112 találat a(z) Orbán Viktor cimkére

Orbán a tranzakciós adóról: "nincs példa előttünk, amelyből tudnánk tanulni" Cikk

A miniszterelnök szerint a javasolt pénzügyi tranzakciós adó rendszere az embereknek előnyös, a spekulánsoknak pedig hátrányos lesz. Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában közölte azt is, hogy ha a tranzakciós adóból a tervezettnél több bevétel folyik be, azt a munkát terhelő járulékok csökkentésére kell majd fordítani.

Orbán a nyári szünet előtt fogadtatná el az adótörvényeket Cikk

Arra kérte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Fidesz-KDNP-frakciószövetséget, hogy még a parlament nyári szünete előtt fogadják el a jövő évi költségvetés sarokszámait és az adótörvényeket. A kormányfő ezt újságíróknak mondta Budapesten, a Fidesz-KDNP frakcióüléséről távozóban. Szólt arról is, támogatja, hogy megmaradjon a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó, a tervezett tranzakciós illetékről pedig azt mondta, azt a pénzintézetek fizetik majd.

Orbán a tranzakciós adóról: lesz, de "egy percig se fájjon a fejük" miatta Cikk

A miniszterelnök szerint a tranzakciós illeték majdani mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. Orbán Viktor ezt pénteken mondta az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, ahol beszélt arról is, hogy hamarosan létrejön egy agrárbank.

Új adórendszer: Orbán csak 2013-ra ígért több pénzt az alacsony keresetűeknek Cikk

A miniszterelnök azt ígérte keddi országértékelő beszédében, hogy a nemzetközi tárgyalásokon is megvédi azt a kormányzati intézkedést, amely lehetővé tette, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba.

Matolcsy: létrejön a versenyszféra háromoldalú érdekegyeztető fóruma Cikk

Létrejön a versenyszféra és a kormány új állandó konzultációs fóruma, amely arra lesz hivatott, hogy a versenyszektorban a munkaadók, a munkavállalók és a kormány álláspontját egyeztessék - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen egyeztetett három munkaadói és három munkavállalói érdekképviselet vezetőjével.

Orbán: a kormány nem adja fel az önálló magyar adópolitikát Cikk

Az eurózóna kormányközi megállapodásához való csatlakozással kapcsolatban ami biztos, hogy Magyarország nem kíván csatlakozni semmilyen megállapodáshoz, amely adóharmonizációs lépéseket tartalmaz, vagyis a kormány nem hajlandó feladni az önálló magyar adópolitikának a gazdaságot versenyképessé tevő intézkedéseit - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután hivatalos látogatáson fogadta Petr Necas cseh kormányfőt.

Orbán: a válságadók "hamarosan kifutnak" Cikk

Reális, ám nehezen elérhető célkitűzésnek tartja a miniszterelnök, hogy a magyar gazdaság 2012-ben ne csússzon recesszióba.

Orbán levelet írt a nyugdíjasoknak, garantálja a biztonságot Cikk

A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak - hangsúlyozza Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasoknak írt levelében, amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek.

Orbánnak nem kell az eva Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök határozott és kemény volt a Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésén abban, hogy meg kell szüntetni az egyszerűsített vállalkozói adót, az evát; a kormánypárti frakció azonban arra kéri a kabinetet, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy jövőre emeljék meg az eva mértékét, és csak 2013-tól szűnjön meg - közölte Lázár János budapesti sajtótájékoztatóján.

Orbán-beszéddel kezdődik parlamenti nagyüzem Cikk

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik ma a parlament nyolcnapos ülése. Az Országgyűlés a következő napokban az adótörvényekről, a jövő évi költségvetésről és több sarkalatos jogszabály-tervezetről is tárgyal.

Orbán: "rosszul tesszük, amikor küzdünk az idősödés ellen" Cikk

A miniszterelnök szerint át kell alakítani a magyar társadalom öregedéshez való viszonyát, ugyanis "a holnapot felélő fogyasztás világában" egészségtelen módon felértékelődött az emberi élet egy rövid, 16-30 év közötti szakasza, az élet többi része pedig leértékelődött.

Origo: nem tetszett Orbánnak az "átmeneti hozzájárulás" kommunikációja Cikk

Alig két hete állt munkába, máris kemény dorgálást kapott a miniszterelnöktől a Giró-Szász András vezetésével felállt új kormányzati kommunikációs stáb - értesült az Origo. A kormányszóvivői iroda cáfol, Giró-Szász pedig nehezményezi, hogy őt nem kérdezték meg.

Orbán: a kormány elképzeléseit szeptember 28-án véglegesíti Cikk

Munkaközpontú Munka törvénykönyvére van szükség, amely megvédi a munkahelyeket, segíti az újak létrejöttét, védelmet biztosít a munkavállalóknak, és hozzásegít ahhoz, hogy a munka felértékelődjön, a fizikai munkát megbecsüljék az országban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott egyeztetést követően újságíróknak.

A kormánynak nincs joga a fix árfolyamú végtörlesztésre Cikk

A bankoknak van jogi lehetősége rá, hogy figyelmen kívül hagyják a kormány végtörlesztési javaslatát. Az erről szóló törvénnyel a magyar alkotmányt és egy sor nemzetközi egyezményt is megsértene vele Magyarország.

Orbán a végtörlesztésről: "meg fognak bennünket támadni" Cikk

A miniszterelnök 150 és 300 ezer közé teszi azoknak a devizahiteleseknek a számát, akik élhetnek majd az adósságuk rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésének lehetőségével. Orbán Viktor kedden a HírTV Rájátszás című műsorában hozzátette ugyanakkor, ez a szám nagyobb is lehet. A szerinte a magyar jogba nem ütköző egyösszegű végtörlesztés egy meghatározott ideig lesz igényelhető. Azt, hogy korábban miért nem korlátozták adminisztratív módon a devizahitelezést Magyarországon, parlamenti bizottság vizsgálja majd a kormányfő tervei szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi szolgáltatási járulék

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Alapítványi juttatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Személyi jövedelemadó

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close