51 találat a(z) adószám törlése cimkére

Adószám törlése Kérdés

Egyéni vállalkozó adószám törlése esetén megszűnik-e a munkavállalók jogviszonya? Kérdés

Adószámtörlés utáni teendők Kérdés

Adófizetési biztosíték: megpecsételheti az ügyvezető sorsát, ha elmulasztja leróni Cikk

Adófizetési biztosítékot kér a NAV az adózótól, ha képviselője vagy 50 százalékot meghaladó tulajdonosa volt 5 éven belül olyan cégnek, amely 1 millió forintot meghaladó (legnagyobb adóteljesítményű adózók esetén ez 2 millió forint) tartozással szűnt meg, ami az adóregisztrációs eljárásig semmilyen módon nem térült meg. A biztosíték határidőben történő megfizetésének elmulasztása esetén az adóhatóság törli a cég adószámát, a vállalkozás kényszertörlés alá kerül, 5 évre eltiltják az ügyvezetőt, és – bizonyos esetekben – a tulajdonosokat is.

Adószám törlés utáni áfa-visszaérvényesítési jog Kérdés

Kedves Szakértő kollégák! Ügyfelemnek 2019 májusában törölték az adószámát. Az adószámot még ugyanebben a hónapban visszaállította a NAV. A májusi áfabevallásban érvényesített 710 ezer forintnyi áfalevonási joga elenyészett, a NAV visszadobta a bevallást. A kérdésem a következő: a májusban nem érvényesíthető költségszámlák áfatartalma érvényesíthetővé válhat mint későn érkező számla az adószám visszaállítását követő áfaidőszakban? Válaszukat előre is köszönöm!

Az ügyvezetőt milyen szankciók terhelik a mérleg és a bevallások be nem küldése miatt? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. nem nyújtotta még be a 2018. évre sem a mérlegét, sem a társaságiadó-bevallását, az áfabevallásai is önellenőrzésre szorulnak. A cég adószámát ez év januárjában törölték. Kérdésem, hogy a külföldi ügyvezetőt milyen szankciók terhelik, ha sem a mérleget, sem a bevallásokat nem adja be? A cég adószámának törlése után, ha az ügyvezető úgy dönt, hogy az említett bevallásokat el kell készíteni, a könyvelő kinek állítja ki a számlát a számviteli szolgáltatásról? Válaszukat előre is köszönöm.

Adószámtörlés Kérdés

Egy cég alakult 2018 februárjában. Felszólították: ha nem pótolja a bevallásait, törlik az adószámát. Az ügyfél azt mondja, nem törölték, amit én láttam, ott törölve van. Visszamenőleg le kell könyvelnem, amit hozott. A számlák között van személygépkocsi-bérleti díj is. Árbevétele még nem volt. A tevékenysége csomagküldő internetes kiskereskedelem. A 2018-tól beadandó áfabevallásban levonható áfába betehetem a költségeit, ha igen, meddig (az adószámtörlésig)? Vagy egyáltalán nem, ilyen esetben? Köszönettel Török Erzsébet

Kft. megszűnése Kérdés

Szeretném tudni, hogy melyik a jobb megoldás a kft. megszüntetésére? Ha nem adom be a mérleget, és akkor adószámot megszüntetik, vagy végelszámolással szüntettem meg?

Adóregisztrációs eljárás adószámtörlésre nyitva álló határidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy változásbejegyzéssel érintett társaság az adóhivataltól felszólító levelet kapott, hogy akadállyal érintett az új vezető tisztségviselő, az értesítés átvételét követő 45 napon hárítsák el azt. Ha nem tudjuk elhárítani az akadályt, hány napon belül kell törölnie a hivatalnak az adószámot?

Adószámtörlés (egyszerűsített végelszámolás befejezése után) Kérdés

Tisztelt Szakértő, Van egy kft., ahol az egyszerűsített végelszámolás rendben lezajlott, megkaptuk a napokban a cégbíróságtól, hogy törölték az adószámot. A következő a kérdésem: van-e még bármilyen teendőm mint könyvelőnek ezután (a vagyonfelosztás lekönyvelésén kívül). Gondolom a NAV-nak nem kell bejelenteni, sem az önkormányzatnak. A bankszámlát az ügyfél intézi. Illetve, még azt szeretném megkérdezni: én mindent úgy adtam be (zárómérleget, bevallásokat stb.), hogy a kezdő időpont 2019.01.01. és a záró időpont 2019.03.31. Az adószámtörlő cégbírósági végzésen pedig a kezdő időpont 2019.01.31., viszont a befejezési időpontra 2019.04.02-át írt a cégbíróság, és az adószám törlésére is ezt a dátumot adta meg. Remélem, hogy ezzel nem kell foglalkozni. Válaszát előre is köszönöm. Hajni

Késett a cég a beszámolóval? Ezekre a szankciókra számíthat Cikk

Milyen következményei vannak annak, ha egy társaság elmulasztja, illetve a május 31-ei határidőt lekésve küldi be 2018. évi beszámolóját? Összefoglaltuk.

Cég adószámának törlése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát 07.14.-08.14-ig törölték a cégbíróságon, számviteli beszámoló letétbe helyezésének elmulasztása miatt. A beszámoló letétbe helyezése után aktiválta a NAV az adószámot, de a negyedéves áfabevallást (04-06. hó), mivel a törlés ideje alatt 07. 20-án lett benyújtva, visszautasítja az adóhatóság az előző időszaki és a 04-06. havi beszerzésre vonatkozó számlák áfalevonhatóságát. Ez milliós nagyságrendű áfafizetési kötelezettséget eredményezne a cégnek. Mi lehet a teendő a beszerzések áfájával? Később érvényesíthetők-e ezek a számlák? Havi bevalló lesz a cég, és akkor július hóban levonhatja-e a 2. negyedévi számlákat? Köszönettel várom válaszát.

Adószámtörlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy havi, általános szabályok szerint adózó kft. adószámát adóregisztrációs akadály fennállása miatt törölték a 2018. 03. 05-04.14. közötti időszakban. 2018. 04. 15-én a törlés megszűnt, az adószám ismételt kiadásra került. A kft. ezen időszak alatt folyamatosan végezte áfaköteles tevékenységét. Kérdéseink: 1. A 03., illetve 04. hónapra hány áfabevallást kell benyújtania a kft.-nek és milyen időszakokra? 2. Ezek közül van olyan bevallási időszak, amelyben nem érvényesítheti adólevonási jogát? 3. Ha van olyan időszak, melyben nem érvényesítheti adólevonási jogát, akkor az az adólevonási jog későbbi időszakban érvényesíthető lesz? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Varga Mária, Profi Balansz Kft.

Törölt adószámúnak kell mérleget, adóbevallást készítenie? Cikk

Adótartozás miatt törölte az adóhatóság a vállalkozás adószámát, még 2016-ban. 2017-re kell-e éves beszámolót, illetve 1729-es bevallást benyújtani? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Társasház – adószámtörlés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társasház szeretné töröltetni az adószámát. Milyen mód van erre, van-e bármilyen nyomtatvány? Segítségüket előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végkielégítés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti áfa évközi választása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close