14 találat a(z) MÁK cimkére

Vakcinaregisztráció: adategyeztetést kezdeményezhet a NEAK Cikk

Március 18-án, a 2021. évi 44. számú Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányrendelet, mely kimondja, hogy a védőoltások kiosztása során a NEAK telefonos vagy elektronikus úton adategyeztetést kezdeményez a nyugdíjfolyósító által folyósított ellátásokban, juttatásokban részesülők adatai pontosságának vagy naprakészségének megállapítása érdekében.

Pénzbeli egészségbiztosítási ellátások: itt van a kincstár tájékoztatója a változásokról Cikk

Tájékoztatót közölt honlapján a tb-kifizetőhelyek részére az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait, illetve a baleseti táppénzt, valamint az azokkal kapcsolatos eljárást érintő leglényegesebb új szabályokról és azok gyakorlati alkalmazásáról a Magyar Államkincstár.

13. havi nyugdíj: két hét múlva érkezik Cikk

Február 12-én kezdi meg a 13. havi nyugdíj kifizetését az államkincstár, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Nyugdíjasoknak ingyenes vakcina, tesztek az egészségügyben és az oktatásban Cikk

Több, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó szabályokat tartalmazó kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlöny 267. számában.

Csedigénylés gyes alatt Kérdés

Gazdák, figyelem! Fontos változás a kincstárnál Cikk

Megváltozott a Magyar Államkincstár postai levelezési címe – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján. A változásokat a 89/2020. (VIII. 25.) számú közleménye tartalmazza.

Megváltozott munkaképességű személy Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Kérem segítségét, az alábbi ügyben! Az ügyfelem szeretne alkalmazni egy hölgyet, gyógyszertári szakasszisztens munkakörben, és az a kérdése, hogy megváltozott munkaképességű személynek minősül-e és így igénybe tudjuk-e venni a kivakedvezményt utána. A hölgy 3 irat másolatát adta át részemre, az egyik 1995-ben kiállított igazolás a súlyos fogyatékosság minősítésére, melyben végleges halláscsökkenést állapítottak meg. A másik két irat 2004. évi keltezésű, az egyik a MÁK által kiállított határozat, melyben a 1998. évi XXVI. törvény szerinti fogyatékossági támogatás megállapítása történt (ezt kapja azóta is), és a másik az Országos Orvosszakértői Intézet I. fokú bizottságának szakvéleménye a súlyos fogyatékosság minősítéséről. Ezen utóbbi szakvéleményben szerepel, hogy a hölgy hallási fogyatékos (BNO kód: H903) súlyos fogyatékosnak minősül (ellentmondásos az irat "önkiszolgálási képessége nem hiányzik" és a "önálló életvitelre nem képes") , az irat alapján hallási képessége Dg: Hypausis percept. mai. gr.1.u.! A hölgy jelezte, hogy sem rokkantásági ellátásban sem rehabilitációs ellátásban nem részesül, és az iratokból sem tudom megállapítani, hogy egészségi állapota 60 százalékos vagy kisebb mértékű. Más irata nincs, mivel állapota végleges ezért felülvizsgálatra nem volt kötelezett. Ön szerint a megváltozott munkaképességű személy utáni kedvezményt igénye lehet venni a hölgy után? Előre is köszönöm a válaszát! Üdv. Fodor Csilla

Adósságban úsznak a kórházak Cikk

Augusztusban mintegy 6 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak lejárt adóssága, ezzel a nyolcadik hónap végére átlépte az 53 milliárd forintot – írja a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataira hivatkozva a napi.hu Az idei, havi átlagban 5 milliárd körüli adóssággyarapodás rekordmértékű. Durván romlott a fizetési hajlandóság, az 53 milliárdos adósság felét már több mint két hónapja ki kellett volna fizetni a beszállítóknak.

Ezek a hivatalos 2019-es nyugdíjkifizetési időpontok Cikk

A Magyar Államkincstár honlapján a 2019-es nyugdíjkifizetési időpontokról szóló tájékoztatót tett közzé.

Beolvadt a nyugdíjfolyósító az államkincstárba Cikk

A kormány rendeletet alkotott a Magyar Államkincstár jogállásáról, szervezetéről és feladatairól, a kedden kiadott rendeletben már megjelentek a kincstár legújabb feladatai is, mint például a nyugdíjfolyósítás.

2,7 millióan kapnak nyugdíjkompenzációt és -prémiumot Cikk

Nem változik a nyugdíjkifizetés azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság november 1-jén a Magyar Államkincstárba olvad, a szokásos havi nyugdíjellátással együtt 2,7 millióan nyugdíjkompenzációban és egyszeri nyugdíjprémiumban is részesülnek.

Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói Cikk

Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói július 17-én, miután a hivatal vezetése, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Magyar Államkincstár Országos Szakmai Tanácsa (MKKSZ MÁK OSZT) tárgyalásos rendezésben állapodott meg – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

Kincstári adatbázis a helyi adókról Cikk

A Magyar Államkincstár honlapján ingyen, bárki által elérhető valamennyi magyarországi település helyi adóinak mértéke, valamint az, hogy mikor és kinek jár mentesség, illetve kedvezmény - közölte a kincstár csütörtökön.

Csalódi pótlék, GYES, fogyatékossági támogatás: későn folyósítják, de nincs késedelmi pótlék Cikk

Rossz címekre és számlaszámokra is kézbesített fogyatékossági támogatást a nyáron az államkincstár. Késedelmi kamatra azonban nem számíthat az, aki emiatt késve jutott pénzhez. Hasonló eljárásra számíthatnak a családi pótlékot, a GYES-t, a gyermek anyasági segélyt igénylők is. Mégis mit lehet tenni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close