65 találat a(z) alapkamat cimkére

Itt a bejelentés: megint csökkentette az alapkamatot az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 75 bázisponttal, 11,50 százalékra csökkentette az alapkamatot mai kamatdöntő ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ugyanilyen mértékben mérsékelte.

A jegybank csökkentette az alapkamatot, több mint három év után először Cikk

A jegybank 0,75 százalékponttal csökkenti az alapkamatot, a ráta új mértéke 12,25 százalék – írja a hvg.hu.

Marad a 13 százalékos alapkamat, a kamatfolyosó már csak cserkelőút Cikk

Nem változtatott az alapkamat 13 százalékos szintjén mai kamatdöntő ülésén a monetáris tanács, viszont tovább szűkítette viszont a kamatfolyosót, amelynek alsó széle 50 bázisponttal 12 százalékra, felső széle 16,5 százalékról, jelentősen, 250 bázisponttal, 14 százalékra csökken.

Marad az alapkamat, tovább szűkül a kamatfolyosó Cikk

Nem változtatott a monetáris tanács az alapkamat 13 százalékos szintjén a mai kamatdöntő ülésén, tovább szűkítette viszont a kamatfolyosót, amelynek felső széle szerdától 17,5 százalékról 100 bázisponttal, 16,5 százalékra csökken.

Maradt az alapkamat, a kamatfolyosó viszont tovább szűkült Cikk

Nem változtatott a monetáris tanács az alapkamat 13 százalékos szintjén a mai kamatdöntő ülésén, tovább szűkítette viszont a kamatfolyosót, amelynek felső széle szerdától 18,5 százalékról 100 bázisponttal, 17,5 százalékra csökken.

Maradt 13 százalékon az alapkamat, de tovább szűkült a kamatfolyosó Cikk

Nem változtatott a jegybanki alapkamat tavaly szeptember óta hatályos 13 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa mai kamatmeghatározó ülésén, tovább szűkítette ugyanakkor a kamatfolyosót.

Marad az alapkamat, szűkült a kamatfolyosó Cikk

Nem változtatott a jegybanki alapkamat tavaly szeptember óta hatályos 13 százalékos szintjén, tovább szűkítette ugyanakkor a kamatfolyosót a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa mai kamatmeghatározó ülésén.

Hiába lesznek olcsóbbak az új lakáshitelek, meglepetés jöhet a kamatstop után Cikk

Meghosszabbították a kamatstopot 2023. végéig. A döntés bejelentésekor elhangzott, hogy addig marad az intézkedés, amíg az alapkamat 10 százalék alá nem csökken. Akkorra ugyanis már kezelhető szintre csökkenhetnek a piaci hozamok, ennek hatására pedig a hitelkamatok is alacsonyabbak lehetnek. A Bankmonitor szakértői szerint ennek ellenére a kamatstop kivezetése után sok adós hiteltörlesztője akár meg is duplázódhat ideiglenesen, amire célszerű előre felkészülni.

Az utolsó kör a nadrágszíjhúzásban? – Heti PénzPiac – 2023. 18. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Kamatdöntés: az alapkamat nem változott, de szűkült a kamatfolyosó Cikk

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa mai kamatmeghatározó ülésén, a kamatfolyosót azonban szűkítette, a felső szélét 450 bázisponttal 25 százalékról 20,5 százalékra csökkentette.

Maradt az alapkamat, bízik az MNB az év végi egyszámjegyű inflációban Cikk

A monetáris tanács mai ülésén 13 százalékon tartotta az alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét sem módosította. A szigorú monetáris kondíciók tartós fenntartása biztosítja az inflációs várakozások horgonyzását és az inflációs cél fenntartható módon történő elérését – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának közleményében.

Nem változik az alapkamat – ellenszavazat nélkül döntött az MNB Cikk

Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa február végi ülésén az alapkamat 13 százalékon tartásáról a kedden közölt rövidített jegyzőkönyv szerint.

Gyorsabban, magasabbra, erősebben! – Heti PénzPiac – 2023. 10. hét Cikk

A Global Tax-Office Kft. heti pénzpiaci összefoglalója az elmúlt hét fontosabb pénzpiaci és gazdasági eseményeit tartalmazza, melyek hatással lehetnek a hazai vállalkozások életére.

Ráült az MNB az alapkamatra és az irányadó kamatra, erősödött a forint Cikk

Nincs napirenden a 13 százalékos alapkamat módosítása, és a 18 százalékos irányadó kamat fenntartása is szükséges a monetáris tanács egyöntetű véleménye szerint az infláció megtörése és az árstabilitás elérése érdekében – szögezte le Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a monetáris tanács ülését követő online háttérbeszélgetésen.

Emelte alapkamatát a Bank of England Cikk

A piaci várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, 4,00 százalékra emelte alapkamatát a Bank of England. A brit jegybank tizedszer emelte irányadó kamatát a szigorítási ciklus több mint egy évvel ezelőtti kezdete óta.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vagyoni hozzájárulás és számlázása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Nyugdíjemelés feltételei nők 40 nyugdíj esetén

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3