491 találat a(z) adóbevallás cimkére

Adók, járulékok bevallása Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Mindenki a NAV-ra kíváncsi Cikk

Eddig majdnem 80 ezren keresték fel a NAV honlapjának új aloldalát, az szja-bevallásról szóló információkat – közölte az adóhatóság. Percenként egy új olvasó tájékozódik a személyi jövedelemadóval kapcsolatban. A családi kedvezmény-kalkulátort használók száma két hónap alatt már elérte a tavalyi kalkulálók egyharmadát.

Külföldi jövedelem adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem a segítségét az alábbi esethez. Fiam 2015-ben egy svájci illetőségű hajón dolgozott, és lakott március 15-étől július végéig. Magyarországon jövedelme nem volt. Kell-e Magyarországon bevallást beadni, és hogyan kell szerepeltetni a jövedelmet?

Szja-bevallás helyesbítése Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Mellékfoglalkozású egyéni vállalkozó vagyok. Tevékenységemet 2014-ben kezdtem, az évet veszteséggel zártam, amit adóbevallásomban elhatároltam. 2015-ben még mindig veszteséges voltam. Sajnos az adóbevallásomban nem szerepeltettem az előző évről áthozott veszteséget. Kérdésem, ezt bevalláshelyesbítéssel vagy önellenőrzéssel lehet javítani, mert a 2015-ös évi adóalapot és adót nem befolyásolja, de a következő évekét igen? Köszönöm szépen válaszát.

Társaságiadó-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nem régen működő kis kereskedelmi kft. szerény bevételéből nem tudja kigazdálkodni az új számítás szerinti adóbefizetési kötelezettséget. 2014-ben az ELÁBÉ még segített. Az összes bevétel 80 százaléka áruban van a társaság raktárában. Az eredmény - 325 ezer forint. Kérdésem: ebben az esetben a bevallás lapján választom az (1) kódot, vagy fizetni kell a nagy adót? Köszönettel.

Áfát akart levonni, az adóhatóság szabálytalannak találta, döntött a Kúria Cikk

Az adóhatóság azt vizsgálta, hogy az adózó jogszerűen szerepeltette-e bevallásaiban a beszerzéseit terhelő levonható áfát. A jogerős ítélet a Kúriánál kötött ki.

1553NY - 15M30 kapcsolat S.O.S Kérdés

T. Szakértő! Munkavállaló beküldte a NAV-nak a 1553Ny nyomtatványt, kérte a az adóbevallásának elkészítésést A 15M30 igazoláson hova kell "X" tenni, hogy a NAV készítse el a bevallását. Válaszukat előre is köszönöm.

Távmunka és társadalombiztosítás külföldről Kérdés

Ügyfelem családja külföldre (Egyesült Arab Emírségek) költözik. Ügyfelem azonban korábbi, hazai munkahelyével teljes munkaidős távmunkára vonatkozó szerződést kötne, mert a tevékenységét teljes mértékben ellátja külföldi fizikai helyről. Kérdések: 1. Neki is le kell adnia az állandó lakcímét? 2. Hazai egészségügyi és nyugdíjbiztosítása megmarad-e? 3. A hazai munkáltató szempontjából ugyanúgy tb- és egyéb adó köteles, mint egy hazai munkavállaló? 4. Ha egyéb, külföldön szerzett jövedelmei is vannak, akkor a magyar adóbevallását el kell készítse? 5. Adóilletőség szempontjából hova tartozik?

Adóbevallási nyilatkozat, csak hétfőig Cikk

A bevallási nyilatkozat kitöltésének február 1. a határideje, az adózóknak hétfőig van lehetőségük ezt a nyomtatványt postán eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) vagy bevinni az ügyfélszolgálatra, illetve ügyfélkapun keresztül elküldeni a NAV-hoz, illetve a munkáltatónál leadni – mondta el a NAV adószakmai szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Számviteli és adózási teendők végelszámoláskor Cikk

Mikor van mód végelszámolásra, milyen határidőket kell betartani, milyen számviteli és adózási feladatokat kell teljesíteni? Összefoglaltuk a számviteli törvény hatálya alá tartozó adózókra vonatkozó szabályokat.

NAV: ne habozzon, nyilatkozzon! Cikk

Ezekben a napokban nyilatkozhatnak az alkalmazottak arról, hogy ebben az évben milyen kedvezményekkel csökken a személyi jövedelemadójuk illetve adóalapjuk. A munkáltató ezt figyelembe véve állapítja meg a levonandó adóelőleg összegét. Ha év közben a kedvezmények szempontjából változik a munkavállaló helyzete, új nyilatkozatot kell kitöltenie a munkahelyén – hívja fel a figyelmet a NAV.

Bevallás a környezetterhelési díjelőlegről Esemény

Bevallási határidő Esemény

Adók bevallása Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close