121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

Erzsébet-utalvány részmunkaidősnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Részmunkaidőben (napi 4, heti 20 órában) foglalkoztatunk rehabilitációs kártyával rendelkező munkavállalót. Érdeklődni szeretnék, hogy neki adhatunk fele annyi összegű Erzsébet-utalványt, mint a 8 órában dolgozó munkavállalóknak, vagy neki is meg kell adni azt a keretet, amit a többiek kapnak? Új dolgozónk lépett be hó közepétől, neki is már meg kell adnunk a teljes összeget, mint a többieknek? Cafetéria-szabályzatban nem rendelkezünk arról külön, hogy új belépő miként kapja a juttatást. Ebben az esetben kell kapja a teljes összeget?

SZÉP-kártyán kapott juttatást? Erre számítson Cikk

Az Európai Bíróság döntése nem befolyásolja a SZÉP-kártyák elfogadását, azok továbbra is zavartalanul használhatóak – jelezték a kártyákat forgalmazó bankok az MTI megkeresésére, azt követően, hogy az uniós joggal összeférhetetlennek mondta ki a bíróság a SZÉP-kártya és az „Erzsébet étkezési utalvány” rendszer egyes elemeit.

Sallert kapott a kormány az EU bíróságától Cikk

Az Európai Unió Bírósága szerint nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya rendszer és az "Erzsébet étkezési utalvány" rendszer egyes elemei.

Erzsébet-ajándékutalvány ajándékba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik szállítónk promóciós akciója keretében 120 000 forint értékben Erzsébet-ajándékutalványt szeretne társaságunknak adni a rendszeres vásárlásainkért cserébe. Térítés nélküli számlát készítenének, mely 0 forint értékű, és pénzügyi teljesítést nem igényel. A számla megnevezése akció lenne, és feltüntetnék a rendelési számunkat is, amin vettük tőlük a termékeket. A számla mellé egy átadás-átvételit is alá kellene írni. A kérdésem az lenne, hogy mindez jár-e valamilyen adó-és járulékkötelezettséggel számunkra? Továbbá, ha kiosztjuk a dolgozóinknak az utalványokat, akkor ugyanúgy le kell adóznunk, mintha mi vásároltuk volna azokat (1,19-es szorzóval növelt összeg után 15 % szja, 14 % eho)? Egyáltalán ezt megtehetjük-e, hiszen térítés nélküli átadásról van szó? Válaszát előre is köszönöm!

Cafetéria több munkáltatónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A béren kívüli juttatás adózásánál problémát jelent-e, ha a munkavállaló több munkáltatótól (fő- és mellékállás) is kap cafeteriát (például ha a főállásában 450e ezer forint kerete van 96 ezer forint Erzsébet-utalvánnyal, akkor a mellékállásában kaphat-e havi 5000 forint Erzsébet-utalványt a 34,51százalék adó megfizetésével)? Válaszát előre is köszönöm!

Erzsébet-utalvány eltérő mértékben? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás Erzsébet-utalványt szeretne adni, de munkakörönként/beosztásonként eltérő mértékben. Van-e adózási vagy munkajogi szabályozás arra, hogy „csoportonként” differenciálva kapják a dolgozók az utalványt? És van olyan dolgozó(k), aki semmiféle béren kívüli juttatást nem kap(nak). Továbbá szabályosan járunk-e el, ha olyan dolgozó, aki 4 órában van foglalkoztatva, ugyanabban a munkakörben, a 8 óráshoz viszonyítva csupán a fele utalványt kapja? Válaszát előre is köszönöm.

Belföldi napidíj közúti fuvarozást végzők esetében Kérdés

A 437/2015. kormányrendelet 5. §-a és az szja-törvény 7. § g) pontja, illetve az szja-törvény 3. számú melléklet II.3. pontja alapján úgy gondolom, hogy a 6 órát meghaladó kiküldetés esetén ezen személyeknek fizetett 3000 forint napidíjátalány adómentes juttatásnak minősül. Ezt nem kell az 1,19 százalékos alapra 15 százalékos szja-val és 27 százalékos ehoval terhelni akkor, ha "a kiküldetés többletköltségeire tekintettel más juttatást nem ad". Ilyen juttatásnak minősül-e az egyébként minden munkavállaló részére a cafetéria rendszerében önként választhatóan adott Erzsébet-kártya (utalvány), illetve a SZÉP-kártya vendéglátás "zsebébe" történő juttatás? Válaszukat előre is köszönöm!

Cafetéria adása, illetve adhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft., amely éttermi vendéglátással foglalkozik, szeretne cafetériaelemeket adni dolgozóinak. Megteheti azt, hogy cégen belül a különböző munkavállalói köröknek másfajta juttatást ad? Például a szakácsok SZÉP-kártyát kapnak, a kézilányok és takarítók pedig Erzsébet-utalványt? Lehet más összegű juttatást adni cégen belül, vagy egységesen kell? Vagy, ha mindenki összegben ugyanazt kapja, de különböző elemeket, a szakácsok mondjuk 5 ezer forintot SZÉP-kártyában, a takarítók és kézilányok 5 ezer forintot Erzsébet-utalványban? Vagy lehet olyat, hogy valaki egyáltalán nem kap semmit?

Nem csak a munkabér nő tovább – most jó lenni katonának Cikk

Január 1-jétől újabb 5 százalékkal nő a honvédségnél dolgozók bére, és emelkednek a béren kívüli juttatások is – jelentette be a honvédelmi miniszter a honvéd érdekvédelmi szervezetekkel kötött együttműködési megállapodás aláírása előtt hétfőn Budapesten.

Erzsébet-utalvány 8 ezer forint értékhatár felett Kérdés

Kérdésem: Az szja törvény 70. § (4) bekezdése szerint a 8 ezer forint értékhatárt meghaladóan a munkavállalóknak adott Erzsébet-utalványnál be kell-e tartani a 70. § (1a) szerinti szabályt: minden munkavállalónak azonos feltételekkel, illetve cafetériaszabályzatban meghatározott ismérvek alapján besorolva, és azon belül azonos mértékben adható-e ez a juttatás, vagy szabadon bármelyik dolgozónak bármennyi, az ismert adózási feltételek mellett (1,19-szeres összeg után 16 % szja, 27 % eho)? Ugyanez a kérdésem a csekély értékű ajándék vonatkozásában [70. § (5)]. Az itt meghatározott feltételek mellett, ha ezt a munkáltató adja a munkavállalójának, csak azonos mértékben adható, vagy ettől el lehet térni?

Költség vagy ráfordítás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lehet, hogy egy kicsit blőd a kérdés, de cégen belül vitába keveredtünk az alábbi kérdésben: Erzsébet-utalvány után a munkáltatónak előírt, megfizetett szja és eho költség vagy ráfordítás a cégnek? 1. álláspont: 55 számlaosztályban könyvelendő 2. álláspont: 86 költségvetéssel elszámolt adók Válaszukat várva.

Erzsébet-utalvány év végén egy összegben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy ha a munkáltató kizárólag év végén, egy összegben 72 ezer forint étkezési utalványt ad a munkavállalónak, akkor ennek elszámolása során lehet-e alkalmazni a 14 százalékos ehót?

Kilépő dolgozó időarányos béren kívüli juttatásának adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik kilépő munkavállalónk munkaviszonya 2015. 09. 30-ával megszűnt. A részére fizethető éves cafetériaösszeg 306 000 Ft. Idén 2015. 09. 30-ig összesen 219 000 Ft béren kívüli juttatásban részesült. Amely összeg 156 000 forint értékben Erzsébet-utalványt és helyi utazási bérletet, továbbá 63 000 forint összegben SZÉP-kártya feltöltést tartalmazott. A SZÉP-kártyán kívüli béren kívüli juttatások után 14 százalék ehokötelezettség keletkezik a 200 000 forintos keretösszeg erejéig. Mivel a dolgozó munkaviszonya 09. 30-án megszűnt, az szja-törvény 70. § (4) bekezdésének b) pontja, valamint a (4a) bekezdés b) pontja értelmében a kedvezményes juttatás keretösszegét is arányosan kell figyelembe venni, értelmezésem szerint. Így a kedvezményes keretösszegen felüli rész (jelen esetben: 200 000 Ft x 273/365 nap=149 589 Ft) lenne, viszont a munkavállaló részére kedvezményesen adott béren kívüli juttatás összege (SZÉP-kártyán felüli rész) 156 000 Ft volt. A különbség: 6 411 Ft. Az ehotörvény 3. § (4) és (6) bekezdése értelmében ezen különbözet után 27 százalék ehokötelezettség keletkezik, amelyet csökkenteni kell a már bevallott, és megfizetett 14 százalékos ehoval. Vagyis plusz 13 százalék ehofizetési kötelezettség keletkezik (jelen esetben 6411x1,19x0,13=992 Ft). A kérdésem az lenne, hogy jól értelmezem-e az szja- és az ehotörvény előírásait? Válaszát előre is köszönöm!

Ügyvezetőnek Erzsébet-utalvány? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném abban, hogy bt. ügyvezetője, aki személyesen közreműködik a bt. tevékenységében, de díjazást nem kap érte, részesülhet-e étkezési Erzsébet-utalványban? A 36 órán túli munkaviszonyában havi 5000 forint értékű utalványt kap a bt. a havi 3000 forintot megvásárolná, illetve az utalvány után fizetendő járulék összege a béren kívüli juttatások járuléka, azaz 35,7 % lesz? A bt. munkavállalója (aki szintén rendelkezik más munkáltatónál 36 órás munkaviszonnyal) a fő munkaviszonyában kap havi 8000 forint étkezési Erzsébet-utalványt. Lehetőség van-e arra, hogy a taggyűlés határozatot hoz arról, hogy az ügyvezető nyilatkozata alapján 3000 forint/hó étkezési utalványban részesül, a munkavállaló pedig nyilatkozata alapján nem az étkezési Erzsébet-utalványt, hanem a 3x10 150 forint ajándék Erzsébet-utalványt választja. Köszönöm a segítséget, a választ.

Erzsébet-utalvány nem foglalkoztatottnak Kérdés

Tisztelt Adózóna! Munkavégzésre hivatalos állományból kirendelt magánszemélyeknek hogyan adható Erzsébet étkezési utalvány? Az így munkavégzésre kirendelt dolgozók nem felelnek meg az Mt. szerinti "kirendelés"-nek, azaz nem az a munkáltató fizeti ki a bérüket, akinél a munkavégzés történik. Lényegében a munkát végző magánszemélyekkel a juttató semmilyen közvetlen kapcsolatban nincs. Elképzelésük szerint azokat a magánszemélyeket jutalmaznák, akik jól dolgoznak. A jutalmazás akár többször egymás után is (nem csak évi 3 alkalommal) megtörténhetne, melynek összege alkalmanként egy 500 forint értékű Erzsébet-utalvány lenne. Van erre Önök szerint valamiféle megoldás? A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kukla Lászlóné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs