49 találat a(z) adószám törlése cimkére

Adószámtörlés utáni teendők Kérdés

Adófizetési biztosíték: megpecsételheti az ügyvezető sorsát, ha elmulasztja leróni Cikk

Adófizetési biztosítékot kér a NAV az adózótól, ha képviselője vagy 50 százalékot meghaladó tulajdonosa volt 5 éven belül olyan cégnek, amely 1 millió forintot meghaladó (legnagyobb adóteljesítményű adózók esetén ez 2 millió forint) tartozással szűnt meg, ami az adóregisztrációs eljárásig semmilyen módon nem térült meg. A biztosíték határidőben történő megfizetésének elmulasztása esetén az adóhatóság törli a cég adószámát, a vállalkozás kényszertörlés alá kerül, 5 évre eltiltják az ügyvezetőt, és – bizonyos esetekben – a tulajdonosokat is.

Adószám törlés utáni áfa-visszaérvényesítési jog Kérdés

Kedves Szakértő kollégák! Ügyfelemnek 2019 májusában törölték az adószámát. Az adószámot még ugyanebben a hónapban visszaállította a NAV. A májusi áfabevallásban érvényesített 710 ezer forintnyi áfalevonási joga elenyészett, a NAV visszadobta a bevallást. A kérdésem a következő: a májusban nem érvényesíthető költségszámlák áfatartalma érvényesíthetővé válhat mint későn érkező számla az adószám visszaállítását követő áfaidőszakban? Válaszukat előre is köszönöm!

Az ügyvezetőt milyen szankciók terhelik a mérleg és a bevallások be nem küldése miatt? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. nem nyújtotta még be a 2018. évre sem a mérlegét, sem a társaságiadó-bevallását, az áfabevallásai is önellenőrzésre szorulnak. A cég adószámát ez év januárjában törölték. Kérdésem, hogy a külföldi ügyvezetőt milyen szankciók terhelik, ha sem a mérleget, sem a bevallásokat nem adja be? A cég adószámának törlése után, ha az ügyvezető úgy dönt, hogy az említett bevallásokat el kell készíteni, a könyvelő kinek állítja ki a számlát a számviteli szolgáltatásról? Válaszukat előre is köszönöm.

Adószámtörlés Kérdés

Egy cég alakult 2018 februárjában. Felszólították: ha nem pótolja a bevallásait, törlik az adószámát. Az ügyfél azt mondja, nem törölték, amit én láttam, ott törölve van. Visszamenőleg le kell könyvelnem, amit hozott. A számlák között van személygépkocsi-bérleti díj is. Árbevétele még nem volt. A tevékenysége csomagküldő internetes kiskereskedelem. A 2018-tól beadandó áfabevallásban levonható áfába betehetem a költségeit, ha igen, meddig (az adószámtörlésig)? Vagy egyáltalán nem, ilyen esetben? Köszönettel Török Erzsébet

Kft. megszűnése Kérdés

Szeretném tudni, hogy melyik a jobb megoldás a kft. megszüntetésére? Ha nem adom be a mérleget, és akkor adószámot megszüntetik, vagy végelszámolással szüntettem meg?

Adóregisztrációs eljárás adószámtörlésre nyitva álló határidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy változásbejegyzéssel érintett társaság az adóhivataltól felszólító levelet kapott, hogy akadállyal érintett az új vezető tisztségviselő, az értesítés átvételét követő 45 napon hárítsák el azt. Ha nem tudjuk elhárítani az akadályt, hány napon belül kell törölnie a hivatalnak az adószámot?

Adószámtörlés (egyszerűsített végelszámolás befejezése után) Kérdés

Tisztelt Szakértő, Van egy kft., ahol az egyszerűsített végelszámolás rendben lezajlott, megkaptuk a napokban a cégbíróságtól, hogy törölték az adószámot. A következő a kérdésem: van-e még bármilyen teendőm mint könyvelőnek ezután (a vagyonfelosztás lekönyvelésén kívül). Gondolom a NAV-nak nem kell bejelenteni, sem az önkormányzatnak. A bankszámlát az ügyfél intézi. Illetve, még azt szeretném megkérdezni: én mindent úgy adtam be (zárómérleget, bevallásokat stb.), hogy a kezdő időpont 2019.01.01. és a záró időpont 2019.03.31. Az adószámtörlő cégbírósági végzésen pedig a kezdő időpont 2019.01.31., viszont a befejezési időpontra 2019.04.02-át írt a cégbíróság, és az adószám törlésére is ezt a dátumot adta meg. Remélem, hogy ezzel nem kell foglalkozni. Válaszát előre is köszönöm. Hajni

Késett a cég a beszámolóval? Ezekre a szankciókra számíthat Cikk

Milyen következményei vannak annak, ha egy társaság elmulasztja, illetve a május 31-ei határidőt lekésve küldi be 2018. évi beszámolóját? Összefoglaltuk.

Cég adószámának törlése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát 07.14.-08.14-ig törölték a cégbíróságon, számviteli beszámoló letétbe helyezésének elmulasztása miatt. A beszámoló letétbe helyezése után aktiválta a NAV az adószámot, de a negyedéves áfabevallást (04-06. hó), mivel a törlés ideje alatt 07. 20-án lett benyújtva, visszautasítja az adóhatóság az előző időszaki és a 04-06. havi beszerzésre vonatkozó számlák áfalevonhatóságát. Ez milliós nagyságrendű áfafizetési kötelezettséget eredményezne a cégnek. Mi lehet a teendő a beszerzések áfájával? Később érvényesíthetők-e ezek a számlák? Havi bevalló lesz a cég, és akkor július hóban levonhatja-e a 2. negyedévi számlákat? Köszönettel várom válaszát.

Adószámtörlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy havi, általános szabályok szerint adózó kft. adószámát adóregisztrációs akadály fennállása miatt törölték a 2018. 03. 05-04.14. közötti időszakban. 2018. 04. 15-én a törlés megszűnt, az adószám ismételt kiadásra került. A kft. ezen időszak alatt folyamatosan végezte áfaköteles tevékenységét. Kérdéseink: 1. A 03., illetve 04. hónapra hány áfabevallást kell benyújtania a kft.-nek és milyen időszakokra? 2. Ezek közül van olyan bevallási időszak, amelyben nem érvényesítheti adólevonási jogát? 3. Ha van olyan időszak, melyben nem érvényesítheti adólevonási jogát, akkor az az adólevonási jog későbbi időszakban érvényesíthető lesz? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Varga Mária, Profi Balansz Kft.

Törölt adószámúnak kell mérleget, adóbevallást készítenie? Cikk

Adótartozás miatt törölte az adóhatóság a vállalkozás adószámát, még 2016-ban. 2017-re kell-e éves beszámolót, illetve 1729-es bevallást benyújtani? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Társasház – adószámtörlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társasház szeretné töröltetni az adószámát. Milyen mód van erre, van-e bármilyen nyomtatvány? Segítségüket előre is köszönöm!

Végszámla kiállítása előtt törölt adószám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk alvállalkozót bízott meg egy munkával, akinek előlegeket fizettünk az ügylet kapcsán. Az előlegekről az alvállalkozó kiállította az előlegszámlákat. A szerződésben foglalt munkát az alvállalkozó elvégezte, a teljesítés megtörtént, viszont a végszámla kiállítását megelőzően arról értesültünk, hogy az alvállalkozó adószámát a NAV törölte (nem felfüggesztette, hanem törölte). Számviteli és adójogi szempontból is kérdések merültek fel: miként történhet a lezáratlan ügylet rendezése társaságunknál (megbízónál), illetve az alvállalkozónál? A társaságunk által kifizetett és a könyveinkben nyilvántartott előlegek miként kezelendők számvitelileg, illetve adójogilag, miután az alvállalkozó adószámát törölték? Köszönettel!

Ténylegesen nem működő cég nem készít bevallást, mi történik vele? Cikk

Több éve ténylegesen nem működő társaság eddig minden bevallási és befizetési kötelezettségét teljesítette. Most a tulajdonos úgy döntött, felmondja a szerződést a könyvelővel, nem ad be semmilyen bevallást, nem fizet adót. Végelszámolni nem akarja a cégét, mert az macerás. Kérdésem, mi történik ebben az esetben a társasággal? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkáltatói biztosítás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Gyógyszertár szolgáltatási díj, online számla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tarlós bérlet lezárása miatti könyvelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close