22 találat a(z) akkumulátor cimkére

Zuhan az akkugyártás (is), egyre jobban dadog a magyar ipar Cikk

Nem csak a tavaly májusihoz képest, de még a pocsék idén áprilishoz képest is tovább csökkent az ipari termelés. Visszaesett a jármű- és akkugyártás is – írja a hvg.hu.

Nagy Márton: a magyar GDP öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja, de lehet ez akár a duplája is Cikk

Jelenleg a bruttó hazai termék (GDP) öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tarcalon, az iconFeszt Gazdaságpolitikai Konferencia és Fesztivál rendezvényén, közölte az MTI.

Kína nem hagyja válasz nélkül az elektromos autók uniós importvámjának megemelését Cikk

Kína minden szükséges intézkedést meg fog tenni a kínai vállalatok törvényes jogainak védelme érdekében – közölte csütörtökön a pekingi kereskedelmi minisztérium válaszul az Európai Unió azon döntésére, hogy további vámokat vet ki a Kínában gyártott akkumulátoros elektromos járművekre, tájékoztatott az MTI.

EPR-kötelezettség akkumulátornál Kérdés

EPR lízingelt teherautó alkatrészeinek cseréje esetén Kérdés

EPR-kötelezettség hatálya Kérdés

EPR-kötelezettség Kérdés

LMP: ne engedjük, hogy Magyarországból akkumulátorhulladék-temető legyen! Cikk

Ne engedjük meg, hogy Magyarországból akkumulátorhulladék-temető legyen – mondta csütörtöki, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezető-helyettese, közölte az MTI.

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés Cikk

Az országgyűlési képviselők egyötöde kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, olvasható a parlament.hu oldalán.

Ezek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések várhatók 2023-ban Cikk

Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatokra számíthatnak 2023-ban is a hazai vállalatok – hívja fel a figyelmet az EY sajtóközleményében. Idén a speciális élelmiszerek, a webshopok működése, valamint az úgynevezett greenwashing is felkerült a betervezett ellenőrzések listájára.

Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét a fővárosban Cikk

Vadonatúj trolijáratot, a Karolina út teljes hosszában új kerékpársávot, 110 új MOL Bubi biciklit, és már 500 Mobi-pontot vehetnek birtokukba a fővárosban közlekedők. Ezekkel a fejlesztésekkel indul, és számos, izgalmas programmal folytatódik Budapesten az Európai Mobilitási Hét. Az eseményt huszonegyedik alkalommal rendezik meg, amelyet egy sajtótájékoztatón nyitott meg Budapest főpolgármestere és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója – írja a bkk.hu.

Fizetési problémák a gödi akkumulátorgyárnál? Cikk

Több tucat vállalkozás vár pénzére a gödi Samsungnál, 50 százalékos kifizetést akarnak lenyomni a torkukon – írja a 24.hu.

65 milliárd forintos beruházás keretében 440 új munkahely jön létre Debrecenben Cikk

Az idei év egyik legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben, aminek keretében a SEMCORP vállalat lítium-ion akkumulátorokhoz kapcsolódó, 97 ezer négyzetméteres szeparátorfólia-gyártó üzemet létesít 2022 végéig. A több mint 65 milliárd forintos projekthez az állam 13 milliárd forintos támogatást biztosít, ezáltal 440 új munkahely jön létre a városban – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai vállalat által indított nagyberuházás első ütemének alapkőletételén.

Tovább drágulhatnak az elektromos autók Cikk

Emelkedhet az elektromos autók ára a Coface hitelbiztosító elemzése szerint, mert a járművekhez és azok akkumulátoraihoz használt fémek iránti kereslet felfelé húzza az árakat.

Új gyártócsarnokot adott át a Bosch Miskolcon Cikk

A legmodernebb technológiákkal felszerelt új gyártócsarnokot adott át a Bosch Miskolcon. A beruházásnak köszönhetően a vállalat elektromos kéziszerszámgyára az eddiginél nagyobb területen folytatja a termelést, bővül a telephely gyártási kapacitása és hatékonysága.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink