77 találat a(z) adóellenőr cimkére

Bújócska a mérlegben – erre is figyeljen, ha a tagi hiteleket még nem fizette vissza a cége Cikk

Sok cég – és így könyvelőik – életét keseríti meg a könyvelésben évek óta bennragadt tagi hitel, amelynek visszafizetésére a vállalkozás helyzetében nincs esély. A számviteli törvény ad némi esélyt ennek ügyes elrejtésére!

Dresszkód pénzügyőröknek Cikk

Mától új rendelet írja elő, hogy a különböző eseményeken és munkaköri szituációkban milyen egyenruha-viselési, illetve öltözködési szabályokhoz kell alkalmazkodniuk a NAV hivatásos állományú tagjainak.

Adónyomozók a püspökségen Cikk

Adónyomozók jelentek meg kedden a Szeged-csanádi püspökség épületében. Kiszivárgott információk szerint egy bejelentés nyomán kezdtek vizsgálódni. A rajtaütésszerű nyomozás tényét több forrásból megerősítették. A nyomozás részleteiről a hatóságok szerdára ígértek tájékoztatást - írja a nol.hu.

Hamis számlákkal bukott le Cikk

156 hamis számla, több mint 125 millió forintos adóhiány - egy cukor nagykereskedelmet folytató férfi ellen emelt vádat az ügyészség.

Nem találom a hivatkozást Kérdés

Kedves Sinka Judit!A cikkében leírt hivatkozást nem találom, kérem a segítségét."A NAV egyébként honlapján "Jó tudni" címmel közli az ellenőrzései során követett revizori gyakorlatot.(Sinka Júlia)"Köszönettel

Ezeken bukhatnak el a boltok, a kocsmák, a kávézók és az elárusító standok Cikk

A NAV revizorai előszeretettel ellenőrzik a kiskereskedőket, vendéglősöket, akiknek ezért nem árt tudni, min bukhatnak el.

Adórazzia: egyharmad lebukott Cikk

A NAV több mint hetven civil és egyenruhás munkatársa többek között próbavásárlásokkal a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését ellenőrizte szombaton a szegedi Cserepes sori piacon. Emellett vizsgálták a termékek eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályosságát, valamint a hamis vagy megtévesztésre alkalmas áruk kiszűrésével az iparjogvédelemhez, a szerzői jogokhoz kapcsolódó rendelkezések betartását.

Helyszíni ellenőrzés, próbavásárlással: erre figyeljünk Cikk

A napokban elkeseredetten hívott fel egy használtruha kereskedő ismerősöm, hogy a NAV ellenőrei próbavásárlást hajtottak végre üzletében (nyugtát nem adott) akik csak utólag igazolták magukat. Kérték tőle az áru eredetét igazoló bizonylatokat is (nem tudta felmutatni). Végül jegyzőkönyvbe foglalták megállapításaikat, melyek nagyjából a következők voltak: Az eladó a vásárlásról bizonylatot nem állított ki, az áru eredetét nem tudta igazolni. További vizsgálat indul. Nézzük meg a történtek jogszabályi hátterét, hiszen ilyenkor mindenféle érzések kavaroghatnak bennünk.

Végbél, tánctudás, szakadt szoknya is előkerülhet az adóellenőrzéskor Cikk

Válogatott módszerekkel igyekszik a NAV kiszűrni azokat, akik nem adnak számlát vásárláskor, vagy egy szolgáltatás teljesítésekor. Tanfolyamok, képzések nincsenek a revizoroknak, de a hatóság számít a kollégák kreativitására.

Ezt mutatja majd Önnek az adóellenőr Cikk

Az adóellenőrzés során mivel és hogyan igazolhatja magát a revizor, mit kell elfogadnia az ellenőrzés alá vont személynek és képviselőjének? A kérdést az Adózóna szakértője tisztázza az ellenőrzésekről szóló cikksorozatunki harmadik részében.

Huszonkétmilliós APEH-bírság: kiket büntettek a revizorok? Cikk

Több mint huszonkét millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a Dél-Dunántúlon - tájékoztatta az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága

APEH-ellenőrnek adta ki magát, de lebukott Cikk

Elfogták azt a férfit, aki magát APEH-dolgozónak kiadva könnyűfém felniket foglalt le Mátraszelén, sőt egy újabb látogatása során még egyezkedni is próbált a sértettel - mondta sajtótájékoztatón a salgótarjáni kapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Adóellenőrök: saját zsebre dolgoztak, előzetesbe kerültek Cikk

Másodfokon előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két zsebre dolgozó adóellenőrt, akik még két hete kerültek rendőrkézre Budapesten, fél évi nyomozás eredményeként.

Álrevizorok milliós bírsággal fenyegetőztek Cikk

Adóellenőrnek adta ki magát és három és fél millió forint bírság kiszabásával fenyegetett meg két férfi egy kaposvári autókereskedő céget - közölte az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.

Adóellenőrre támadtak egy piacon Cikk

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki rátámadott egy adóellenőrre a kecskeméti piacon.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close