163 találat a(z) Szlovákia cimkére

Bankadó lehet Szlovákiában 2012-től Cikk

A szlovák kormány egyoldalúan is bevezeti a bankadót 2012-től, ha addigra az Európai Unió nem lenne képes dönteni a pénzügyi szektor közös adóztatásáról - közölte hétfőn a szlovák pénzügyminisztérium.

Új Szó a magánnyugdíjpénztárakról: gyenge teljesítmények, kritikák Fico-nak Cikk

Szlovákiában az idén a nyugdíjrendszer második pillérében az alapok hozamai alig érték el az infláció szintjét, sőt van olyan magánnyugdíjpénztár, ahol veszteséges volt a három alap, a konzervatív, a kiegyensúlyozott és a növekedési alap - írja összefoglalójában az Új Szó című pozsonyi napilap szerdán.

Még nem rohannak haza Szlovákiából a magyar cégek Cikk

Kétséges, hogy a társasági adóváltozások miatt tömegesen térnének haza a Szlovákiában bejegyzett magyar társaságok - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.

Adózási környezet: hol érdemes céget alapítani? Cikk

A magyar adójogi szabályozás számos részletében lehet kedvezőbb, mint a szomszédos országoké, a cégalapítás előtt célszerű tájékozódni: más adózási környezet lehet kedvező ugyanis az ingatlan, és más a termelőszektorban működőknek.

A szlovákok adóbevétele 16 százalékos elmaradásban van Cikk

A szlovák költségvetés idei adóbevétele 16 százalékkal elmarad a tervezettől a gazdasági válság hatására, ami komolyan sújtja az ipart és visszafogja a lakossági kiadásokat - közölte csütörtökön a szlovák pénzügyminisztérium.

A szlovák kormány adókedvezményt nyújt a Volkswagen beruházásához Szlovákiában Cikk

A szlovák kormány mintegy 14 millió eurós adókedvezményt ad a német Volkswagen konszernnek a Szlovákiába tervezett, majdnem 300 millió eurós beruházásához. Robert Fico kormánya erről szerdai ülésén hozott döntést, derült ki abból a hivatalos közleményből, amely részletesen tájékoztat a kabinet ülésén elfogadott határozatokról.

Az APEH válaszol: öröklés, vételár, bt., nyugdíjas és szlovákiai munka Cikk

Örökölt ingatlan értékesítése esetén, mi számít az ingatlan vételárának? Magyarországi főállásom mellett vállalok egy szlovákiai cégnek – Magyarországon végzendő – munkát, milyen viszonyban tehetem? A bt. működtetését lehet szüneteltetni? Olvasói kérdések.

Negatív jövedelemadó Szlovákiában Cikk

Ha a szlovák törvényhozás megszavazza, mintegy 180 ezer minimálbéren vagy alacsony fizetésért dolgozó szlovák munkavállaló kaphat havi rendszerességű „foglalkoztatási bónuszt” az államtól. A pénzügyminisztérium a javaslattól a foglalkoztatottság növekedését várja – írja a Spectator szlovák híroldal.

Szlovákia: a vagyon eredetének igazolására senki sem kötelezhető Cikk

Alkotmányellenesnek találta a szlovák alkotmánybíróság szerdán a vagyon eredetének igazolására kötelező törvényt.

Rendszámbizisz: ősztől beindul az ellenőrzés Cikk

Még mindig nem értek a végére a magyar rendszámcsalók utáni kutakodásnak a szlovák hatóságok: július végére, augusztus elejére ígérték, hogy tájékoztatják a magyar vámszervezetet, ám mostanra kiderült, nagyobb „falatról” van szó, több időt vesz igénybe a munka - írja a Világgazdaság.

Szlovákiai cégalapítás, megszüntetett életbiztosítás, családi adókedvezmény Cikk

Szlovákiában alapított cég magyarországi tevékenyéséggel hol adózik, szövetkezeti üzletrész öröklése esetén mi a teendő, megszüntetett életbiztosítás után az adókedvezmény tvissza kell-e fizetni, főállású anya miként veheti igénybe a családi adókedvezményt, munkavállalói könnyvel dolgozó jogosult-e egészségügyi ellátásra. Kérdezzen Ön is!

EU-tagállamok legfőbb adónemei: Szlovákia Cikk

A 2001. május 23-án kiadott „ Az Európai Unió adópolitikája – prioritások az elkövetkezendő évekre” dokumentuma képezi az Európai Bizottság adózásra vonatkozó stratégiáját.

Tényleg megéri céget alapítani Szlovákiában? Cikk

Egyre többen mennek szlovákiába céget alapítani. Cikkünkből megtudhatja, hogy szomszédunknál mennyibe kerül céget alapítani, milyen papírok szükségesek egy vállalkozás bejegyzéséhez, milyen adókat kell fizetni, s milyen kedvezményekben részesülhet egy új cég.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kivaelőleg, veszteségelhatárolás

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Munkáltatói kölcsön elengedése kivás cég esetén

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Leltártöbblet, tárgyi eszköz értékesítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs