7 találat a(z) Széchenyi Kártya cimkére

Egyéni vállalkozó de minimis támogatásának értékhatára Kérdés

Népszerű a Széchenyi Kártya hitel Cikk

A Széchenyi Kártya program válsághelyzetre kidolgozott új termékeinek indulása óta, 2020. május 15-étől eddig több mint 210 milliárd forint államilag támogatott hitel felvételére fogadtak be mintegy 7500 kérelmet, ebből több mint 1800 ügylet keretében 34 milliárd forintra már szerződést is kötöttek a bankok – mondta Krisán László, a programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója háttérbeszélgetésen.

Duplájára nőtt az Agrár Széchenyi Kártya maximális hitelösszege Cikk

Az eddigi 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedett az Agrár Széchenyi Kártyán felvehető maximális hitelösszeg, ismét elérhető a költség- és kamatmentes hitel a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett agrárvállalkozások számára – közölte a KAVOSZ Zrt. A módosítás a csekély összegű támogatási kerettel rendelkező vállalkozások finanszírozásában jelent érdemi előrelépést.

Béren kívüli juttatás több jogviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem egyértelmű számomra, hogy a Széchenyi kártyán kívüli béren kívüli juttatások esetében munkaviszonyonként kell számolni a felső határt vagy munkavállalónként. Ezen belül külön kérdezném, hogy ha munkavállalónk 8 órában dolgozik költségvetési szervnél, ahol kap béren kívüli juttatást 200 000 Ft értékben, ezen belül pénzjuttatást is 100 ezer Ft éves keretösszegben, kaphat-e a nálunk fennálló munkaviszonyában havi 8000 Ft pénzben adott béren kívüli juttatást? Válaszát előre is köszönöm!

Egy és ugyanazon vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Férjemmel közösen őstermelői tevékenységet végzünk, mindkettőnk rendelkezik adószámmal. Mellette van egy bt.-nk, amelyben 50-50 százalék tulajdoni aránnyal rendelkezünk. Szeretnénk Agrár Széchenyi kártyát igényelni az őstermelésben. Ehhez ki kell tölteni egy nyilatkozatot, amely szerint egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülünk-e? Férjem nevén fut az összes bevétel és költség, a területalapú támogatást külön-külön igényeljük. Részemre az idén kellett adószámot igényelni, mert egyébként nem kaptam földhitelt. Úgy gondolom, hogy mivel együtt már 100 százalékos szavazattal bírunk, ezért egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülünk. Az MVH felé nyilatkoznunk kell-e erről? Ebben az esetben mekkora a de minimis összeghatára, amit figyelni kell, nehogy átlépjük? Válaszukat előre is köszönöm.

Csalás a Széchenyi Kártya Programban – megszólalt a kamara Cikk

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara (MKVK) tudomása szerint a Széchenyi Kártya Program keretében elkövetett csalásban közvetetten a kamara egy tagja érintett, akivel szemben az MKVK haladéktalanul fegyelmi eljárást indít.

Félmilliárdos csalás a Széchenyi Kártya programban Cikk

Negyvenhárom gyanúsítottja van az ügynek, amelyben egy bűnszervezet csaknem félmilliárd forintot csalt el a kis- és középvállalkozásoknak állami garancia és kamattámogatással nyújtható Széchenyi Kártya programmal – közölte a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ügyvezető 36 órát elérő munkaviszonnyal

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs