280 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Rástartolt a NAV a transzferárazásra, erre kell nagyon figyelni Cikk

Egyre gyakrabban zárulnak érdemi megállapítással az adóhatósági transzferár-vizsgálatok, amelyek száma érzékelhetően megnőtt az elmúlt évben – mutat rá legfrissebb összefoglalójában a Baker Tilly Hungária. A cikkben mutatjuk, mire kell fokozottan figyelniük a vállalkozásoknak.

Önellenőrzés utolsó időpontja Kérdés

Tagok személyes közreműködése Kérdés

Zűrzavart okozhat a számlán feleslegesen feltüntetett adat Cikk

Okozhat-e nehézséget egy adóellenőrzés során, ha az elszámolt számlán feltüntetett adatok között az is szerepel, hogy a hány példányban készült a bizonylat? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, adó- és könyvviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Bűzös kaják, hamis áruk, veszélyes műszaki cikkek: razziázott a NAV Cikk

Veszélyes műszaki cikkek, romlott élelmiszerek és százmillió forintot meghaladó értékű hamis márkajelzésű ruha forgalomba hozatalát akadályozták meg az adóellenőrök. Hét hatóság háromszáz főt mozgósító, ötnapos nagyszabású ellenőrzést tartott a Ganz-telepen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Megdöbbentő módosítás az Art.-ben! Szembemegy a kormány az EU-val Cikk

Számos problémát vet fel a gyakorlatban az adózás rendjéről szóló törvény egyik passzusának módosítása, amely arról szól, hogy az adóvizsgálattal érintett és már minősített jogviszonyt nem minősítheti az adóhatóság adózónként eltérően. A módosítás ráadásul ellentétes az Európai Bíróság több ügyben hozott döntéseivel.

Ezt is tudni kell az áfalevonásról: könnyen elcsúszhat a vétlen fél is Cikk

Élhet-e egy vállalkozás az áfalevonási jogával olyan számla esetén, amely olyan tevékenységről szól, amiről a kibocsátó nem állíthatott volna ki számlát, mivel az nem szerepel a tevékenységei között? – tudakolta olvasónk. dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. vezérigazgatója válaszolt.

Adóelkerülés vagy optimalizálás? Nekimennek az ultrák Junckernek Cikk

Bizalmi szavazást tart, valószínűleg már a jövő heti strasbourgi ülésén az Európai Parlament Jean-Claude Juncker bizottsági elnökről, miután Nigel Farage és Marine Le Pen közös kezdeményezésére összegyűlt az ehhez szükséges aláírások száma, (a 10 százalékot kitevő 76 képviselő kézjegyével). Az EP középpártjai közül egyik sem támogatta az akciót.

Ellenőrök hada csapott le az árusokra Cikk

Több hatóság nagyszabású közös ellenőrzést tart Budapesten, a Kőbányai úti Ganz-telepen – közölte Németh Gabriella, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának kommunikációs főreferense az MTI megkeresésére.

Adóellenőrök jártak a boltban: hol a helye a pénztárgépnaplónak? Cikk

Ugyanabban az épületben, ugyanaz a vállalkozás két boltot üzemeltet. Hogyan kell tárolni a pénztárgépnaplót, és milyen szabályokat kell betartani a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásával kapcsolatban? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla, adószakértő, könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartása Kérdés

Költségvetési kapcsolatok Kérdés

Olvashatatlan jegyzőkönyv Kérdés

Ezt nem teheti meg a NAV: lehet, hogy túllőtt a célon? Cikk

Kötelezheti-e a magyar adóhatóság egy külföldi illetőségű cég magyarországi illetőségű magánszemély tulajdonosát arra, hogy mutassa be a külföldi cég könyvelését? – kérdezte olvasónk. dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Székhelyen ellenőrizhető iratok, dokumentumok Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elbirtoklás: illeték

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X