53 találat a(z) NAV-ellenőrzés cimkére

Feketén dolgozó taxist buktattak le a szegedi adóellenőrök Cikk

Egy feketén dolgozó, Magyarország és Szerbia határ menti térségében tevékenykedő taxist buktattak le a dél-alföldi adóellenőrök a nem szokványos ellenőrzések keretében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális sajtóreferense kedden.

A munkaerő-piaci szolgáltatást is kiemelten ellenőrzi a NAV Cikk

Az idén a munkaerő-piaci szolgáltatás, a biztonsági, nyomozói tevékenység, valamint az egyéb személyi szolgáltatás területe áll az adóhatóság ellenőrzési tevékenységének homlokterében - mondta Nagyfalusi Sándor, a Nógrád Megyei Adóigazgatóság vezetője szerdán sajtótájékoztatón Salgótarjánban.

Hatékonyabb kiválasztást ígér a NAV Cikk

A NAV eszköztára az adóregisztrációs eljárás és a fokozott adóhatósági felügyelet intézményével bővül 2012-ben. Nagy hangsúlyt kapnak a jövőben az adatgyűjtést célzó, valamint az egyes gazdasági események valódiságának vizsgálatára irányuló ellenőrzések, továbbá jelentősen változtak a NAV által ellenőrizendő tevékenységi körök, így ebben az évben a közúti áruszállítással, raktározással, vendéglátással, munkaerő-piaci szolgáltatással, számítógépes programozással, állattenyésztéssel, növénytermesztéssel, illetve épületek építésével foglalkozók számíthatnak ellenőrzésekre.

Busójáráson járt a NAV Cikk

Szabálytalanul árult rizsbort és hamis futballklub-emblémákat is találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai és pénzügyőrei a kedden véget ért mohácsi busójáráson, ahol az ellenőrzött vendéglátók, kereskedők több mint 40 százaléka vétett az adójogszabályok ellen.

Fokozott NAV-ellenőrzések karácsony előtt Cikk

Fokozott ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a karácsony közeledtével - közölte a hatóság.

Áfa-visszaigénylés: csalások és ellenőrzések Cikk

Visszatér a Draskovics-éra az áfaellenőrzések terén – kis túlzással ide vezethet az Európai Bíróság döntése, amelyben az uniós irányelvvel ellentétesnek minősített egy a visszatérítéseket kordában tartani hivatott magyar szabályt.

Különadó: aki nem vallott, azt megkeresi a NAV Cikk

Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak a magánszemélyeknek az ellenőrzését, akiknek a munkáltatói adatszolgáltatások szerint 98 százalékos különadót kellett volna fizetniük, de még bevallást sem nyújtottak be - tudta meg a Pénzcentrum.hu az adóhatóságtól.

Transzferár-ellenőrzés kkv-knál: mire kell figyelni 2011-ben? Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatója alapján 2011-től már nem csak a transzferár-nyilvántartások készítésére kötelezett közép- és nagyvállalatok, de az eddigi ellenőrzésekből kimaradó kisvállalkozói kör is retteghet, hogy transzferár ellenőrzést kap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szemüveg

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs