93 találat a(z) Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal cimkére

Csongrád-Csanád megye eddig fertőzésmentes területén jelent meg a madárinfluenza Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta Csongrád-Csanád megye újabb területén – írja honlapján a Nébih. A székkutasi, fertőzött hízólúdállomány felszámolása már a gyanú alapján megtörtént, a térségben életbe léptek a járványvédelmi és állatmozgatási korlátozások. Eközben Békés megyében az összes védőkörzetet feloldotta a Nébih.

Kerülje el a bírságot! A Nébih segít az őstermelői árusításkor nyilvánosan kihelyezendő, kötelező feliratokban Cikk

Számos ponton változtak tavaly az őstermelői tevékenység és a termékek értékesítésének szabályai. Megszűnt például az őstermelői igazolvány, helyette FELIR azonosítót és Nébih tevékenységazonosítót kell igényelni, majd ezeket megjeleníteni a szabályos árusításhoz. Az előírásoknak megfelelő vásárlói tájékoztatásban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új, online „plakátgeneráló” lehetőséggel segíti az őstermelőket. A funkció a többi élelmiszerlánc szereplő számára is elérhető, olvasható a Nébih honlapján.

Termékvisszahívás: gond van a disznósajttal Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján tájékoztat az Auchan Tuti Tipp márkájú disznósajt visszahívásáról és forgalomból történő kivonásáról.

Gümőkóros szarvasmarhákat találtak egy Csongrád-Csanád megyei állattartó telepen Cikk

Gümőkór-fertőzöttséget igazoltak a hatósági vizsgálatok 2022 májusában egy Csongrád-Csanád megyei szarvasmarha-állományban. Az esetre a telepen elvégzett ellenőrző vizsgálat derített fényt. Az érintett telepen forgalmi korlátozást rendelt el az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság; jelenleg a fertőzés eredetét vizsgálják a szakemberek, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Májkrémet hív vissza a Penny Market Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján figyelmeztet az 500 grammos Dárdás Csibemájas visszahívásáról. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a lenti azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el.

Illegális fakitermelés és -kereskedelem: itt a Nébih helyzetjelentése Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a járványhelyzet ellenére is fokozni tudta fellépését a faanyagkereskedelmi lánc hatékony felügyelete érdekében. A 2021-ben folytatott ellenőrzések számadatai és az illegális fakitermelés kockázatával kapcsolatos aktuális statisztikai adatok összefoglalója – immár az elmúlt öt év tapasztalatait alapul véve – a Nébih honlapján olvashatók.

Veszett rókát találtak a határ mellett Cikk

Március végén veszettség vírusát mutatta ki a román állategészségügyi szolgálat egy rókában a magyar határtól alig több mint 20 kilométerre fekvő, Szatmár megyei Batarcs (Batarci) településen. A veszettség az egyik legrégebben ismert és legveszélyesebb fertőző betegség, melyet a veszett állat, harapása útján, akár az embernek is átadhat, tehát az ellene való védekezés a humán megbetegedések megelőzését is szolgálja, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

A faanyagok kereskedelmét is érintik a szankciók Cikk

A faanyagok kereskedelmét is nagyban érintik az ukrán válság nyomán bevezetett korlátozó intézkedések. Ezek részleteit egyeztették a tagállami szakérők az EU Bizottság EUTR munkacsoportja 2022. március 16-i ülésén. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összefoglalta honlapján az aktuális tudnivalókat.

Szükséghelyzeti engedélyek növényvédőszerek pótlására szolgáló készítményekhez Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve a 2022-es szezonra hivatalból adott ki szükséghelyzeti engedélyeket, segítve ezzel a hazai gazdák munkavégzését.

Vegyes savanyúságot hív vissza a Spar Cikk

Vegyes savanyúságot hív vissza a forgalomból a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., idegen anyag lehetséges jelenléte miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megszűntek a madárinfluenza miatt elrendelt területi korlátozó intézkedések, de a veszély nem múlt el Cikk

Tekintettel arra, hogy több mint egy hónapja nem mutatták ki a magas patogenitású madárinfluenza vírusát a hazai baromfiállományban, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági (Nébih) elrendelte a még fennálló felügyeleti (megfigyelési) körzet feloldását. A járványügyi fegyelem betartása azonban továbbra is fontos, mert a vírus még jelen van az országban, figyelmeztet honlapján a Nébih.

Tűzgyújtási tilalom van több megyében Cikk

A csapadékszegény időjárás miatt 2022. február 26-ától a hatóság tűzgyújtási tilalmat rendel el Nógrád megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyékben. Emellett fennmarad a korábban elrendelt tilalom Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyék területén is, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Nébih: segédletek az állatgyógyászati készítmények szakszerű alkalmazásához Cikk

Az antibiotikumfelhasználás-csökkentési terv összeállítását segítő alapútmutatót, valamint több vénymintát is közzétett weboldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A dokumentumok hatékony segítséget nyújtanak mind a szolgáltató állatorvosok, mind közvetve az állattartók számára, hogy sikeresen megfeleljenek az állatgyógyászati készítményekkel kapcsolatban a közelmúltban életbe lépett új előírásoknak. A csökkentési terv útmutatójának bővítéséhez a praktizáló állatorvosok véleményét, javaslatait is várja a Nébih.

Tájékoztatót adott ki a Nébih a megújuló energia előállításához kapcsolódó tápanyag-gazdálkodási terv benyújtásáról Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján hívja fel a biomassza-termelők figyelmét, hogy a tavaly kelt jogszabályi rendelkezés értelmében tápanyag-gazdálkodási tervet kell benyújtaniuk hivatalhoz a megújuló energia előállítására szolgáló melléktermékekhez kapcsolódóan.

Bankkártyával is lehet már fizetni a Nébih online felületén Cikk

Sorban állás és a számlaszám böngészése nélkül, gyorsan és egyszerűen fizethetnek a jövőben az ügyfelek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) személyes ügyintézési felületén – olvasható a hivatal honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs