555 találat a(z) Nébih cimkére

Ízlések és pofonok: ezzel indokolják a gyártók az egyes országokban forgalmazott termékek különbözőségeit Cikk

A vizsgálat alá vont termékek egynegyedénél beigazolódott, hogy léteznek minőségbeli eltérések az Európai Unió tagállamain belül – állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerek kettős minőségét ellenőrző, a jelenséggel kapcsolatos tapasztalatok gyűjtését szolgáló hároméves projektjének végeztével.

Ételízesítőket hívott vissza a Metro nem jelölt allergén miatt Cikk

Nem jelölt allergén (zeller) jelenléte miatt a Metro Kereskedelmi Kft. visszahívta és kivonta a forgalomból a Metro Chef és az Aro ételízesítőket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Augusztus 1-jéig írásba kell foglalni a torma felvásárlására irányuló szerződéseket Cikk

A meggy és az alma mellett idén már a torma felvásárlására is kötelező szerződést kötni. A Magyarországon megtermelt torma felvásárlásához szükséges szerződéseket 2021. augusztus 1-jéig írásba kell foglalni, melynek a felvásárolni kívánt torma teljes mennyiségét le kell fednie. A szerződéskötési kötelezettség betartását a hatóság ellenőrzi. Ez alól akkor van kivétel, ha a tormát közvetlenül a fogyasztónak vagy a nagybani piacon értékesítik – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Visszahívtak három ételízesítőt Cikk

Nem jelölt allergén (zeller) jelenléte miatt visszahívtak két ételízesítőt – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján július 20-án közzétett bejegyzésekből.

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom Cikk

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért 2021. július 20-tól (kedd) Budapesten és Magyarország 10 megyéjében visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy 9 megyében változatlanul érvényben marad a korlátozás, különösen ezeken a területeken fontos az elővigyázatosság!

Termékvisszahívások: jégkrém, chips, müzli és ételízesítő Cikk

A Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih) honlapján több termék visszahívásáról tájékoztat.

Jöhet a biológiai védekezés a parlagfű ellen? Cikk

Bár a parlagfű elleni védekezés hagyományos eszközökkel is elvégezhető, a leginkább kívánatos módszer mégis csak a biológiai védekezés lenne. Ismert jelenség a természetben, hogy ha egy faj számára idegen helyre kerül, ahol meg tud telepedni, akkor kis idő múlva követik őt a természetes ellenségei is – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Újabb étrendkiegészítő kapszulák forgalmazását tiltotta meg a Nébih Cikk

Újabb, férfiaknak ajánlott étrendkiegészítő kapszulákban mutatott ki szildenafil és tadalafil gyógyszer-hatóanyagot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A hivatal kötelezte a forgalmazót – minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül – a termékek kereskedelmi forgalomból való azonnali kivonására és a fogyasztóktól való visszahívására, egyúttal megtiltotta ezen megnevezésű termékek további forgalmazását – írja honlapján a Nébih.

Hibás jelölésű, de minőségileg nem kifogásolható borra figyelmeztet a Nébih Cikk

Hibásan tüntették fel a termőhelyet és az előállítási módot a 2019-es Juhász Muscat Ottonel félédes, fehér, oltalom alatt álló földrajzi jelzésű borok egyes tételein, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Egyszerűbb lett az étteremnyitás, a bejelentés is elég Cikk

Lényegesen egyszerűbb lett a vállalkozás indítása az élelmiszerforgalmazás, vendéglátás és étkeztetés területén, amihez eddig külön engedély kellett, ahhoz most már a bejelentés is elég – hívta fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Őstermelői értékesítés 2021: ezek az új szabályok Cikk

Egyre több őstermelővel lehet találkozni a nyár folyamán a piacokon, így érdemes áttekinteni az értékesítésre vonatkozó előírásokat is.

Súlyos higiéniai hiányosságok miatt felfüggesztettek egy gyorsétkezdét Cikk

Egy Pest megyei, gyorsételeket kínáló egység ellenőrzése során súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által megállapított hibák és hiányosságok az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.

Ezek a növényegészségügyi előírások utazáskor Cikk

A nyári szezon során megnő a külföldi utak iránti érdeklődés, sokan szeretnének különféle növényeket hazahozni emlékbe. Éppen ezért az utazás megszervezése előtt érdemes tájékozódni a növényegészségügyi követelményekről, főképpen, ha harmadik országból szándékozunk növényt, növényi terméket behozni saját célra vagy családtagjaink számára. Az utasok nem is sejtik, hogy a csomagjukba, bőröndjükbe rejtett növények milyen nagy veszélyt hordozhatnak a rajtuk lévő nem-honos növénykárosítókkal – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Ellenőrizni kell az E410 adalékanyagot tartalmazó termékeket Cikk

A megengedettnél magasabb etilén-oxid szennyeződést mutattak ki E410 adalékanyagban – értesült a RASFF rendszeren keresztül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság a kiemelten kockázatos termékek esetében célellenőrzést indít, emellett minden, E410 adalékanyagot Magyarországra behozó, valamint azt élelmiszer előállításhoz felhasználó vállalkozótól mielőbbi önellenőrzést és szükség esetén határozott intézkedést kér.

Elkezdődött a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés Cikk

Megkezdődött a július 1-je és augusztus 20-a között már évek óta rendszeresen elrendelt nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akcióval kapcsolatban azt mondta, hogy idén is fokozottan ellenőrzik a nyári fesztiválokon, a rendezvényeken és a vásárokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményeket, valamint a mozgó egységeket, olvasható a Nébih honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close