156 találat a(z) adomány cimkére

Civil szervezetek – online pénztárgép Kérdés

Így spórolhat adót a selejtezéssel: semmit nem lehet csak lazán kidobni! Cikk

Az idei évből még több mint egy teljes negyedév van hátra, de nem árt már most készülni az év számviteli zárására, és picit előre dolgozni. Érdemes körülnézni a raktárban és feltérképezni a felesleges eszközöket, eladhatatlan árut. Az alábbiakban ez utóbbival kapcsolatban adunk tippeket.

Ökonomikus segélyszervezet adomány Kérdés

Egyesületi tagdíj, adomány bizonylatolása Kérdés

Önkéntes munka elszámolása Kérdés

Abramovics, Elton John, Rowling és Beckham az adományozási lista élén Cikk

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap minden évben összeállítja azoknak a listáját - Giving List -, akik a legtöbbet áldozták személyes vagyonukból jótékonysági célokra. A listára azok kerülnek fel, akik az előző évben legalább egymillió fontot (375 millió forintot) fordítottak nemes ügyek támogatására.

Közhasznú alapítvány: most mindent megtudhat a működtetéséről Cikk

A közhasznú alapítványok működtetésével, könyvelésére, szabályozására, beszámolási, bevallási kötelezettségére vonatkozó rendelkezések alkalmazása során számos kérdés merül fel, nem egyszerű eligazodni a jogszabályok útvesztőjében. Cikkünkben átfogó képet próbálunk adni a közhasznú alapítvány működtetésével, nyilvántartásainak vezetésével, beszámoló-készítési, valamint adófizetési kötelezettségével kapcsolatban.

Alapítvány támogatása Kérdés

Adománygyűjtők, figyelem! Így kell elszámolni az ingyenes juttatásokkal Cikk

Hogyan kell elszámolni, nyilvántartani egy egyesület részére nyújtott adományt, és mikor minősül a támogatás valójában adománynak? Milyen adókötelezettségek merülhetnek fel a rászorulóknak juttatott javak átadásakor? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia adó- és könyvviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Egyesület adomány elszámolása Kérdés

Sporttámogatás: így zsebelhetnek be óriási kedvezményt a cégek Cikk

Slágertéma lett az utóbbi időben a hazai cégek körében a sport támogatása. Cikkünkben összegyűjtöttük, milyen formában segíthetik a vállalkozások a különféle státuszú sportszervezetek tevékenységét, és az erre fordított összeg miként jelenik meg a mérlegben, milyen adókedvezmény érvényesíthető utána.

Egyéni vállalkozó könyvelés Kérdés

Így kaphatnak a szegények valóban ingyen segítséget Cikk

Milyen adókat, illetve járulékokat kell fizetni, ha egy alapítvány céljának megfelelően nagyobb összeggel (minimálbér 50 százalékát meghaladó), illetve ingó, vagy ingatlan végleges átadásával támogatna egy adományozottat? – kérdezte olvasónk. A kérdésre Sinka Júlia szakértőnk válaszolt.

Víziközmű-átadás áfája Kérdés

Közvetített telefonszámla - adomány Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügynöki jutalék Németországból

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Időarányos katabevétel

Szipszer Tamás

adószakértő

Kiva és egyes meghatározott juttatás

Szipszer Tamás

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X