15 találat a(z) amerikai cimkére

Korlátozták az amerikaiak kínai befektetéseit Cikk

Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva részleges tilalmat és korlátozásokat vezetett be egyes Kínába irányuló befektetésekre – erről írt alá szerdán elnöki rendeletet Joe Biden.

Külföldi, amerikai munkavállaló adózása és járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Varga: amerikai beruházások is gyorsíthatják a gazdaság újraindítását Cikk

Az adócsökkentésekkel, a beruházások támogatásával folytatjuk a gazdaság újraindítását, az üzleti környezet javítását – jelentette ki Varga Mihály az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) ülésén. A pénzügyminiszter kiemelte: az amerikai vállalatoktól kapott visszajelzések alapján a magyar gazdaságba vetett bizalom továbbra is töretlen.

Amerikai illetőségű ügyvezető – ügyvezetésért járó díj adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett kft. ügyvezetői feldatait egy amerikai illetőségű, az USA-ban biztosítottnak minősülő magánszemély látja el. Illetőségéről és USA-beli biztosítotti státuszáról írásban nyilatkozott. Kérdésem: az ügyvezetésért járó díjazásából (nem munkaviszonyban látja el az ügyvezetői teendőket) mennyi szja-t és járulékot kell levonni a kifizetéskor? (Véleményem szerint: 15% szja-t és egyéni járulékokat nem kell vonni, valamint szochót sem kell fizetni utána.) Ha kell vonni szja-t és járulékokat, a 1908-as bevallás mely sorában kell feltüntetni ezeket? Köszönöm válaszát!

Az amerikai hivataloknak amerikai árut kell vásárolniuk Cikk

Donald Trump amerikai elnök hétfőn rendeletet írt alá arról, hogy a kormányzati hivataloknak és ügynökségeknek a beszerzéseiknél növekvő mértékben kell amerikai árukat vásárolniuk.

Teljesítési hely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Belföldi (áfaalany) cég szállításra előkészítő szolgáltatást nyújt amerikai cég partnerének, akinek belföldön nincs telephelye. Jól gondolom, hogy a teljesítés helye ez esetben a partner székhelye? A számlát pedig helyesen úgy állítom ki, hogy áfát nem számítok fel, és megjelölöm rajta, hogy áfatörvény területi hatályán kívüli? Van bármi más esetleg, amit fel kell tüntetnem a számlán? Illetve ilyen esetben mire kell még odafigyelnem? Például igazolás az amerikai cég részéről, miszerint Amerikában adóalany? Segítségét előre is köszönöm!

Még az idén hatályba lép a magyar-amerikai adóügyi megállapodás Cikk

A már kihirdetett magyar-amerikai adóügyi megállapodás a mintegy 105 ezer magyar munkavállalót foglalkoztató, ezerhétszáz amerikai cég magyar leányvállalatának hozhat jelentős adminisztrációs könnyebbséget. A bürokratikus terhek csökkentése mellett az adóegyezmény biztosítja azt is, hogy az adóhivatal a lehető leghatékonyabban lépjen fel az esetleges nemzetközi adóelkerüléssel szemben – közölte honlapján a Pénzügyminisztérium.

Melyik államban kell az osztalék után adózni ? Kérdés

Magyarországi székhelyű társaság 90 százalékos tulajdonosa egy amerikai társaság. A magyar társaság osztalékot fizet a tagoknak, így az amerikai társaságnak is. Kérdés: kell-e adóznia az amerikai társaságnak Magyarországon a kifizetendő osztalék után, és ha igen, milyen mértékkel, ha nem, milyen dokumentumokat kell hozzá beszerezni az amerikai társaságnak, illetve a magyarországi kft.-nek mint kifizetőnek? Előre is köszönettel: Sárosi Péter

Sokk az autóipari multinál! Nyolcszáz magyar dolgozót küld el Cikk

Az amerikai tulajdonú Lear Corporation Hungary Kft. nyolcszáz alkalmazottat, miután a cég vezetése a napokban bejelentette a munkavállalóknak, hogy befejezi az autóüléshuzat-gyártó tevékenységét Magyarországon – közölte a cégnél működő szakszervezet elnöke, Kozma Zsolt.

Magyar kft. Amerikai Egyesült Államokban élő magyar tulajdonosainak járulékai Kérdés

Tisztel Szakértő! Magyar kft. magyar tulajdonosai már csak kaliforniai címmel rendelkeznek.Van odakint biztosításuk. Kell-e Magyarországon a kft. tulajdonosi jogviszonyra tekintettel járulékot fizetniük? Minimális személyes közreműködés. Megköszönöm válaszát. Bodor Magdolna

Megbízási díj amerikai állampolgár ügyvezető részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy ha egy magyar kft. ügyvezetője, aki amerikai állampolgár, és az év nagyobb részében Amerikában tartózkodik, megbízási díjat kap havi szinten a kft.-től (180 ezer forint bruttó/hó), akkor a megbízási díjjal kapcsolatban milyen adó- és járuléklevonás, illetve fizetés terheli a kft.-t? Köszönettel: Molnárné Biczók Barbara

Magyar–amerikai adó-információcsere: hatályba lépett a megállapodás Cikk

Közzétette honlapján a NAV a FATCA törvénnyel módosított, az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló Hatóságközi Megállapodást.

Brüsszeli vizsgálat amerikai filmstúdiók ellen Cikk

Az Európai Unió versenyhatósága trösztellenes vizsgálatot indított hat ismert amerikai filmstúdió és a Sky UK fizetős TV-csatorna ellen, mert gyanúja szerint a cégek által aláírt szerződések korlátozzák a Sky szolgáltatásaihoz való hozzáférést Nagy-Britannián kívül, ami az uniós jogba ütközik.

Magyar-amerikai tb egyezmény Cikk

Kihirdették a szociális biztonságot érintő amerikai-magyar egyezményt.

Magyar-amerikai szociális biztonsági egyezményt írtak alá Cikk

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet egyezményt írt alá Magyarország és az Egyesült Államok szociális biztonságát érintő kapcsolatainak jövőbeli szabályozásáról kedden Budapesten.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink