605 találat a(z) Nébih cimkére

Tchibo Family kávét hívtak vissza a forgalomból Cikk

Idegen anyag esetleges jelenléte miatt visszahívták a forgalomból a Tchibo 1000 grammos Family őrölt kávéját – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Felügyeleti díj: január 31-éig kell utalni a második részletet Cikk

Mindazon vállalkozásoknak, akik Magyarország területén a Nébih hatálya alá tartozó tevékenységet végeznek, 2022. január 31-éig kell befizetniük a felügyeleti díj második részletét, ha nem akarják megkockáztatni a mulasztási bírságot ‒ hívták fel a figyelmet a határidőre a BDO Magyarország szakértői.

Ne feledkezzen meg róla! Közeleg az élelmiszerlánc-felügyeleti díj befizetésének határideje Cikk

2022. január 31-ig be kell fizetni az élelmiszerlánc szereplőknek a 2021. évre vonatkozó élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy a kötelezettség teljesítésének gördülékeny azonosítása érdekében fokozottan ügyeljenek a megfelelő, 30006016-tal végződő tematikus számlaszám használatára

Megtiltotta az EU a titán-dioxid felhasználását az élelmiszerekben Cikk

Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-éig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig maradhatnak a forgalomban. A döntést az indokolja, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legfrissebb értékelése szerint nem biztonságos a színezék felhasználása az élelmiszerekben, olvasható a Nébih honlapján.

Ismét felütötte fejét a madárinfluenza Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján arról tájékoztat, hogy a magas patogenitású vírust ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Csengerújfaluban, egy 37 ezer egyedet számláló pecsenyekacsa-tartó gazdaságban mutatta ki a hatóság laboratóriuma. A Nébih haladéktalanul megtette a szükséges járványügyi intézkedéseket az érintett gazdaságban és vonzáskörzetében, de a járványvédelmi előírások szigorú betartása az ország más területein is kiemelten fontos és kötelező.

Műanyag merőkanalat és szűrőkanalat hívtak vissza a forgalomból Cikk

Primer aromás aminok kioldódása miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta az AO márkajelzésű műanyag merőkanalakat és műanyag szűrőkanalakat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

Új kötelezettség a nem vényköteles állatgyógyászati terméket forgalmazó webáruházaknak Cikk

Bejelentési, majd egy új, EU-s logó közzétételi kötelezettsége is vonatkozik 2022. január 28-ától azokra a kiskereskedőkre és gyógyszertárak, amelyek webáruházban értékesítenek nem vényköteles állatgyógyászati készítményeket. Az érintett termékkörbe például kutyáknak és macskáknak szánt spot on-ok, bolha- és kullancsirtó nyakörvek tartoznak, de mézelő méhek kezelésére használt szerek is találhatóak köztük. Az érintetteknek a távértékesítés legális folytatásához mielőbb, de legkésőbb január 28-áig be kell jelentkezniük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatalnál (Nébih).

Változott a veszélyhelyzet idején lejáró zöld és fehér könyvek érvényességi ideje Cikk

2021. december 17. napján megjelent a veszélyhelyzetet szabályozó törvény, melynek értelmében megváltoztak a lejáró hivatalos okmányok meghosszabbításával kapcsolatos szabályok is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a növényvédőszer-vásárlási engedéllyel rendelkezőket, hogy a zöld és fehér könyvek érvényességi ideje – a korábbi szabályozástól eltérően – 2022. június 30-án jár le.

Ezt a libazsírt ne egye meg! Mérgező anyagot tartalmazhat Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján figyelmeztet a Spar, COOP és Penny üzletekben forgalmazott Primfett/Karát/Grandfett libazsír visszahívásáról.

Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – segít tisztázni a lejárati fogalmakat a Nébih Cikk

A lakosság, a kereskedelem és a karitatív szervezetek számára egyaránt hasznos lehet az a hiánypótló ajánlás, amit a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Fontos, hogy az ajánlott intervallumok kizárólag a minőségmegőrzési idővel ellátott, megfelelően tárolt élelmiszereknél tekinthetők irányadónak. Továbbá minden esetben egyéni mérlegessel lehet csak eldönteni, hogy valóban fogyasztható-e a termék.

2015-ben lejárt kakaó, 2016-os cukorka: több mint 40 tonna lejárt élelmiszert vontak ki a forgalomból Cikk

Egy Pest megyei telephelyen egy vállalkozás több raktárát ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A vizsgálat során több mint 40 tonna lejárt élelmiszer forgalomból való kivonását rendelte el a hatóság. A termékek között 5–6 éve lejárt élelmiszerek is akadtak.

Kutyaféreghajtókat vizsgált a Nébih Cikk

A Szupermenta legújabb terméktesztjén ezúttal kutyáknak szánt féreghajtó készítményeket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A 24 állatgyógyászati készítményből kettő termékkel volt probléma. Akadt olyan interneten vásárolt készítmény, ami egyáltalán nem az volt, aminek eladták.

Egyszerűsödött a cégek képviselete az EUTR-rendszerben Cikk

Ezentúl nem kell külön meghatalmazással rendelkezniük a cégek bejegyzett képviselőinek az EUTR-rendszerben történő elektronikus ügyintézéshez, amennyiben a cég nevében kívánnak eljárni. A Nébih Ügyfélprofil Rendszerének (ÜPR) legújabb informatikai fejlesztése immár lehetővé teszi, hogy az arra jogosult személy a saját ügyfélkapuján belépve, cégképviselőként is eljárhasson.

Madárinfluenza: újra telepíthetők baromfik Bács-Kiskun megyében és a csongrádi járásban Cikk

A madárinfluenza járványhelyzet kedvező alakulásának eredményeként módosította az országos főállatorvos a betelepítésekre elrendelt korlátozásokat Bács-Kiskun megye teljes, valamint Csongrád-Csanád megye csongrádi járásának korlátozás alatt nem álló területein. Egyúttal bővült a szállításokat megelőző kötelező mintavételben érintett területek köre, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán.

Visszahívott perec – ne egye meg! Cikk

Visszahívták a forgalomból a Freche Freunde tönköly- és csicseriborsó perecét – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Milyen dátummal könyveljek?

Kelemen László

adószakértő, jogász

EU-s szállítás, EU-n kívüli számlázás

Kelemen László

adószakértő, jogász

Rendszerfelügyelet számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs