16 találat a(z) anya cimkére

Négygyermekes, szja-mentes anya egászsségpénztári adóvisszatérítése Kérdés

Csed-, gyed-kedvezményszabály: mikor érvényes, mikor nem? Cikk

A 2015-ben bevezetett úgynevezett kedvezményszabállyal kapcsolatban még mindig érkeznek kérdések hozzánk. Az alábbi cikkben azt vesszük végig, hogy mit is jelent a kedvezményszabály, valamint példákon illusztráljuk, mikor tudja érvényesíteni ezt a kérelmező, illetve mikor nem.

Ki, mennyi időre jogosult gyermekápolási táppénzre? Cikk

Sokszor okoz gondot, hogy a gyermekek körüli logisztikát, felvigyázást (például az óvodai, iskolai szünetekben) megoldjuk, és ugyanilyen nehézséget okoz az is, ha a gyermekünk beteg (például új közösségbe való beszoktatás idején), és nincs, aki vigyázzon rá, ápolja. A gyermekápolási táppénz (gyáp) ezt hivatott megoldani, hogy egy évben bizonyos mennyiségű napot a gyermek betegsége jogán a szülő otthon maradhasson annak a céljából, hogy beteg gyermekét ápolja.

Sok apa kihagyja ezt a lehetőséget. Szakadék a nemek között Cikk

Az apák kevesebb mint fele él a számukra biztosított gyermekgondozási szabadsággal gyermeke születése után – állapította meg egy szerdán publikált globális jelentés, amely arra is rámutatott, hogy a nők és férfiak fizetése közötti jelentős különbségnek is komoly szerepe van ebben.

Szülői pótszabadság élettársak esetén Kérdés

Igénybe vehet-e az élettárs a vele egy háztartásban (egy lakcímen) élő élettárs gyerekei utáni pótszabadságot? Nem házasodtak össze az anyával, de egy háztartásban élnek (nem bejegyzett, nem nyilvántartott élettársak, csak együtt élnek). "Apának" van 1 saját, "Anyának" van 4 saját és van 1 közös gyermek is. Minden gyermeknek be van jegyezve a lakcímkártyán a cím vagy állandó vagy tartózkodási helynek megjelölve.

Gyermek utáni pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Különvált szülők esetén jár-e gyermek utáni pótszabadság az apának abban az esetben, ha gyermekeit nem saját háztartásában neveli, hanem életvitelszerűen az édesanyjuknál élnek? Köszönöm válaszát.

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Kérném segítségét csedre való jogosultság megállapításához. A második gyermek 2019. 05. 06-án várható. Az anya 2014. 10. 06-ától volt cseden, majd gyeden és gyesen. 2017. 10. 05-én lejárt az ellátás, ezalatt a volt cégénél állományban volt, nem ment vissza dolgozni, kifizették a szabadságát, így 2017. 11. 14-éig volt állományban. A kérdésem az volna, hogy a csedbe nem számít bele a gyes időszaka, de a volt munkahelyén lévő állománya esetleg igen? Ha találna munkahelyet, ahova be lenne jelentve a következő 6 hónapban, akkor összességében meglehetne neki a 365 napja? Illetve ha a csedre nem lesz jogosult, akkor az édesapa megkérheti a gyedet, aki kft.-tag és ügyvezető? Az ő munkavégzését befolyásolja? Köszönöm szépen

Fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Mt. 128. §-a szerint a munkavállaló gyermeke harmadik életéve betöltéséig – a gyermek gondozása céljából – fizetés nélküli szabadságra jogosult, amelyet a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. Az Mt. 65. § (3) c) szerint a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság tartama alatt. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi az eljárás abban az esetben, ha a csed lejártát követően, a gyedet nem munkavállalónk, hanem annak férje kívánja igénybe venni? Az anyának (munkavállalónknak) ebben esetben is kötelesek vagyunk engedélyezni a fizetés nélküli szabadságot, illetve megszüntethető a munkaviszonya munkáltató részéről, ha nem kíván visszajönni dolgozni, mert továbbra is marad otthon gyermeke gondozása céljából? Ugyanazon gyermekre mindkét szülő jogosult fizetés nélküli szabadságra? A felmondási védelem mindkét szülőt megilleti ebben az esetben, vagy csak azon szülőt aki a gyedet igénybe veszi? Ha megszüntethető az anya munkaviszonya munkáltató részéről rendes felmondással és amennyiben nem dolgozza le a felmondási idő felét, akkor jól gondolom-e, hogy csak a felmentési időre jár illetmény a dolgozónak, a felmondási idő felét pedig fizetés nélküli szabadságként kezelem? Előre is köszönöm válaszát.

Ápolási dij mellett egyéni vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődöm, hogy ápolási díj mellett folytathat-e vállalkozási tevékenységet a gyermeket egyedül nevelő anya. Köszönettel: Reinhardt Éva

Megállapodás szolgálati idő szerzésére Kérdés

Ha a gyermek fél éves kora után az apa venné igénybe a gyed extrát, mivel az anya nagyon minimális gyedet kapna, lehetőség van-e arra, hogy ebben az esetben az anya a gyed idejére megállapodást kössön szolgálati idő szerzésére?

Biztosítás, ha gyed nélkül van fizetés nélküli szabadságon a kismama Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017.10.09-ei, biztosítással kapcsolatos cikkében dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász a következőt írta: "A fizetés nélküli szabadság tartama alatt szünetel a munkavállaló biztosítása .... Kivételek ez alól ..amikor a munkáltató köteles engedélyezni a fizetés nélküli szabadságot." A gyermek 3 éves koráig ilyen, kötelezően biztosítandó fizetés nélküli szabadság jár a szülőnek. Manapság gyakori, hogy a kismama ugyan fizetés nélküli szabadságon van a gyermekével, de nem ő veszi igénybe a gyedet, mert azt az apa igényelte. Kérdésem, hogy ebben az esetben a kismama fizetés nélküli szabadsága alatt él-e a biztosítási jogviszonya, vagy szünetel? Előre is köszönöm a válaszát! Szegő Júlia [email protected] http://adozona.hu/munkajog/Fizetes_nelkuli_szabadsag_mikor_kell_mikor__ZZWL4H

Gyed igénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2015. júliusban született gyermek után az anya gyesre jogosult. Amennyiben az anya lemond az ellátásról, az apának ilyen esetben jár a gyed a gyermek 2 éves koráig?

Illeték Kérdés

Egyszemélyes kft. tulajdonosa a leány, a 100 százalékos tulajdonát elajándékozza az anyjának. A kft.-nek van ingatlana, amely az eszközök nettó értékének 95 százaléka. Kérdésem, hogy ebben az esetben kell-e illetéket fizetni az ingatlan értéke után? Ha igen, akkor milyen esetben nem kell illetéket fizetni, például 75 százalékos tulajdonszerzés esetén? Mindkét személy magyar állampolgár. Mária

Mennyit tiltathat le a béréből a gyerektartást fizető apuka? Cikk

Letilthatja-e bére 50 százalékát a gyerektartást fizető apuka? Olvasói kérdésre Dudás Mária, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Van olyan eset, amikor a dolgozó nem kap szabadságot, hiába jár neki Cikk

A Munka Törvénykönyve tervezetében a szabadság mértéke a jelenlegihez képest csökken, a szabadság kiadására vonatkozó szabályok hátrányosan változnak. A Conforg Oktató és Tanácsadó Kft. 2011. szeptember 15. napján rendezett konferenciáján dr. Gyulavári Tamás egyetemi docens erről és elsősorban a jelenleg hatályos szabályozásról tartott előadást és konzultációt. Az előadó részletesen ismertette, hogy milyen esetekben jár szabadság, számos eseti bírósági döntéssel, kollégiumi állásfoglalással illusztrálva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close