841 találat a(z) Nébih cimkére

Veszettség elleni immunizálás: ősz végén indul a rókák repülőgépes vakcinázása Cikk

A rókák veszettség elleni őszi immunizálása 2023. szeptember 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is lesz az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Termékvisszahívás: ezt a szezámolajat ne fogyassza el! Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján szezámolaj visszahívásáról tájékoztat.

Ismét veszett rókát találtak az ukrán határ közelében Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma veszettséget állapított meg egy kutyával verekedő rókánál Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében. A betegség behurcolása feltehetően természetes úton, a vadállomány Ukrajna felőli mozgása révén következett be – tájékoztat honlapján a Nébih.

Nébih: 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen Cikk

Jelölési hibák és túl alacsony vitamintartalom miatt 19 esetben hatósági eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) instant kakaóitalpor-vizsgálata alapján, amelyből kiderült, hogy élelmiszerbiztonsági szempontból mind a 34 vizsgált termék megfelelt – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Nébih: ügyeleti rend az ügyfélszolgálaton Cikk

2023. szeptember 11-én és 12-én a Nébih általános (06-1-336-9000), ENAR (06-1/336-90-50), Lóútlevél (06-1/316-06-63), valamint Felügyeleti Díj Ügyfélszolgálata (06-1-336-9024) továbbképzés miatt csökkentett kapacitással fog működni.

Puffasztottrizs-szeleteket hívtak vissza a forgalomból Cikk

Határérték feletti kadmiumtartalom lehetséges jelenléte miatt visszahívták a forgalomból az ENJOY FREE! 100 grammos natúr és az ENJOY FREE! 100 grammos sós puffasztottrizs-szeletet – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Állattartók és állatorvosok, figyelem! Támogatás igényelhető a rezisztenciavizsgálatok elvégzésére Cikk

2023. január 1-jétől lehetőség nyílt a rezisztenciavizsgálatok pénzügyi támogatással történő megvalósítására. A támogatás a kis létszámú állattartó telepek élelmiszertermelő állatai esetében elvégzett mintavételre, a laboratóriumi bakteriológiai vizsgálatra és az érzékenységi teszt elvégzésére vonatkozik, mértéke a vizsgálat típusától függ, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Újra esedékes egyes növényvédőgépek műszaki felülvizsgálata Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a növényvédőgépet üzemeltető gazdálkodók figyelmét, hogy ismét esedékes az 5 évnél idősebb gépeik műszaki felülvizsgálata – írja honlapján a hivatal.

Gyrosok és a grillek voltak a Nébih górcsöve alatt: ezek az eredmények Cikk

Gyrost forgalmazó vendéglátóhelyeket és az otthoni grillezés termékeit: „natúr” csirkehúsokat, valamint már marinált, fűszerezett húsokat, továbbá grilltálcákat ellenőriztek az élelmiszerbiztonsági szakemberek a nyári szezonális ellenőrzés során. A Nébih ellenőrei több gyrosozóval szemben eljárást indítottak a higiéniai és a nyomonkövetési problémák miatt, valamint egy létesítmény működését ideiglenesen felfüggesztették. A laboratóriumban vizsgált termékeknél is akadtak problémák, a vizsgált marinádozott csirkehúsoknál több esetben Salmonella jelenlétét állapították meg, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán.

Visszahívott a forgalomból egy olasz pesztót a magyar forgalmazó Cikk

Nem jelölt allergén összetevő miatt visszahívta a forgalomból a Bertolli Pesto Calabrese szószt a Maresi Foodbroker Kft., olvasható a Nébih honlapján.

Tűzgyújtási tilalom csütörtöktől hét vármegyében Cikk

Az elmúlt napokra jellemző tartós kánikula és csapadékmentés időjárás miatt csütörtöktől hét vármegyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Ökotermelők, permeteződrónosok ellenőrzése: vegyes eredmények Cikk

A 2023-as megújult és kibővített nyári szezonális ellenőrzés során a drónos növényvédelmi szolgáltatókat és az ökogazdálkodókat is fokozottan ellenőrizték a növényvédelmi felügyelők. A vizsgálatok vegyes eredményekkel zárultak: a szakemberek úgy tapasztalták, az ökotermelők jogszerűen végzik tevékenységüket, a drónos növényvédelmi szolgáltatók azonban több esetben megsértették a jogszabályokat. A hatóság 5 alkalommal indított eljárást, és 3 szolgáltatóval szemben növényvédelmi bírságot szabott ki – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Ilyen hiányosságokat találtak a street food-ok ellenőrzésekor Cikk

A megújult és kibővített nyári szezonális ellenőrzés-sorozat során a street food vendéglátó létesítményeket is kiemelten ellenőrizték az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők. A július második felében országszerte vizsgált 185 egységnél 14 alkalommal szabtak ki bírságot, 1 létesítmény tevékenységét korlátozták és egy kirívó esetben 50 kg húst semmisítettek meg – olvasható a Nébih honlapján. A leggyakoribb hiányosságok többek közt a higiéniai és nyomonkövethetőségi problémák voltak, de sok esetben az allergénekről sem tájékoztatták megfelelően a vásárlókat. Érdekes tapasztalat volt ugyanakkor, hogy nem jellemző az imitátum alapanyagok használata az egységeknél.

Bio kuszkuszt hívott vissza a Spar Cikk

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahív egy kuszkusz terméket avas szaga (érzékszervi nem megfelelőség) miatt, az 500 grammos kiszerelésű SPAR NATUR PUR Bio kuszkuszt a forgalomból is kivonja – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Jó eredménnyel zárult a Nébih dinnyemustrája Cikk

Július második felében ‒ a dinnyeszezon indulásával ‒ a görögdinnyéket, valamint a forgalmazásukra vonatkozó feltételek betartását is vizsgálták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei az idei nyári szezonális ellenőrzés-sorozat folyamán, olvasható a Nébih honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1