756 találat a(z) Nébih cimkére

Javult a járványhelyzet, enyhített a Nébih a baromfik betelepítésére vonatkozó ideiglenes szabályokon Cikk

2023. február 1-jétől Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt nem álló területein enyhítések lépnek életbe a vizes élőhelyek, állandó vizes terület közelében található telepekre vonatkozó betelepítési szabályokban – olvasható a Nébih portálján.

Már letölthetők a gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő nyomtatványok Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján felhívja az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket évente február 28-áig, önállóan kell bejelenteniük.

Ne feledkezzen meg róla! Közeledik az élelmiszerlánc-felügyeleti díj fizetési határideje Cikk

2023. január 31-e a 2022. évi bevalláshoz kapcsolódó felügyeleti díj második részletének fizetési határideje. A díj akár online is kiegyenlíthető. Azon érintetteknek, akik az átutalást választják a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeretné felhívni a figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a megfelelő, 30006016-tal végződő tematikus számlaszám használatára, olvasható a Nébih honlapján.

Nem állami laborok figyelem! Közeledik az adatszolgáltatási kötelezettség határideje Cikk

Január 31-e a végső időpont a nem állami laboratóriumok számára, hogy beküldjék az éves tevékenységükről szóló jelentésüket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részére. Mindez egyaránt vonatkozik az üzemi-, illetve a szolgáltató laboratóriumokra is, olvasható a Nébih honlapján.

Szép csendben megszűnt az előzetes gabonakiviteli bejelentési kötelezettség Cikk

A Magyar Közlönyben 2023. január 20-án megjelent 11/2023. kormányrendelet hatályon kívül helyezte a takarmány- és élelmiszer ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű mezőgazdasági termékek kivitelével kapcsolatos bejelentési eljárásról és kapcsolódó intézkedésekről szóló 83/2022. kormányrendeletet.

Feloldotta a Nébih a legtöbb, madárinfluenza miatt bevezetett korlátozást Cikk

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében január 19-étől a felügyeleti (megfigyelési) körzetek nagy részét feloldotta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A baromfik betelepítése és újratelepítése szigorú feltételek mellett megkezdődhet az érintett országrészben, olvasható a Nébih honlapján.

Átmenetileg leállt az antibiotikumfelhasználás-bejelentő rendszer Cikk

Értékelve a tavalyi év tapasztalatait, több újítást is bevezet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az antibiotikumfelhasználás-bejelentő rendszerben. Az állatorvosoknak a decemberi jelentéseket, az előírásoknak megfelelően, január 15-éig kellett rögzíteniük a felületen. E héttől a rendszer átmenetileg nem elérhető annak érdekében, hogy a januári adatok leadásakor már az új funkciókat is használhassák az állatorvosok és meghatalmazottjaik – írja honlapján a Nébih.

Ne rendeljen fát a tuzifanagyker.hu oldalon! Cikk

Számos jelzés érkezett a Nébih-hez az elmúlt napokban, hogy a tuzifanagyker.hu oldalon hatósági áron hirdetett termékek végül nem jutnak el a vásárlókhoz. A hatóság felhívja a figyelmet, hogy ne rendeljenek a fenti oldalról tűzifát, illetve semmiképp se utaljanak előre az 10300002-13367208-00014900 MKB Banknál vezetett számlaszámra – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Elérhetőek a 2022. évi Gazdálkodási Napló „web-GN” és a nitrát adatszolgáltatás nyomtatványai Cikk

A 2022. évi Gazdálkodási Napló „web-GN”, valamint a nitrát adatlap elektronikus beküldéséhez szükséges nyomtatványok a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján elérhetőek – közölte honlapján a Nébih.

Informatikai fejlesztés miatt időszakos leállások lesznek a Nébih szakrendszereiben Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján felhívja ügyfelei figyelmét, hogy 2023. január 6-a 20 órától 7-e 20 óráig több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. Az időszakos leállásra több, az új típusú agrár- és vidékfejlesztési támogatási rendszer működtetését és a támogatások kifizetését támogató informatikai fejlesztés élesítése miatt kerül sor. Fenti időszakban nem lesznek elérhetők a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek valamint a kapcsolódó szolgáltatások.

Téli élelmiszerlánc-ellenőrzés: 12,2 millió forint bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer Cikk

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Termékvisszahívásra és forgalomból történő kivonásra hívja fel a figyelmet a Nébih Cikk

Naturfood aszalt szilva visszahívásáról tett közzé tájékoztatót csütörtökön honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Januártól a Nébih felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló. A felületen január 1-jétől a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakész nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölőszeres kezelésekről. Minden más esetben éves adatszolgáltatást ír elő a rendelet, melynek először a 2023-as kezelések összesítésével 2024. január 31-ig kell majd eleget tenniük az érintetteknek – írja honlapján a Nébih.

Svéd mandulatortát hívtak vissza a forgalomból Cikk

Fémdarab esetleges jelenléte miatt visszahívták a forgalomból az Almondy Daim 400 grammos svéd mandulatortát csokoládéval és ropogós karamellel – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kisállatkereskedéseket ellenőrzött a Nébih Cikk

Az állatkereskedésekre vonatkozó szabályok betartását ellenőrizték 11 fővárosi és vidéki üzletben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Megnyugtató, hogy azonnali intézkedésre sehol sem volt szükség, azonban a számos hiányosság miatt egy kivétellel minden üzlettel szemben eljárást indított a hatóság – tette közzé honlapján a Nébih.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes mellett egyéni vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Airbnb adószámos magánszemély

Széles Imre

tb-szakértő

Járulékkedvezmény

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs