466 találat a(z) Nébih cimkére

Termékvisszahívás: Auchan narancsos étcsokoládé Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján hívja fel a figyelmet arra, hogy az Auchan visszahívja a sajátmárkás étcsokoládéját a csomagoláson nem jelzett allergének miatt.

Szeletelt bacont hívott vissza az Auchan Cikk

Listeria monocytogenes baktérium jelenléte miatt kezdeményezte a forgalmazó Auchan Kft. az Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonna elnevezésű termék forgalomból visszahívását – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-t.

Élelmiszer-biztonsági útmutató járványügyi veszélyhelyzetre Cikk

Humán járványügyi veszélyhelyzetre tanácsokat adó konyhai higiéniai és élelmiszer-biztonsági útmutatót tett közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Koronavírus: mutáció a dán nyércfarmokon Cikk

Nemzetközi hírek szerint Dániában több nyércfarmon is a koronavírus olyan egyedi variánsát (mutációját) fedezték fel, amely komoly közegészségügyi kockázatot jelenthet. A dán kormány szigorú intézkedésekkel igyekszik az egyedi vírus további terjedését megakadályozni. A Nébih tájékoztatása szerint Magyarország nem érintett a nyérctenyésztésben, hazánkban nem találhatóak nyércfarmok.

Potencianövelők forgalmazását tiltotta meg a Nébih Cikk

Gyógyszerhatóanyagot mutattak ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatai a Lak.I Medical Kft. által forgalmazott négyféle, férfiaknak ajánlott étrendkiegészítő kapszulában, ezért a hivatal kötelezte a forgalmazót, hogy a termékeket azonnal vonja ki a kereskedelmi forgalomból, és hívja vissza azokat a fogyasztóktól – közölte honlapján a Nébih. A hatóság egyúttal végleg megtiltotta az érintett termékek – a Red One Plus, a Diablo Extra, a Maraton Classic és a Cold Power étrendkiegészítők – további forgalmazását is.

Egészségre ártalmas szezámmag volt a magyar boltokban: ne fogyassza el! Cikk

Hollandia élelmiszerbiztonsági hatóságának RASFF értesítése szerint olyan, Indiából származó, etilén-oxiddal szennyezett fekete szezámmag érkezett Magyarországra, amelynek hosszú távú, jelentős mennyiségben történő fogyasztása kockázatos. A magyar forgalmazó (Naturfood Kft.) visszahívja a fogyasztóktól az érintett terméket.

Éttermet záratott be a Nébih Cikk

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat találtak egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Étrend-kiegészítőt tiltott ki a forgalomból a Nébih Cikk

A Gold Power, férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában szildenafil és tadalafil, valamint paracetamol gyógyszer-hatóanyagot mutattak ki. Emiatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kötelezte a forgalmazót – minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül – a termék kereskedelmi forgalomból való azonnali kivonására és a fogyasztóktól való visszahívására, egyúttal végleg megtiltotta ezen megnevezésű termék további forgalmazását.

Hamarosan lejár a határidő a méhészeknek Cikk

A Nébih felhívja a méhészek figyelmét, hogy 2020. november 15-éig kell a méhcsaládszámban bekövetkezett változást a Tenyészet Információs Rendszeren (TIR) keresztül bejelenteniük. A határidő azon méhészeket érinti, akik 2020-ban kifizetési kérelmet nyújtottak be a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban meghirdetett támogatásokra – írja honlapján a Nébih.

Levelet küld a Nébih az adategyeztetéssel késlekedő állattartóknak Cikk

Július 15-éig volt lehetőségük az állattartóknak az adategyeztetési kötelezettségük teljesítésére. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nyilvántartása alapján az érintettek egy része elmulasztotta az adatszolgáltatást, amelynek pótlásához a hivatal adategyeztetési javaslatok útján kíván segítséget nyújtani. A javaslatok kézbesítése a napokban vette kezdetét.

Penészveszély miatt szilvás puszedlit hívott vissza az Aldi Cikk

Visszahívta a 180 grammos szilvás Manner puszedli (Powidl Knöpfe) termék egyes tételeitaz Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., mert ezekben fennáll a penészképződés kockázata – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Brutális higiéniai körülmények miatt zárt be egy reggelizőt a Nébih Cikk

Egy fővárosi reggeliző és hamburgerező egység tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei szeptemberben a helyszínen tapasztalt, élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt. A nem megfelelő higiéniai körülményeken túl nyomonkövethetetlen, valamint tisztítatlanul felszolgált zöldségek is akadtak az üzletben, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján.

Szeptember 30-án lejáró határidő Cikk

Közeledik az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határideje a vendéglátás, közétkeztetés és turisztika ágazatok számára – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megette a teljes kiőrlésű „kenyere” javát: tesztelt a Nébih Cikk

A Szupermenta program legújabb tesztje 16 teljes kiőrlésű búzaliszt és 2 Graham-liszt felhasználásával készült péktermék – köztük toast, vekni és cipó – komplex vizsgálatával zajlott. Egy minőségi és számos jelölési hiba miatt 11 termék esetében indítottak hatósági eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Szennyezett hús, lejárt fogyaszthatóság – intézkedett a Nébih Cikk

Egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben tartottak élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést 2020 szeptemberében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A létesítményben 12,6 tonnányi termék nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ezért a hatóság kivonta azokat a forgalomból, valamint azonnali hatállyal felfüggesztette az egység tevékenységét, olvasható a Nébih honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close