömegközlekedési eszközzel is be tud járni. Az ügyvezető engedélyezte neki a gépkocsival történő munkába járást. Saját gépkocsija nincs, édesapja gépkocsijával jár. Lehetséges-e ebben az esetben elszámolni a 9, vagy 15 forintot?

Autó költségének átszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne: ha egy cégben van egy gépjármű, de egy másik cégbe érkeznek az üzemanyag- és egyéb fenntartási számlák, akkor arra van-e mód (és milyen adózási, esetleg járulékfizetési feltételek mellett van), hogy átszámlázásra kerüljenek a felmerült költségek ahhoz a céghez, ahol az autó van, tehát ahová valójában tartozik? A cégautóadó megfizetésre kerül abban a cégben, amelyiké az autó és ahová valójában a költségek valók. Válaszát köszönöm.

Autósok, figyelem: rengeteg a hamis fékalkatrész! Cikk

Súlyos és életveszélyes kockázatokat jelentenek az ellenőrizetlen forrásból származó fékalkatrészek, mivel sok esetben silány minőségű termékekről van szó, hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT). A többnyire online kereskedelmi csatornákon keresztül forgalomba kerülő termékek a baleseti kockázatokon és környezetvédelmi veszélyeken túl komoly anyagi károkat is okoznak az autótulajdonosoknak, valamint a legális piaci szereplőknek.

Autósok, figyelem: drága lehet a késlekedés! Cikk

Az idei év végéig meg kell kötni az új, jövő évre vonatkozó szerződést azoknak az autósoknak, akiknek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (kgfb) január 1-jei évfordulós, és úgy döntöttek, hogy az idei kampányban biztosítót szeretnének váltani, máskülönben súlyos büntetést kell majd fizetniük – hívta fel a figyelmet Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Rossz hír az autósoknak a kgfb-tarifákról Cikk

A kedd éjféli határidőig 11 biztosító hirdetett új kgfb-tarifát az év végi kampányidőszakra, további 3 biztosító a korábbi, évközi díjaival vesz részt az idei kampányban. A Netrisk.hu által elvégzett gyors előzetes díjszámítások azt mutatják, hogy az átlagos díjnövekedés mértéke várhatóan 10-12 százalékos lesz.

Személygépkocsi költségei Kérdés

Tisztelt Cím! Alábbi kérdésben kérem szíves válaszukat. Egyéni vállalkozó OEP finanszírozott fogorvos (nem áfaalany) használt személygépkocsit vásárolt egy összegben, készpénzben – nem lízing, nem hiteles – a személygépkocsit csak a vállalkozásában használja, a cégautóadót megfizeti. Vállalkozásában a személygépkocsi beszerzését elszámolhatja-e költségként, igénybe veheti-e rá a kisvállalkozói adókedvezményt, vagy bármilyen más, év végi adókedvezményt, év közben a felmerülő költségeket: javítás, szervizelés, autópálya-matrica stb elszámolhatja-e, illetve van-e bármilyen ezzel kapcsolatos további teendője? Köszönettel.

Kevesebbet lopnak Cikk

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) legfrissebb adatai szerint 2016 első félévében Magyarországon 24,1 százalékkal nőtt az újonnan üzembe helyezett személygépkocsik száma. A növekedés kedvező hatással lehet a casco-biztosítások piacára is – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Hétvégi hazautazás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Abban kérném a segítségüket, hogy egy munkavállaló hétvégi hazautazását szeretnénk költségtéríteni. Autóval szeretné megoldani ezt. Milyen dokumentum szükséges hozzá, hogy igazolja az autóval járás jogosságát? Arra vagyok kíváncsi, hogy hogy lehet leellenőrizni, hogy a kormányrendeletben foglalt kitételeknek eleget tesz? Vagy elég, ha ő lenyilatkozza, hogy a családi okok/várakozási idő egyebek miatt nem tud tömegközlekedéssel járni? Köszönöm a választ!

Cigarettával bélelték ki az autót a csempészek Cikk

Több mint 2,6 millió forintot érő csempészcigaretta-szállítmányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M70-es autóúton – tájékoztatta a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Kötelező-e a pénztárgép használata? Kérdés

Társaságunk motorkerékpár- és alkatrész-kiskereskedelemmel is foglalkozik. A tételes készletnyilvántartással, az értékesítéssel egyidejűleg az értékesítésekről azonnal számlát állítunk ki. A készpénzes számlákról havonta adatot szolgáltatunk a PTGSZLAH adatlapon. Szeptember 30-ától nekünk is kötelező beszerezni online pénztárgépet? Nem mentesülhetünk alóla?

Tiltott taxizás: a jogosítványt és az autót is bevonhatják Cikk

A kormány kedden benyújtotta a parlamentnek az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről szóló törvényjavaslatot, amelyet tárgysorozatba vett az Országgyűlés.

Drága lett az autó biztosítása Cikk

2016 első negyedévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja 31 600 forint volt, ami 31 százalékkal haladja meg a tavaly ilyenkor regisztrált 24 100 forintos összeget, derül ki a netrisk.hu legfrissebb adataiból. A piacvezető online biztosításközvetítő cég statisztikái szerint az évközi kötések közel kétharmadát jelentő azonnali (az autó vásárlásakor végrehajtott) kötések átlagdíja az első három hónapos időszak során már 37 ezer forint felett alakult. Az év első három hónapja ugyanakkor már érdemi díjemelkedés nélkül telt el.

Ez az értékcsökkenés tényleg terven felüli, így kell elszámolni Cikk

Aki autóba ül, számoljon vele, hogy hamar megesik a baj, még ha meg is ússza ép bőrrel. Javító megjavítja, biztosító fizet is, de hogy számoljon el vele, mármint a számvitel szabályai szerint. Olvasónkat is ez érdekli, és még az is, hogyan kell elszámolni a használattal járó kisebb-nagyobb javításokat. Ha egy cégnél több gépjármű van, ott többször előfordulhat javítás, káresemény, közúti baleset. Mi a helyes elszámolás? Szakértőnk Tirpák Anita válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás megszűnése közös megegyezéssel

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Online pénztárgép és az online számlázás összefüggése

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Pihenőidő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close