111 találat a(z) Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal cimkére

Ebzárlat és legeltetési tilalom február 24-25. között Cikk

A veszettség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kialakult magas kockázata miatt 2024. február 24-25. között soron kívüli rókavakcinázásra kerül sor a vármegye teljes területén. Az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Itt az eGN rendszer új verziója Cikk

Az eGN használatában érintettek számára fontos információ, hogy a rendszer legújabb verziója február 13-án élesedett, melyben újabb funkciókon és beállításokon módosítottak a szakemberek – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megjelent a madárinfluenza Somogy vármegyében is Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma ezúttal Somogy vármegye területén igazolta a madárinfluenza vírus jelenlétét, az érintett állományt már felszámolták – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

Bulgurt hívtak vissza a forgalomból Cikk

Határértéket meghaladó mikotoxintartalma miatt visszahívták a forgalomból az 1 kilogrammos kiszerelésű Nett Food bulgurt – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Meghosszabbították a gazdálkodási naplók elektronikus feltöltésének határidejét Cikk

Két héttel, 2024. február 15-éig meghosszabbította a gazdálkodási naplók elektronikus feltöltésének határidejét az Agrárminisztérium, hogy kellő idő álljon rendelkezésre az új rendszer használatából adódó gyakorlati nehézségek kezelésére. A felületen eddig már 3,1 millió hektárra vonatkozóan töltöttek fel sikeresen 2023-as adatokat a gazdálkodók – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Fontos változások a növényegészségügyi bejelentéseknél Cikk

Módosult az április 30-áig szükséges növényegészségügyi bejelentések formanyomtatványa – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megjelent az élelmiszer-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló rendelet Cikk

Az 1/2024. kormányrendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 2. számában hirdették ki január 9-én.

Az összes tesztelt fehérjepor megbukott a Nébih ellenőrzésén Cikk

A Szupermenta program legfrissebb terméktesztjén növényi alapú fehérjeporokat vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ együttműködésével. A tesztelt 17 csokoládé ízű termék mindegyike miatt hatósági eljárás indult, ugyanis egyik sem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak. Ezenfelül négy terméknél élelmiszerminőségi, egy esetben pedig élelmiszerbiztonsági hibát is megállapítottak a szakemberek. Nem jelölt szójatartalom miatt – még a tesztfolyamat elején – egy termék visszahívását is elrendelték a hatósági felügyelők – írja honlapján a Nébih.

A Nébih bezáratott egy váci pékséget Cikk

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok, higiéniai problémák miatt felfüggesztették egy a Pest vármegyei Vácon működő pékség és cukrászüzem tevékenységét – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-t.

A november 24-ig beérkezett mintákat vizsgálja még idén a Nébih borászati laboratóriuma, rendhagyó eljárásrend a pezsgőkre Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd. A hivatal felhívja az ügyfelei figyelmét, hogy 2023-ban lezárt vizsgálatra kizárólag a november 24-ig beérkezett minták esetén lesz lehetőség, a pezsgők esetében pedig rendhagyó eljárásrend lép életbe – írja honlapján a Nébih.

Egyre közelebb a magyar határhoz az afrikai sertéspestis Cikk

Október közepén a Magyarországgal határos, horvátországi Eszék-Baranya megyében is igazolták az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét házisertés-állományokban. A horvát járvány nyári kezdete óta a kitörések száma meghaladta az ezret, a fertőzött állatoké a húszezret. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a körültekintő és felelős hozzáállásra hívja fel a Horvátországba utazók figyelmét, egyúttal a déli vármegyék sertéstartóitól a kiemelt járványvédelmi intézkedések betartását kéri – írja honlapján a Nébih.

Újabb szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés indult Cikk

Hagyományteremtő szándékkal idén először őszi szezonális ellenőrzéssorozatot rendelt el Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár, mely a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával, 2023. október 16. és október 29. között zajlik országszerte – írja az Agrárminisztérium (AM) sajtóközleménye nyomán a portal.nebih.gov.hu.

Puffasztottrizs-szeleteket hívtak vissza a forgalomból Cikk

Határérték feletti kadmiumtartalom lehetséges jelenléte miatt visszahívták a forgalomból az ENJOY FREE! 100 grammos natúr és az ENJOY FREE! 100 grammos sós puffasztottrizs-szeletet – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tűzgyújtási tilalom csütörtöktől hét vármegyében Cikk

Az elmúlt napokra jellemző tartós kánikula és csapadékmentés időjárás miatt csütörtöktől hét vármegyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Extrém magas kockázatúvá vált Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye illegális fakitermelésben Cikk

A faanyag-kereskedelmi lánc felügyeletét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) végzi. A hivatal szakemberei a tavalyi évben is számos ellenőrzést folytattak annak érdekében, hogy visszaszorítsák az illegális fakitermelést és -kereskedelmet. A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye extrém magas kockázatúvá vált, de több további vármegye esetében is történt változás – írja honlapján a Nébih.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3