10 találat a(z) akkumulátor cimkére

65 milliárd forintos beruházás keretében 440 új munkahely jön létre Debrecenben Cikk

Az idei év egyik legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben, aminek keretében a SEMCORP vállalat lítium-ion akkumulátorokhoz kapcsolódó, 97 ezer négyzetméteres szeparátorfólia-gyártó üzemet létesít 2022 végéig. A több mint 65 milliárd forintos projekthez az állam 13 milliárd forintos támogatást biztosít, ezáltal 440 új munkahely jön létre a városban – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai vállalat által indított nagyberuházás első ütemének alapkőletételén.

Tovább drágulhatnak az elektromos autók Cikk

Emelkedhet az elektromos autók ára a Coface hitelbiztosító elemzése szerint, mert a járművekhez és azok akkumulátoraihoz használt fémek iránti kereslet felfelé húzza az árakat.

Új gyártócsarnokot adott át a Bosch Miskolcon Cikk

A legmodernebb technológiákkal felszerelt új gyártócsarnokot adott át a Bosch Miskolcon. A beruházásnak köszönhetően a vállalat elektromos kéziszerszámgyára az eddiginél nagyobb területen folytatja a termelést, bővül a telephely gyártási kapacitása és hatékonysága.

Stratégiai pozíciót szerezhet Magyarország az autóiparban Cikk

Magyarország jelentős akkumulátorgyártó kapacitást épített ki, ezzel stratégiai pozíciót szerezhet a közeljövő autóiparában – állapítja meg autóipari elemzésében az Euler Hermes hitelbiztosító kockázatkezelési igazgatója.

Balesetveszélyes akkus fűnyírót és sövényvágó ollót hív vissza az Aldi Cikk

Azonnali hatállyal visszahívja a FERREX akkumulátoros fűnyíró és sövényvágó ollót valamennyi magyarországi üzletéből az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és beszállítója, a Mogatec GmbH – közölte az áruházlánc csütörtökön.

Rendeltetésszerűen nem működő targonca akkumulátorcseréje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyomdaipari gyártótevékenységet végző társaságunk egyik elektromos targoncájában akkumulátort kellett cserélni, mert nem tudtuk már használni ezzel az akkumulátorral a targoncát. A szervizelést és az akkumulátor cseréjét végző vállalkozás az akkumulátor cseréjéről számlát állított ki részünkre, melyben az új akkumulátort, hozzá tartozó egyéb alkatrészeket és a beszerelést leszámlázta részünkre. Az elszállított, számunkra hulladéknak minősülő (nem tudtuk rendeltetésszerűen használni a targoncát ezzel a kimerült akkumulátorral) akkumulátort kérte, hogy számlázzuk le feléjük. Kérdésünkre – miért nekünk kellene a lecserélt akkumulátort leszámlázni, miért nem ők adnak nekünk a szervizről/cseréről számlában jóváírást – elhatárolódtak és ragaszkodtak a számlakiállításhoz. Ezt követően fordított adózással – lévén ez egy elektromos hulladék, amely az áfatörvény 6. számú mellékletében 8548 10 vtsz-szel szerepel – kiállítottuk feléjük kimerült elektromos akkumulátor megnevezéssel számlánkat, melyet újfent nem fogadtak be és ragaszkodnak hozzá, hogy tárgyi eszköz értékesítés jogcímen állítsuk ki számlánkat. Kérdésem lenne, hogy egy veszélyes hulladéknak minősülő – jelen esetben kimerült akkumulátort – milyen jogcímen és milyen adókulccsal kellett volna számláznunk, illetve számlázhat-e a nyomdaipari gyártó cég fémet, fémtörmeléket, vagy fémötvözetet tartalmazó dolgot anélkül, hogy a fémkereskedelemről szóló törvény hatálya alá kerülne? Válaszukat előre is köszönjük.

Hulladék értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk kisebb értékű (eredeti piaci ár 20-30 ezer forint) elektronikai hulladék értékesítést tervez (saját, de már leselejtezett termékek). Ezek akkumulátort is tartalmaznak. Fordított adózással kell a számlát ezek kapcsán kiállítani? Csak magát az akkumulátort találtam meg az áfatörvényben. De itt nem külön értékesítenénk az akkumulátort, nem is szétszedhető a termék. Az ilyen termékek veszélyes hulladéknak minősülnek? Válaszukat előre is köszönöm.

Elektromos és hibrid járművek: így lehet elszámolni a feltöltés költségét Cikk

Egyre több zöld színű rendszámmal ellátott elektromos és hibrid járművet lehet látni az utcákon. Kérdésként merül fel, hogy ezen gépkocsik esetén hogyan lehet üzemanyagköltséget elszámolni, s hogyan lehet megállapítani az alapnormát.

Fordított áfa – akkumulátor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk akkumulátorértékesítéssel foglalkozik, szeretnénk segítséget kérni, hogy áfa tekintetében helyesen járunk-e el. A következő vtsz számra hivatkozva 85072020 az eddigi ismereteim szerint normál áfával kell a számlát kiállítanom, nem pedig a fordított áfa szabályai szerint. Köszönöm segítségüket.

Munkahelyén robbanásos balesetet szenvedett, nem kapott kártérítést Cikk

Egy felrobbant akkumulátor okozta a munkavállaló balesetét, aki beperelte munkáltatóját az egészségbiztosítási ellátási költségek megtérítéséért. A jogvita a Kúrián kötött ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Romániai ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs