158 találat a(z) Kína cimkére

Külföldön gyártatott termék készletkénti minősítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vitás kérdésben kérném az állásfoglalását. Egy magyar vállalkozás a saját tervei, rajzai alapján Kínában gyártat bizonyos elektronikai cikkeket, majd azokat nagykereskedelmi forgalomban értékesíti több európai országban. Kérdés: A Kínából beérkező termékeket a késztermékek vagy az áruk között kell nyilvántartásba venni a gyártató vállalkozásnál? Változtat-e a helyzeten, ha a termékeket közvetlenül a nagykereskedők részére szállítják? Köszönettel.

Nem aludt egy jelentés elkészítése miatt – belehalt Cikk

A becslések szerint évente mintegy 600 ezren halnak meg Kínában a túlzásba vitt munka következményeként, ami "járványszerű" jelenség az országban - adta hírül a kínai média.

Áfa – harmadik országból származó áru EU-tagállamba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyletben kérném a segítségét: Magyar cég Kínából vásárol árut, amit elad egy szlovák cégnek. Az árut a magyar cég vámoltatja Szlovéniában, majd szállítják Szlovéniából közvetlenül Szlovákiába a vevőnek. Kérem válaszolja meg, hogy a magyar cégnek hol, milyen áfa-kötelezettsége keletkezik? Szükséges-e Szlovákiában bejelentkeznie az értékesítés miatt, vagy a teljesítés helye Magyarország és közösségen belüli értékesítésről van szó? Segítségét előre is köszönöm!

Adókedvezményekkel segíti a munkanélküliek foglalkoztatását Kína Cikk

Adókedvezményekre épülő intézkedéscsomagot tett közzé a kínai pénzügyminisztérium azzal a céllal, hogy a munkanélküliek foglalkoztatását segítse.

Így kerülik el az illetékfizetést a kínaiak Cikk

Egy év alatt csaknem megduplázódott a válások száma Sanghajban, melynek egy tavaly tavasszal életbe lépett ingatlanpiaci szabályozás áll a hátterében – írja a kitekintő.hu.

Import, áfabevallás Kérdés

Kedves Szakértő! Magyar bt. angol kft.-t bízott meg árubeszerzéssel. Az angol kft. Kínából szerezte be az árut és közvetlen szállíttatta (DHL) Magyarországra. A vámolás is itt történt. A vámhatározatot kézhez kapták, 2014.02.03-ei dátummal. A bt. Magyarországon áfa körös szolgáltató, tehát áfa levonási joggal bír. Jól gondolom-e, hogy az áfa-bevallásban nem kell szerepeltetni? (Ha igen, akkor mely sorokban kell bevallani?) Köszönöm.

Korrupció miatt bírákat vonnak felelősségre Kínában Cikk

Bírók, illetve bírósági alkalmazottak százai buktak le korrupció miatt tavaly Kínában, 42 százalékkal többen, mint egy évvel korábban - számolt be közleményében a kínai legfelsőbb bíróság.

Kínai gyógymód a hálapénz ellen Cikk

Írásban kell kötelezettséget vállalniuk az orvosoknak május elsejétől Kínában arra, hogy nem fogadnak el hálapénzt vagy ajándékot betegeiktől - jelentette a kínai média az állami egészségügyi főhatóság közleménye alapján a hétvégén.

Vámcsalás miatt galambokat tart fogva Kína Cikk

A kínai vámhatóság vámcsalás miatt 1200 belga postagalambot tart fogva. A bonyodalmat diplomáciai szinten igyekszenek elsimítani.

Jelentősen csökkent az szja-bevétel Kínában Cikk

Jelentős mértékben csökkent a személyi jövedelemadóból származó központi bevétel Kínában, és a teljes költségvetési bevételek növekedése is lassult - írja a Hszinhua hírügynökség.

Shanghai Daily: egyre több tartomány csatlakozik az adórefromhoz Cikk

Tíz újabb tartomány és város jelezte Kínában részvételi szándékát a tavaly óta kísérleti jelleggel már 12 régióban működő adóreform-programban, melyet a gazdasági szerkezetátalakítás fontos részének tartanak - írja pénzügyminisztériumi forrásokra hivatkozva a Shanghai Daily napilap.

Áfa-alany, Kína és EU Kérdés

Milyen tipusú értékesítésnek számít, ha a számla címzettje és fizetője Kína, de a szállítási cím Németország (Europai Unió)?

A nyugdíjkorhatár emelésén gondolkodnak Kínában Cikk

A nyugdíjkorhatár felemelését fontolgatja a kínai vezetés, amit a várható élettartam növekedése, az elöregedő társadalom indokol - írja a csütörtöki Shanghai Daily napilap.

Felfüggesztett halálbüntetésre ítélték a pekingi adóhivatal volt vezetőjét Cikk

Korrupció miatt halálra ítélték a pekingi adóhivatal volt igazgatóját szerdán a fővárosi 1. számú bíróságon; a büntetést két évre felfüggesztették – jelentette a Hszinhua hírügynökség.

Kínában átütemezés hozhat megoldást a tartományi adóssággondokra Cikk

Kínában a tartományi hitelek 10 milliárd jüant jócskán meghaladó állománya jelentős problémát okoz a központi kormányzatnak, amire az átütemezés hozhat megoldást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Osztalék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close