34 találat a(z) Miniszterelnökség cimkére

22 ezren igényeltek falusi csokot Cikk

Huszonkétezer család igényelte a kistelepüléseken a falusi családi otthonteremtési kedvezményt (csok) – tájékoztatta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-t.

GVH és a Miniszterelnökség: együtt a közbeszerzési kartellek ellen Cikk

Együttműködési megállapodást írt alá a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Miniszterelnökséggel a közbeszerzési kartellek hatékonyabb feltárása érdekében – közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

Oltás: elindult az online időpontfoglaló rendszer Cikk

Az oltási program további ütemes folytatása érdekében péntektől megnyílt az online időpontfoglaló rendszer – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Pályázat önkormányzatoknak ingatlanfejlesztésre, eszközbeszerzésre, bértámogatásra Cikk

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére és közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, közösségszervező bértámogatásra nyújthatnak be pályázatot mától az ötezer fő és ez alatti állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások a Magyar Falu Program keretében.

Folytatódik a Magyar falu program Cikk

Újabb kategóriákban adhatják be pályázataikat szerdától a kistelepülési helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, egyházközségek és civil szervezetek a Magyar falu programban – tudatta a Miniszterelnökség.

Megújul az ingatlan-nyilvántartás rendszere Cikk

Megújul és digitális alapú lesz az ingatlan-nyilvántartás rendszere, a cél az, hogy két év múlva akár órák alatt bejegyezzék a tulajdonjogot – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az M1 péntek reggeli műsorában.

6 milliárd forint támogatás 309 vidékfejlesztési kérelemre Cikk

A Vidékfejlesztési Program keretében beérkezett kérelmek elbírálása folyamatosan zajlik, melynek köszönhetően újabb 309 darab kérelem támogatásáról és mintegy 6 milliárd forint odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség.

FAKSZ: ezeket a dokumentumokat kell benyújtani Cikk

Tájékoztatót tett közzé a képző szervezetek számára a FAKSZ képzések elismerésének szempontrendszeréről és a kérelmekhez szükséges dokumentumokról a Miniszterelnökség.

Már veszni látszó támogatásokat játszhatnak meg újra a gazdák Cikk

Újabb sikeres tárgyalások eredményeként a Miniszterelnökség elérte, hogy az Európai Bizottság jóváhagyásával rendkívüli, egységes kérelem benyújtási felület nyílhasson 2018. február 15. és 2018. március 31. között – olvasható a kormány honlapján. Az intézkedésnek köszönhetően az érintett ügyfelek akár 2,5 milliárd forint támogatáshoz is juthatnak, állítja a Miniszterelnökség.

38 milliárd forint támogatás mezőgazdasági terménytárolók fejlesztésére Cikk

Első körben a Miniszterelnökség 838 mezőgazdasági termelő kérelmét támogatta, akik most mintegy 38 milliárd forintot fordíthatnak terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

44 nyertese van a népi építészet megóvására kiírt pályázatnak Cikk

A kormány határozatban foglalt állást arról, hogy a népi építészeti emlékeket és a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökséget megóvja és fenntartja. A kormányzati szándékkal összhangban a Miniszterelnökség döntést hozott a 300 millió forint keretösszegű Népi Építészeti Programban elnyerhető támogatásokról, melyek alsó határa 2 millió, felső értéke 20 millió forint. A támogatási intenzitás minden esetben 50 százalék, olvasható a Miniszterelnökség honlapján.

30 milliárd forintos támogatás a szarvasmarhatartás korszerűsítésére Cikk

A Miniszterelnökség döntött a Vidékfejlesztési Program szarvasmarhatartó telepek korszerűsítését szolgáló felhívásának kérelmeiről, melynek keretében mintegy harmincmilliárd forint támogatásban részesültek a nyertes pályázatok.

Listáról választható szakember közműcsatlakozás elvégzésére Cikk

Hatályba lépett szeptember 1-jén a versenyképességi törvény azon rendelkezése, amely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon – választhatnak kivitelezőt – hívja fel a figyelmet a Miniszterelnökség.

Majdnem 50 milliárd forintot osztottak szét élelmiszeripari pályázatokra Cikk

A Miniszterelnökség folytatva a vidékfejlesztési felhívások elbírálását, újabb 251 darab élelmiszeripari pályázatot részesített pozitív döntésben, 48,6 milliárd forint értékben. Ezzel együtt már több mint 90 milliárd forint sorsáról született döntés ez idáig, amely az ágazati fejlesztéseket hivatott támogatni – közölte a Miniszterelnökség.

Emelt keretből kapott támogatást az agrár-környezetgazdálkodás Cikk

A tervezetteknek megfelelően, még júniusban döntést hozott a Miniszterelnökség az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatokról. A keretet 68 milliárd forintra megemelve, a jogosult kérelmek 92 százaléka támogatásban részesült – olvasható a Miniszterelnökség honlapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Edenred utalvány adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Nevelési ellátás jár-e?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs