12 találat a(z) Stabilitás Pénztárszövetség cimkére

Itt a jó hír a jövő nyugdíjasainak! Brutálisan nőtt a pénztárak vagyona Cikk

Egy év alatt 12 százalékkal nőtt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona, amely 971 milliárd forintot tett ki 2014. június végén – közölte a pénztárszövetség. A vagyongyarapodás mértéke magasan infláció feletti érték, vagyis az összvagyon reálértéken is jelentősen bővült.

Kiválóan teljesítettek a nyugdíjpénztárak Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona 8 százalékkal nőtt éves szinten, az egy főre jutó vagyon pedig az inflációt bőven felülmúlva több mint 10 százalékkal gyarapodott a harmadik negyedévben a szövetség adatai szerint. Az egészségpénztárak vagyona kis mértékben nőtt, a magánnyugdíjpénztárak éves szinten 15 százalékkal növelték az egy főre jutó vagyont.

Magánnyugdíjpénztár: a Stabilitás a tagok terveire kíváncsi Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség felméri, érdemes-e fenntartani a magánnyugdíjpénztárakat. A kérdőívet a szervezet honlapján lehet kitölteni.

A nyugdíjpénztárak befejezték a reálhozamok átutalását Cikk

Határidőre befejezte a reálhozamok átutalásának elindítását az összes magánnyugdíjpénztár, a pénzügyi közvetítő rendszeren múlik, mikor juthatnak hozzá pénzükhöz az érintettek - közölte a Stabilitás Pénztárszövetség.

Stabilitás: torz számításokra hivatkozik Selmeczi Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség szerint alapvetően hibás adatokból vont le téves következtetést Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott, amikor hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a magánpénztári rendszerben közel 700 milliárd forint veszteség keletkezett az elmúlt években.

Közel 100 ezren maradtak a magánnyugdíjpénztáraknál Cikk

Összesen 99.620 ember maradt a magán-nyugdíjpénztári rendszerben - állapítja meg a Stabilitás Pénztárszövetség összegzése, amely szerint az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők után a pénztárak összesen 2827,5 milliárd forintot utaltak át a Nyugdíjreform- és Államadósság Kezelő Alap számára, a "maradók" vagyona pedig 234 milliárd forintot tesz ki. Az adatok egyelőre nem véglegesek - jelzi a szövetség csütörtöki közleményében.

Nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona Cikk

Az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona egy év alatt 7,7 százalékkal 823 milliárd forintra nőtt, miközben 2 százalékkal csökkent a tagok száma - közölte Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség főtitkára.

A Pénztárszövetség nyilatkozatmintáit az ONYF nem ajánlja Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a magán-nyugdíjpénztári tagságukat fenntartók számára a gyorsabb ügyintézés érdekében a általa előkészített nyilatkozat alkalmazását javasolja a Stabilitás Pénztárszövetség által ajánlott nyilatkozatminták helyett.

Azonnali segítséget kér a pénztárszövetség az EB-től Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség az Európai Bizottság elnökétől, José Manuel Barrosótól kért azonnali segítséget "3 millió magyar munkavállaló érdekeinek megvédésében", egyben felszólította Schmitt Pált, hogy a hétfőn elfogadott törvényt küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságra és bejelentették azt is: kalkulátorral kívánják segíteni az átlépési döntésben a tagokat.

Világgazdaság: nőtt a magánnyugdíjpénztárak vagyona Cikk

Csaknem 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíjpénztárak a harmadik negyedévben, ezzel az idén már 240 milliárd forintnál is többet nyertek a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a Világgazdaság csütörtöki száma a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) friss jelentésére hivatkozva.

Magánnyugdíjpénztárak: van, akinek érdemes lesz maradni Cikk

A magánnyugdíjpénztári tagok többsége valószínűleg magasabb nyugdíjra számíthat, ha visszalép az állami rendszerbe, de vannak olyanok, akiknek megéri a pénztárban maradni - írja hétfői számában a Népszabadság.

Újabb alkotmánybírósági eljárásokat kezdeményezett a pénztárszövetség Cikk

Három újabb beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a Stabilitás Pénztárszövetség, amelyben a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosítások visszamenőleges hatályú megsemmisítését kérik - közölte a szövetség a honlapján szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs