121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

Nyugdíjasok Erzsébet-utalványa: azt mondja a NAV, nincs szja-bevallás! Cikk

A sajtóban megjelent felvetésekkel ellentétben a nyugdíjasoknak az államtól kapott Erzsébet-utalvány miatt nem kell szja-bevallást készíteniük – szögezi le a honlapján közzétett írásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Nyugdíjasok Erzsébet-utalványa: megvan, hogy ki és meddig kézbesíti Cikk

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről – közölte a posta csütörtökön az MTI-vel.

Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak: így kapják meg Cikk

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, karácsonykor pedig 2,8 millió nyugdíjas részesül fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványban – emlékeztetett a tegnapi kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Erzsébet-utalvány minden munkavállalónak egységesen jár? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy az Erzsébet-utalvány minden munkavállalónak egységesen jár? Tehát ez munkaszerződés-függő, vagy bárkinek, aki belép a cégbe, ugyanolyan összeget kell adni, mint a többieknek? Lehet olyan, hogy az egyik dolgozónak adok, a másiknak pedig nem? Válaszát előre is köszönöm.

Nyugdíjemelés 2017: itt van Orbán nagy bejelentése Cikk

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Erzsébet-utalvány válallati felhasználása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem büfét és melegkonyhát üzemeltet egy nagyobb vállalatnál, ahol a dolgozók részben Erzsébet-utalvánnyal fizetnek neki. Kérésem, hogy a befolyt Erzsébet-utalványokkal ő rendelkezhet úgy, hogy azzal egészíti ki saját munkavállalói bérét mint béren kívüli juttatás? Előre is köszönöm válaszát. üdv JSZJános

Olcsóbb lesz a cafetéria! Itt vannak a legújabb tervezett szja-változások Cikk

A személyi jövedelemadózást érintő javaslatok is szerepelnek a nemrégiben a parlament elé terjesztett adótörvény-módosítási csomagban. A javaslatok egy része a nyáron már kihirdetett, részint csak jövőre hatályba lépő rendelkezéseket érinti. Cikkünk ezek közül hívja fel a figyelmet a legfontosabbakra.

Erzsébet-utalvány Kérdés

Lehet-e Erzsébet-utalványt adni a dolgozók egy csoportjának?

Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 36 fős cégnek 3 részlege van. Szabályos-e az, hogy csak és kizárólag Erzsébet-utalványt adnak a dolgozóknak, és nem mindenkinek, csak 2 részlegnek? Ha igen, akkor ez esetben kell-e cafetériaszabályzat? Válaszát előre is köszönöm!

Közúti árufuvarozók kiküldetési költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közúti árufuvarozássl foglalkozó kft. kiküldetési átalányt fizet a gépkocsivezetőknek. A kiküldetési átalány (havi 10 ezer forint) mellett adható-e étkezési Erzsébet-utalvány a dolgozónak? Köszönöm válaszukat. Kocsis Lászlóné

Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Erzsébet-utalvány felmondási időre jár. Kérdésem az lenne, hogy végkielégítés idejére jár-e? Abban az esetben, ha a munkáltatónak ezzel kapcsolatos belső szabályzata nincs. Köszönöm

Mélyponton a cafeteria, csaknem 50 százalék lesz a közlekedési költségtérítés közterhe Cikk

A kis- és középvállalkozások (kkv) csaknem kétharmada nem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit a következő egy évben, az év eleji átmeneti javulás után az idei második fél évben folytatódott a csökkenő trend, amellyel újabb mélypontot ért el a cafeteriát tervező cégek aránya – derül ki a K&H kkv-bizalmi index adataiból.

Cafetéria készpénzben: ezért örülnek a boltosok Cikk

Örül a cafetériaelemek részleges készpénzesítésének az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), mert így a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, vagyis több pénzt hagynak a boltokban.

Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a munkáltató úgy dönt, hogy minden munkavállalónak havi 8000 forint Erzsébet-utalványt ad, kell-e cafetériaszabályzatot felmutatni a munkáltatónak? Köszönettel várom válaszát.

Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő Erzsébet-utalvány társaság tagjának adható-e? Köszönettel várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs