254 találat a(z) Magyarország cimkére

Külföldről távmunkában – milyen adó- és járulékfizetési kötelezettséget jelent a munkáltatónak Magyarországon? Cikk

Kell-e szja-t, tb-járulékot és szochót fizetnie a Magyarországon tevékenykedő kft.-nek, ha külföldön élő személyt távmunkában alkalmaz? Az olvasói kérdés szja-t érintő részére Horváthné Szabó Beáta, társadalombiztosítást érintő részére dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász adószakértő válaszolt.

NAV: idén sem haladhat át agráráru Magyarország területén ellenőrzés nélkül Cikk

Idén sem haladhat át agráráru Magyarország területén ellenőrzés nélkül, közúton, vízen és a vasúti forgalomban is fokozottan figyelik a gabonát szállító járműveket – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Hasít a világpiacon a BYD Cikk

Több mint hárommillió alternatív hajtású járművet (NEV: New Energy Vehicle) értékesített világszerte a BYD, ezzel a NEV-piac világszintű vezetője 2022 után 2023-ban is – közölte az MTI-vel a vállalat csütörtökön.

Mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül évente Magyarországon Cikk

Magyarországon mintegy 200 ezer hektoliter pezsgő készül évente, aminek jellemzően 75-80 százaléka a magyar piacon kel el, exportra mintegy 35 ezer hektolitert szállítanak éves szinten a gyártók – közölte piaci körképe alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken az MTI-vel.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország helyreállítási tervét kiegészítő, 4,6 milliárd euró értékű REPowerEU-fejezetet Cikk

Az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó, 4,6 milliárd euró (mintegy 1800 milliárd forint) értékű REPowerEU-fejezettel kiegészített helyreállítási tervét.

93 év után leáll Magyarország egyetlen műtrágyagyára Cikk

Határozatlan időre befejezte a termelést Magyarország egyetlen műtrágyagyártó vállalata, a Nitrogénművek – mondta az Agrárszektornak Bige László, a társaság elnök-vezérigazgatója, írja a 24.hu.

A vásárlóerő csökkenése egyre súlyosabb gazdasági helyzetet teremt – nyugtalanító év elé néz Magyarország Cikk

Ma már nem a munkaerőhiány a legsúlyosabb problémája Magyarországnak, hanem az, hogy a gazdasági recesszió következtében eltűnt a kereslet. A vállalatok és a lakosság is igencsak óvatosan költ, így a következő hónapok az ipar és az építőipar számára is nehezek lesznek. Utóbbit a költségvetési kiadáscsökkentések is sújtják. A legjobban a szolgáltatószektor birkózik meg a problémákkal, de a vásárlóerő csökkenése itt is egyre súlyosabb helyzetet teremt. A változó helyzet – a munkaerőhiány háttérbe szorulása – következménye, hogy a tavaly megélénkülő ár-bér spirál eltűnhet. Az egyre kevesebb betöltetlen álláshely, a mérséklődő infláció, illetve a helyenkénti leépítések miatt a vállalatoknak idén nem kell másodszorra is bért emelniük, ahogy azt tavaly láttuk. A jövő év azonban még nyugtalanító helyzeteket teremthet – írja a portfolio.hu.

Magyarország ratifikálta az Európa Tanács megújított adatvédelmi egyezményét Cikk

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye szerint Magyarország ratifikálta az Európa Tanács megújított adatvédelmi egyezményét (úgynevezett 108+ Egyezmény). Az Európa Tanács 108. adatvédelmi egyezménye a személyes adatok gépi feldolgozásának tárgyában 1998 óta a magyar jog része (kihirdette az 1998. évi VI. törvény). Az 1981-ben született egyezmény érdeme, hogy nemzetközi jogi dokumentumokban itt szerepel először a magánélet védelméből levezetve, de attól függetlenítve a személyes adatok védelméhez való jog, valamint a mai napig ez a legnagyobb területi hatállyal rendelkező kötelező nemzetközi jogi adatvédelmi norma.

Románia megelőzte Magyarországot Cikk

Fél évvel az előzetes adatok megjelenése után az Eurostat friss adatközlésével megerősítést nyert: Magyarországon az egy főre jutó GDP (vásárlóerő-paritáson számolva) az EU átlagának 76,6%-a volt, míg Romániában ez az arány 76,7%. Vagyis hivatalossá vált, hogy Románia a legismertebb fejlettségi mutató esetében megelőzte hazánkat – írja a portfolio.hu.

NAV-tájékoztató az orosz részről felfüggesztett magyar-orosz adóegyezményről Cikk

Oroszország 2023. augusztus 8-án felfüggesztette a Magyarországgal kötött, hatályos, kétoldalú, az 1999. évi XXI. törvénnyel kihirdetett adóegyezmény (Egyezmény) 5-22. és 24. cikkeinek alkalmazását, így Oroszország ettől az időponttól a saját belső szabályait alkalmazza az orosz és a magyar fél közötti ügyletekből származó jövedelmek és vagyon adóztatására.

Olasz állampolgár egyéni vállalkozása Kérdés

Ukránok érkezése Magyarországra Cikk

Magyarország területére 2023. szeptember 20-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6707 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5271 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Mikor robban Magyarországon a demográfiai bomba? Cikk

Magyarországon a következő években tovább nőhet az idősek már most is magas aránya, miközben esély sincs arra, hogy annyi gyermek szülessen, amely megállítsa a népesség fogyását. A nyugdíjreform így idővel elkerülhetetlenné válik – írja a portfolio.hu.

Hivatalos: Magyarországon is megjelent az új Covid-variáns Cikk

A súlyos megbetegedés kialakulásának veszélye alacsony – írja a hvg.hu.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás Magyarország egész területén Cikk

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére hétfő 14 órától csütörtök éjfélig az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlását figyelembe – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében hétfőn az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Vasárnap, ünnepnap

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Személygépkocsi-beszerzés nyílt végű pénzügyi lízingre

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31