12 találat a(z) GFM cimkére

2024-től a lakásbiztosításokat a biztosítási évforduló mellett márciusban is fel lehet mondani Cikk

Idén lépett életbe az a kormányrendelet, amelynek értelmében 2024-től a lakásbiztosítások a biztosítási évforduló mellett márciusban is felmondhatóvá válnak – mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közigazgatási államtitkára a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdai budapesti konferenciáján. Ugyanez a kormányrendelet kötelezővé teszi a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (mfo) kalkulátor bemutatását jelzáloghitelek felvételéhez kapcsolt lakásbiztosítások megkötése során.

2,9 milliárd forintos járműiparibeszállító-fejlesztési program indul Cikk

A járműiparibeszállító-fejlesztési programot a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködve, illetve az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. részvételével hirdeti, 2,9 milliárd forintos kerettel – mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleménye szerint Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár.

Jelentősen nőtt a lakosság kezében lévő állampapír-állomány Cikk

Augusztus végére a háztartások 11 942 milliárd forintnyi állampapír-állománnyal rendelkeztek – közölte szerdán a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Vissza nem térítendő támogatás: pályázat élelmiszeripari beszállítóknak Cikk

Hatmilliárd forint keretösszegű pályázaton támogatják az élelmiszeripari beszállító vállalkozások technológiaváltását – jelentette be Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára csütörtökön Nobilis Mártonnal, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkárával tartott közös sajtótájékoztatón.

GFM: október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása Cikk

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása – figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében, közölte az MTI.

Új tagok a KiberPajzsban Cikk

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Magyar Államkincstár is csatlakozott a KiberPajzs projekthez. Az MNB, a Bankszövetség, az NMHH, az NBSZ-NKI, az ORFK, az IM és az SzTFH közös oktatási és kommunikációs együttműködése a lakosság felkészítését tűzte ki célul a digitális pénzügyi bűnözők ellen, akik jellemzően a fogyasztók érzelmi manipulálásával, illetve megtévesztésével támadnak, írja közleményében az MNB.

Ezek lesznek a kötelező akciózás szabályai augusztustól Cikk

A kormány arról határozott, hogy a kötelező akciózás mértékét a jelenleg érvényben lévő – az akciózást megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árhoz viszonyított – legalább 10 százalékról minimum 15 százalékra emeli augusztus elsejével mind a 20 termékcsoport esetében – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdán.

A SZÉP-kártyákon elfekvő pénzek 90 százalékát használta fel a lakosság Cikk

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő "alvópénzeket" – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményében Túri Anikó közigazgatási államtitkár.

GFM: új szabályozás vállalati kötvényekre és a befektetési alapokra Cikk

A 2023-as tavaszi parlamenti ülésszak végével, készülve az őszi törvénykezési munkára, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénzügyi szabályozási területe – összhangban az uniós pénzügyi szabályozási stratégiával – a vállalati kötvények és a befektetési alapok vonatkozásában új szabályozási koncepciót dolgoz ki – fogalmazta meg a GFM hétfői közleményében Túri Anikó közigazgatási államtitkár.

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma Cikk

Az év negyedik hónapjában még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium(GFM).

GFM: túljegyzés volt az Exim devizakötvény-kibocsátásán Cikk

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Magyar Export-Import Bank Zrt. szerdán, jelentős sikerrel, 5 éves futamidejű devizakötvény-aukciót hajtott végre, amelynek során 1,25 milliárd dollár összegű forrást gyűjtött közel 150 európai és amerikai befektetőtől.

Egységes szabályozási, minősítési és ellenőrzési rendszert hoznak létre a logisztikai szolgáltatóknál Cikk

A versenyképesség növelése érdekében létrejön a logisztikai parkok egységes rendszere – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdán az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-díj, -kötelezettség, számviteli elszámolás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletszerűség kérdése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Gyártó vagy sem

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3