599 találat a(z) adóbevallás cimkére

Utolsó figyelmeztetés! Ma éjfélig még módosíthatja adóbevallás-tervezetét Cikk

Éjfélig kell benyújtani a személyijövedelemadó-bevallást. Ennek legegyszerűbb módja a NAV által készített bevallási tervezet véglegesítése, amit ügyfélkapus hozzáféréssel pillanatok alatt el lehet intézni. Akinek nincs ügyfélkapuja, annak a postán kapott vagy a NAV ügyfélszolgálatán hozzáférhető tervezet nyújt segítséget a bevalláshoz. Az adó 1+1 százalékáról is már csak ma lehet rendelkezni – figyelmeztet utolsó körben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Látványcsapatsport-felajánlás adófeltöltés terhére Kérdés

2016.12.20-án az adófeltöltés terhére rendelkező nyilatkozatot tettünk látványcsapatsport-felajánlásra. 2016. évre kell-e könyvelni, és a 29-es bevallásban hogyan kell szerepeltetni a felajánlást? A NAV a felajánlott összeget az adókötelezettség-csökkentés és a kiutalás oldalra is felvezette 2016.12.19-én.

Behajthatalan követelés könyvelése, adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A tao-törvény fogalma szerint behajthatalan az a követelés is – a számviteli törvény megfogalmazásán kívül – amely 365 napon túli. Annak 20%-a. Úgy gondoltam, ezt könyvelni nem kell, csak adóalap-csökkentőként szerepeltetni a bevallásban. 2015-ben is számoltak vele, és a 03-as lapon szerepeltették adóalap-csökkentőként. Én viszont erre nem találok megfelelő sort. Válaszukat várva, tisztelettel.

Adószámos magánszemély szja-bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném, ha segítene annak eldöntésében, hogy egy adószámos magánszemély, aki tételes költségelszámolást alkalmaz, a személyijövedelemadó-bevallás mely sorában tünteti fel a bevételét, illetve a jövedelmét? Ugyancsak szeretném megkérdezni, hogy a tárgyi eszközei utáni éves amortizációt teljes mértékben elszámolhatja a bevételeivel szemben? Köszönöm!

Külföldön megfizetett adó beszámítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy belföldön bejegyzett kft., amelynek egyes megbízásai külföldi munkavégzésre szólnak. Vietnámban van projektmunka, amit a vállalkozás Vietnámban is végez. Már korábban is végzett munkát külföldön a cég, de az érintett országok nem voltak vízumengedélyesek. Vietnámban csak munkavállalási engedéllyel lehet ezt a vállalkozási tevékenységet elvégezni. Ezért egy reprezentációs irodát hozott létre a cég Vietnámban, és a cég alapítói, képviselői megfelelő bér után adót kötelesek megfizetni, mert enélkül nem tartózkodhatnak kint. Tehát a megélhetésüket biztosító jövedelem után adót kell fizetniük. A cég vezetője a reprezentációs iroda vezetője (EGT-ben biztosított), a cég alkalmazottja pedig Magyarországon is megfizeti a bejelentett jövedelme után a szükséges járulékokat. A kérdésem az, hogy a Vietnámban megfizetett adót el lehet-e a cég költségei között számolni, és jár-e valami elszámolható kedvezménnyel (1629-es 14. sor?)? Az egyéni szja-bevallásoknál hol kell szerepeltetni, illetve kell-e szerepeltetni ezt az így megfizetett adót, amihez nem társul ténylegesen megszerzett jövedelem, mert csak az adóbefizetést kérik számon, és a cég munkavállalóit nem jelentik be (a cégben, a kft.-ben, vállalkozóként végzik a munkát)? Köszönöm válaszát!

Mit kell tudni a bevallási tervezetről? Cikk

2016. január 1-jétől léptek hatályba az adóbevallási tervezetre vonatkozó rendelkezések az Szja. tv. és az Art. rendelkezései között, melynek eredményeként a NAV elkészíti az arra jogosult magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallását a 2016. évre vonatkozóan. Mivel ez az első év, így sok meglepetéssel is számolhatunk még.

Ellenőrizze a kamarai tagdíj levonását bevallástervezetében! Cikk

Nem minden kamaraitagdíj-befizetés szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített szja-bevallási tervezetben, csak azokat tudja feltüntetni az adóhatóság, amelyekről adatot kapott – hívta fel a figyelmet a bevallástervezet ellenőrzésére a NAV az MTI megkeresésére.

Áfacsökkentést is ígért a miniszter Cikk

A kormány célja, hogy minél szélesebb körben elterjessze a digitális szolgáltatásokat, egyszerre javítva ezzel a szolgáltatók versenyképességét és csökkentve a felhasználók költségeit – jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács harmadik ülését követően.

365 napon túli követelés értékvesztése Kérdés

Ha egy nem pénzügyi vállalkozás vezetése a 2016. évi évvégi értékeléskor egyik partnerével szemben fennálló követelésére 20 százalék értékvesztést számolt el 2016. december 31-re 1 900 ezer forint, ezen követelésből a 365 napon túl lejárt, de el nem évült összegre eső 20 százalék, amit a Tao tv. elismert "behajthatatlannak" 1 600 ezer forint. Kérdésem: hogyan kell helyesen szerepeltetni a 1629-es társasági adóbevallásban (növelő, csökkentő) tételként? Konkrét válaszukat előre is köszönöm!

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

Bár fejlesztési tartalék képzésére már a 2002. adóévtől lehetőség van, még ma is számtalan kérdés adódik e szabállyal kapcsolatban; összefoglaltuk a 2016. adóévi kötelezettségnél figyelembe veendő előírásokat. A társaságiadó-bevallások előtt azt is érdemes tudni, hogyan lehet utólag igénybe venni a korábban nem érvényesített adókedvezményeket. Az egyre népszerűbb ingatlanbefektetések előtt érdemes tisztában lenni az adózási, különösképpen az áfára vonatkozó szabályokkal. A munkáltatóknak a munkavállalói költségtérítések okoznak fejtörést.

Adók bevallása Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön – nem kapcsolt vállalkozás

Nagy Norbert

adószakértő

Telefon-szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs