50 találat a(z) NEAK cimkére

Két év után újabb gyógyszereket fogadott be a NEAK Cikk

A Gyógyszer-befogadási Bizottság javaslata alapján a nagyértékű gyógyszerek befogadása 38 terápiás területet érint, és 52 készítményt tartalmaz. Ezek között onkológiai, onko-hematológiai gyógyszerek szerepelnek, emellett megtalálhatóak köztük a krónikus szívelégtelenség, a Parkinson-kór, illetve a Wilson-kór kezelésére alkalmas készítmények is – közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel.

NEAK támogatás elszámolása Kérdés

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ellenőrzése – ezt jelentik a különböző színű lámpák Cikk

Már tizenhat és fél év telt el azóta, hogy kezdetét vette az egészségügyi szolgáltatás jogosultságának ellenőrzése, amit sokan csak jogviszony-ellenőrzésnek neveznek. Azaz, 2007 áprilisától a társadalombiztosítóval szerződött egészségügyi szolgáltató köteles ellenőrizni a betegek jogviszonyát, jogosultságát. Ennek keretében egyrészt a tajszám érvényességét, másrészt az adott tajszám mögötti befizetést vizsgálják. Írásunkban ezen jogviszony-ellenőrzésről adunk áttekintést azzal, hogy részletesebben kitérünk a hathavi egészségügyiszolgáltatásijárulék-tartozás esetére is.

Átalányadózó NEAK bevétel Kérdés

Ausztriában műtét, magyar tb-elszámolás Kérdés

Gyógyászati segédeszközök támogatás elszámolása Kérdés

CT- és MR-vizsgálatok államosítása: növekedhetnek a várólisták Cikk

„A hatástanulmányokkal megalapozott, szakmai konszenzusos döntéshozatalt megkerülő államosítás tovább ronthatja a diagnosztikában és a járóbeteg-szakellátásban már jelenleg is kritikus mértékű szakemberhiányt, mindez növelheti a várólistákat, rontja a daganatos, a mozgásszervi, valamint a szív- érrendszeri betegek gyógyulási esélyeit, és még több beteget kényszerít a magánellátásba.” Így reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra, hogy a költségvetést megalapozó törvénybe illesztve váratlanul, az utolsó pillanatban, szakmai egyeztetés nélkül az egészségügy működését jelentősen érintő módosításokat fogadott el az Országgyűlés hétfőn – írja a nepszava.hu.

Táppénz napi alapjának meghatározása Kérdés

Már 32 gyanúsítottja van a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek Cikk

A KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyben most a győri rendőrök fogtak el négy személyt: két orvost, egy cégvezetőt és egy alkalmazottat. Közülük egy főt a bíróság letartóztatott, a többiek szabadlábon védekeznek. Az országban több mint hetven nyomozó dolgozik ezen az ügycsoporton – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.

NEAK bértámogatási összeg, egészségügyi dolgozók bértámogatása Kérdés

Spórol a magyar állam: műlábak és egyedi gyógyászati segédeszközök árával adós a NEAK Cikk

Nem fizeti ki a gyártóit az egészségbiztosítási alapkezelő, mert kimerült a keret. Az érintettek attól félnek, nem élik túl a hiányt – írja a nepszava.hu.

Új kata védőnőknek Kérdés

Gyógyászati segédeszközök után járó támogatásokkal éltek vissza orvosok és gyártók Cikk

Ortopéd szakorvosokat vett őrizetbe a rendőrség, mert a gyanú szerint csaknem háromezer ember személyes adatával visszaélve írtak fel gyógyászati segédeszközöket, amelyek után a gyártók törvénysértően hívták le a támogatást a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) igazgatóhelyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, tette közzé az MTI.

Kevesebb gyógyszerhez kellhet méltányossági kérelem januártól Cikk

Januártól kevesebb gyógyszerhez kell méltányossági kérelem, a kormányzati ígéret szerint hosszabb távon jobban járnak a magyar betegek. Az orvosoknak részletesebben kell majd indokolniuk, ha egyedileg támogatott készítményt kérnek – írja a nepszava.hu.

Szocho visszafizetése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidőkeret megállapítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Adóköteles egyéni életbiztosítások

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3