941 találat a(z) Nébih cimkére

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih a nyári szezonális ellenőrzésen Cikk

Adminisztratív, piaci és termőhelyi ellenőrzéseket is tartottak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai a nyári őstermelői célellenőrzés során. A kéthetes vizsgálatsorozat alkalmával Budapesten és hat vidéki településen 32 őstermelőt ellenőriztek, több esetben felkeresve közvetlenül a termőhelyet. Összesen 10 eljárás indult. A szakemberek nem saját termesztésből származó, valamint a nyilvántartásba nem bejelentett terméket forgalmazó őstermelőkkel szemben is intézkedtek – írja honlapján a Nébih.

Tűzgyújtási tilalom az egész országban csütörtöktől Cikk

Az egész országot sújtó kánikula miatt a hatóságok 2024. július 11-étől Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat hirdetnek. Ennek értelmében csütörtöktől tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Tisza-tónál ellenőrzött a Nébih, megvannak a következő célpontok is Cikk

Június utolsó hetében a Tisza-tónál működő vendéglátóhelyeket ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást – írja honlapján a Nébih.

Sajtot hívtak vissza a forgalomból Cikk

Visszahívták a forgalomból az Auchan 250 grammos kiszerelésű, Prémium MMM! Cantal közepesen hosszú ideig érlelt sajtját – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Gineket tesztelt a Nébih – három gyártó ellen indult eljárás Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta program terméktesztjén ezúttal gineket elemeztek. Az összehasonlító vizsgálatba 27 gin került be, melyek a hatósági, laboratóriumi és kedveltségi vizsgálaton is részt vettek. Az élelmiszerminőségi jellemzők vagy a címkéken szereplő jelölések 3 termék esetében nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, ezért hatósági eljárás indult az érintett gyártókkal szemben – írja honlapján a Nébih.

Üveges tésztaszószokat hívott vissza a forgalomból a Nestlé Cikk

Nem jelölt glutén jelenléte miatt a forgalmazó Nestlé Hungária Kft. visszahívta a forgalomból a MAGGI Zöldfűszeres Bolognai, a MAGGI Klasszikus Bolognai és a MAGGI Arrabiata üveges szósz, 500 grammos termékeket – közölte ma a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Július elsejétől a fásításban tervezett fakitermeléseket kizárólag a Nébih elektronikus felületén lehet jelenteni Cikk

2024. július 1-től a fásításban tervezett fakitermeléseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elektronikus felületén kell bejelenteniük az érintetteknek, olvasható a hivatal honlapján.

Aszalt sárgabarackot hívtak vissza a forgalomból Cikk

Határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt visszahívták a forgalomból a 200 grammos kiszerelésű Happy Harvest aszalt sárgabarackot – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Fejlesztések az eGN rendszeren Cikk

Június 12-én élesedett az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) legújabb fejlesztési csomagja. Ennek révén többek között lehetővé vált a termőhely helyazonosítójának szabad szerkesztése, a hozamadatok immár tonna/hektár formában adhatóak meg, valamint a talajvizsgálatok nem KET azonosítóval rendelkező termőhelyhez is hozzákapcsolhatók – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih),

Madárinfuenza: vége a baromfik kötelező zártan tartásának, marad a zártan etetés Cikk

A madárinfluenza járványügyi helyzet kedvező alakulásának köszönhetően, dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást. Azonban továbbra is érvényben marad a zártan etetés és itatás kötelezettsége, valamint a járványvédelmi minimum feltételek betartása, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Tűzgyújtási tilalom lesz Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád után további négy vármegyében Cikk

Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett 2024. június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Fokozottan ellenőrzi a Nébih a tengeri konténereket Cikk

Fokozott elővigyázatosság és ellenőrzés indokolt a távoli kontinensekről, országokból (például Kína) érkező tengeri konténerek esetében. Ezen szállítmányok (például kő- és fémáruszállítmányok) fa csomagolóanyagai ugyanis komoly ‒ főként növényegészségügyi ‒ kockázatot jelenthetnek a környezetünk egészségére – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az unión kívül nyaral? Ne hozzon be növényeket! Cikk

Az Európai Unión kívüli nyaralása alatt megtetszett egy növény és szívesen hazavinné? Ne tegye! A messzi tájakról ugyanis nemcsak egy szép, egzotikus növényt, hanem akár számos növényi károsítót is behurcolhatunk az országba, amelyek visszafordíthatatlan hatással lehetnek a hazai élővilágra, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Élelmiszer-biztonsági kampány indul Cikk

Az élelmiszerek ára és íze mellett a biztonság a harmadik fő tényező, amit vásárláskor mérlegelnek a fogyasztók. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a fogyasztói tudatosság növelése érdekében “Safe2Eat” néven 18 országban indít átfogó kampányt, melybe Magyarország a Nébih szakmai támogatásával kapcsolódik be, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Zöldbabot hívtak vissza a forgalomból Cikk

Csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt visszahívta a forgalomból a 450 grammos Auchan gyorsfagyasztott zöldhüvelyű vágott zöldbabot az Auchan Magyarország Kft. – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink