297 találat a(z) adómentes cimkére

Adókedvezmény művészeknek Cikk

A mostaninál kedvezőbb adózási feltételeket javasol a Magyarországon fellépő külföldi zenészeknek, énekeseknek, színészeknek, táncművészeknek, artistáknak és más művészeknek az adócsomaghoz benyújtott költségvetési indítványában a Parlament költségvetési bizottsága.

"Dubajozás" felsőfokon: így szerezhet adómentes jövedelmet Cikk

Adómentes jövedelemszerzést és visszamenőleges információszolgáltatást is lehetővé tesz a Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött, speciális, kettős adóztatást kizáró egyezményt – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda. Az Emirátusokban valós gazdasági tevékenységet folytató hazai tulajdonú cégek, az ott munkát vállaló magyarok, illetve az adóoptimalizáló nemzetközi vállalatcsoportok jelentősen profitálhatnak az egyezményből, ugyanakkor bajba kerülnek azok a magyarok, akik korábban adóelkerülésre használták az öbölországot.

Kegyeleti szolgáltatások, juttatások: mennyi az adó? Cikk

A halál az érzelmi veszteségen túl,a komoly összegeket igénylő végtisztesség megadásának kötelezettsége is, amelynek enyhítésére a közösségek, munkahelyek a gyászoló hozzátartozókat általában segélyezéssel, illetve a kegyeleti szolgáltatások költségeinek átvállalásával támogatják. Mit mondanak az adószabályok?

Adómentesség és ítélet csalásért egy egyháznak Cikk

Továbbra is adómentességet élvezhet a Szcientológia Egyház amszterdami szervezete, mert tevékenysége jótékonynak minősíthető - így döntött az amszterdami fellebbviteli bíróság felülbírálva egy első fokú ítéletet. Közben Franciaországban csalásért ítélték el jogerősen az egyházat - írja a ma.hu.

Adó nélkül is megúszhatja a juttatást Cikk

Sok cég nem tudja bevezetni a meglehetősen költséges, adminisztráció-igényes kafeteria-rendszert, vagy nem is akar minden munkavállalójának béren felüli juttatásokat adni. Vannak azonban olyan nem pénzbeli – egyedileg is kezelhető, adókötelezettséggel nem járó – juttatások, amelyek kafeteria-rendszer működtetése nélkül, de akár mellette is alkalmazhatóak, sőt szóba jöhetnek bármilyen foglalkoztatási jogviszonyban.

Alapítványi támogatás Kérdés

Előfordul, hogy az ösztöndíj visszajár Cikk

Az idei tanévben is több ezer 7-8. évfolyamos hátrányos helyzetű általános iskolás diák és a felzárkózásukat segítő tanár részesül pályázaton elnyert ösztöndíjban. Előfordulhat, hogy az ösztöndíjat vissza kell fizetni.

Amikor vétleneken hajtják be az áfát Cikk

Kellő körültekintés hiányában vétlen adózóktól követelheti az adóhatóság az – egyébként adómentes – közösségi termékértékesítés áfáját. Mire kell ügyelnie, hogy ezt elkerülje? Az Európai Bíróság ítéletei alapján összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat és teendőket.

Életbiztosítás: mikor adómentes? Cikk

Adómentes vagy adóköteles az életbiztosítás? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné, az Adózóna szja-szakértője válaszol.

Munkaruha adómentesen Kérdés

Cafeteria: trükk vagy bumeráng? Szakértői Kommentár

Az interneten kering egy tévhit, mely szerint az úgynevezett „cafeteria-trükkel” könnyen kikerülhető a munkabér vagy más járandóság közterheinek egy része vagy akár egésze. Az ötletgazda szerint a megoldás a magánszemélynek adott olyan kedvezményes vagy adómentes adózású utalvány-juttatás, amelyet az utalvány forgalmazója némi jutalék ellenében közvetlenül a magánszemélytől vált pénzre. Bizonyos cégek már hirdetnek is ilyen konstrukciókat, sőt „utalványtőzsde” is létezik. Úgy tűnik, a „trükk” még nem érte el a hatóságok ingerküszöbét, de csak idő kérdése, hogy a NAV ellenőrzési kampányt indítson, akkor pedig pórul járhatnak azok, akik felülnek az effajta adókímélő buzdításnak.

Mellékállású egyéni vállalkozó lehet alanyi adómentes? Kérdés

Ajándék a nyugdíj előtt - hogyan adózik? Cikk

2010-től megszűnt a 15.000 forintig érvényes adómentes lehetőség a nyugdíjbavonuláskor adott ajándékkal kapcsolatban. 2012-ben az ajándék értéke után a cég 51.17 százalék szja-t és eho-t fizet? Netalán összevonandó jövedelemnek minősül? Mely jogszabályi hely alapján és hogyan adózik? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné, az Adózóna szja-szakértője válaszol.

Adómentes munkáltatói juttatás fordítható kultúrára jövőre Cikk

Az Országgyűlés elfogadta, hogy jövő évtől a kulturális szolgáltatások igénybevételét is 50 ezer forintig támogathatják adómentesen a munkáltatók.

Áfa-visszaigénylés: mi a teendő, ha alanyi adómentessé vált a cég? Cikk

Hogyan kell számolni egy tehergépkocsi áfájának visszaigénylése kapcsán, ha időközben alanyi adómentessé vált a cég? A LeitnerLeitner vezetője, Siklós Márta válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Részvény eladása és osztalék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Önkéntes pénztárakra rendkívüli kedvezmények

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Civil szervezet megszüntetése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close