9 találat a(z) apa gyeden cimkére

Gyed igénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, amikor a gyermek megszületik és még nincs meg a 365 nap biztosítási idő az édesapa részéről, jogosult lesz-e gyedet igényelni? Mivel az édesapa szeretné igénybe venni. Viszont amikor igényelni kell a gyedet, meglesz a 365 nap biztosítási idő az édesapának. A csedet az édesanya igényli. Köszönöm

Az apai gyed hátrányai az anyára Cikk

Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátások, a családtámogatás terén minden eset más – csak konkrét információk alapján lehet tanácsot adni. Néhány általános megállapítást azonban lehet tenni az ellátásokkal kapcsolatosan; igaz ez abban az esetben is, ha az anya helyett az apa veszi igénybe a gyermekgondozási díjat. Mikor éri meg és mikor nem, ha a hosszú távú hatásokat is figyelembe vesszük?

Apai gyed mellett anya szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy anyuka, aki a 3 év alatti gyermekével fizetés nélküli szabadságon van, és az apuka veszi igénybe ugyanezen gyermek után a gyedet, visszajönne dolgozni. A kérdésem,hogy a szabadságai kiszámításánál figyelembe vehető-e a fizetés nélküli szabadság első hat hónapja, függetlenül attól,hogy apa veszi igénybe a gyedet, és ennek következtében az anyuka biztosítása szünetel. Köszönettel

Tartósan beteg gyermek utáni gyes és gyed két gyermeknél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, az alábbi esetben is igaz-e az, hogy csak az egyik szülő veheti igénybe a gyest és a gyedet egyszerre: 4 éves gyermekünk tartósan beteg (ezt évente szakorvos igazolja), ezért anya gyest kap, ha jól tudom, a gyermek 10 éves koráig. Második gyermekünk fél éves, a csedet anya kapta, viszont apa venné igénybe a gyedet a gyermek 2 éves koráig. Köszönöm válaszát!

Édesapa mely időponttól igénylheti a gyedet, ha mellette munkát végez? Kérdés

2019.03.24-én született gyermek után igénybe vett csed 2019.08.15-én lejár, a csedet a szülés várható ideje előtt kértük. A gyedet – anyagi megfontolásból – az édesapa kérelmezi, gyed mellett munkát kíván végezni. Az édesanya katás egyéni vállalkozó, aki a csed lejártát követően szüneteltetni kívánja egyéni vállalkozását. Kérdésem, hogy az édesapa 2019.08.16-ától igényelheti-e a gyedet, vagy csak a gyermek féléves korától kérelmezheti azt? Köszönettel: T.J.

Fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy dolgozónknak most járt le a csed időszaka, viszont gyesre a férje fog menni. Az lenne a kérdésem, hogy ha az anyuka a cégünkhöz benyújt fizetés nélküli szabadságkérelmet egyéb indokkal, akkor azt el kell-e fogadnunk, vagy dönthet úgy a munkáltató, hogy mivel ő nem a gyed miatt lenne fizetés nélküli szabadságon, hogy nem engedélyezi ezt, és szeretné, ha visszajönne dolgozni? Tisztelettel: Jancsó Katalin

Ha mindkét szülő dolgozik, folyósítható-e az apa jogán a gyed? Kérdés

Gyermekünk még nincs két éves, én egyelőre fizetés nélküli szabadságon vagyok. Anyagi okokból az apa igényelte meg a gyed-et. (Én fizetem magam után az egészségügyi szolgáltatási járulékot.) A gyermek felügyeletét meg tudnánk oldani, ezért felmerült, hogy részmunkaidős állást vállalhatnék. A kérdésem, hogy ha aktív munkaviszonyom lesz, a gyed folyósítása maradhat-e változatlanul az apa jogán?

Gyedre jogosult-e az apa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A családban a férj kereső, 8 órás munkaviszonyban dolgozik. A feleség diplomás gyedet kap. Amikor lejár a gyed, a férj/apa jogosult lesz a gyed igénybevételére? Ha igen, hol lehet igényelni?

Apa gyeden szabadság Kérdés

Apa munkaviszonyban van. 2014. április 1-jétől 2014. szeptember 30-áig gyedre ment a 2013. március 12-én született gyermekével. 2014-ben mennyi a szabadságnapjainak a száma? Csökkentem kell, vagy sem a gyeden töltött idővel? Üdvözlettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close