25 találat a(z) MÁK cimkére

Korlátozottan lesznek elérhetőek az államkincstár elektronikus szolgáltatásai Cikk

Az állampapír-forgalmazási tevékenységhez kötődő forgalmazási csatornákat érintő munkálatok miatt 2022. június 30. napján korlátozottan lesznek elérhetőek a Magyar Államkincstár elektronikus szolgáltatásai, közölte honlapján a MÁK.

Így kaphat támogatást aszálykára miatt Cikk

Magyarország területének jelentős részén súlyos vagy nagyfokú aszály alakult ki, az aszálykár bejelentéssel érintett területek nagysága június végére elérte a 230 ezer hektárt, közölte honlapján az agrártárca.

Korlátozottan lesznek elérhetők az államkincstár egyes szolgáltatásai ma délután Cikk

Az állampapír-forgalmazási tevékenységhez kötődő elektronikus forgalmazási csatornákat érintő munkálatok lesznek 2022. június 23. napján – közölte honlapján a Magyar Államkincstár.

Termelők figyelem! Június 20-áig lehet javítani szankciómentesen a hibás kérelmeket Cikk

Az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására 2022. június 20-áig van lehetőség – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-nek küldött közleményében.

NAK: már csak egy hétig adhatók be szankciómentesen az egységes kérelmek Cikk

2022. május 8-áig 111 676 egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek több mint 76 százalékát, 85 415 darabot a kamarai falugazdászok segítségével. A kérelmek 2022. május 16-áig nyújthatók be szankciómentesen, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján. A NAK ezért arra kéri a termelőket, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra az ezzel kapcsolatos ügyintézést.

Kárenyhítő juttatás megítélése Cikk

A kárenyhítő juttatásokat a Magyar Államkincstár minden év március 31-éig fizeti meg az arra jogosult termelőknek. Kiknek kell, és kiknek nem kell bevételként figyelembe venni a kapott juttatást?

Családi adókedvezmény és szja-visszatérítés emelt családi pótlék mellett Kérdés

Emelkedett a babakötvény kamata Cikk

A babakötvény kamata 8,1 százalékra emelkedett februártól – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalára felkerült posztjában csütörtökön.

Apát megillető pótszabadság elszámolása Kérdés

Havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás a kisgyermeket nevelő szülőknek Cikk

Továbbra is igényelhető a legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatás a Magyar Államkincstárnál (MÁK) a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérésének elősegítésére – hívja fel a figyelmet mai közleményében a MÁK.

Rozsdaövezeti lakásokra igényelhető áfa-visszatérítés: itt vannak a feltételek Cikk

Az állam a rozsdaövezetek fejlesztése céljából lakások vásárlásához kapcsolódó áfa-visszatérítési támogatás lehetőségét vezeti be 2021. szeptember 1-jétől kezdődően. Cikkünk ennek feltételrendszerét vizsgálja meg alaposabban.

Vakcinaregisztráció: adategyeztetést kezdeményezhet a NEAK Cikk

Március 18-án, a 2021. évi 44. számú Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, mely kimondja, hogy a védőoltások kiosztása során a NEAK telefonos vagy elektronikus úton adategyeztetést kezdeményez a nyugdíjfolyósító által folyósított ellátásokban, juttatásokban részesülők adatai pontosságának vagy naprakészségének megállapítása érdekében.

Pénzbeli egészségbiztosítási ellátások: itt van a kincstár tájékoztatója a változásokról Cikk

Tájékoztatót közölt honlapján a tb-kifizetőhelyek részére az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait, illetve a baleseti táppénzt, valamint az azokkal kapcsolatos eljárást érintő leglényegesebb új szabályokról és azok gyakorlati alkalmazásáról a Magyar Államkincstár.

13. havi nyugdíj: két hét múlva érkezik Cikk

Február 12-én kezdi meg a 13. havi nyugdíj kifizetését az államkincstár, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Nyugdíjasoknak ingyenes vakcina, tesztek az egészségügyben és az oktatásban Cikk

Több, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó szabályokat tartalmazó kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlöny 267. számában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Katából társasági adózásra visszatérő bt. osztalékfizetése 2023-ban

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Áfa – teljesítési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs