13 találat a(z) Buda-Cash cimkére

Elutasította a brókerbotrány károsultjainak keresetét a Fővárosi Törvényszék Cikk

A Fővárosi Törvényszék részítéletben elutasította az úgynevezett brókerbotrányok károsultjainak keresetét arra, hogy megállapítsa a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Magyar Állam, valamint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felelősségét a nekik okozott károkért – közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.

Orbánt is bíróság elé idéznék a brókerkárosultak, kezdődik a per Cikk

Április 19-én indul a peres eljárás a Fővárosi Törvényszéken a 2015 tavaszán csődbe ment befektetési vállalkozások károsultjainak keresete alapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mint elsőrendű alperes, a magyar állam mint másodrendű alperes, és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mint harmadrendű alperes felelősségének megállapítása iránt – közölte a pertársaságot összefogó P&P Gazdasági Tanácsadó Kft. az MTI-vel.

Brókerbotrány: beperelték a Quaestor és a Buda-Cash vezetőit Cikk

Új információk birtokába jutott a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), mint felszámoló jogi eljárásai folyamán, amelyek ismeretében – a Quaestor és a Buda-Cash hitelezői érdekének védelmében – kereseteket nyújtott be a cégek felszámolásának megkezdése előtt a vállalkozásokat vezető személyekkel szemben.

Ő a Buda-Cash csődjének legnagyobb áldozata? Cikk

Valószínűleg a Buda-Cash-brókerbotrány legnagyobb károsultja a fitneszguru Schobert Norbert – írja a Blikk.

Bankra bízhatják vagyonuk kezelését a Buda-Cash ügyfelei Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szeptember 2-án jóváhagyta a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB Bank) közötti szerződést a Buda-Cash állomány átruházásáról. Az állomány-átruházással a Buda-Cash ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben juthatnak vagyonukhoz – közölte a PSFN pénteken.

Vádirat a Buda-Cash-ügyben Cikk

Vádiratot nyújtott be a Buda-Cash-ügyben a Fővárosi Főügyészség március 29-én a Fővárosi Törvényszéken – jelentette be Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Lejár a kártalanítási határidő Cikk

A Befektető-védelmi Alap (Beva) honlapjáról letölthető űrlapon a Buda-Cash károsultak a kártalanítási kérelmüket március 26-ig nyújthatják be.

Bukott befektetőknél volt számlája? Ezekre az adószabályokra figyeljen! Cikk

Mi a teendő a felszámolás alatt álló befektetési vállalkozásoknál vezetett nyugdíj-előtakarékossági (NYESZ-R) és tartós befektetési (TBSZ) számlákkal kapcsolatban? A NAV tájékoztatást adott ki többek között a kifizetésekkel és a kártalanításokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Buda-Cash, Questor, nyesz: új szabályok az szja-ban Cikk

A felszámolt pénzügyi intézményekhez és a nyugdíj-előtakarékossági számlához (nyesz) kapcsolódóan módosult július 7-étől a személyi jövedelemadóról szóló törvény – tájékoztatott a NAV.

Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2015. február 24.én benyújtottam szja bevallásomat,mert katás egyéni vállalkozó vagyok, volt ellenőrzött tőkepiaci ügyletem (Buda-Cash), melyet a kiállított igazolás alapján bevallottam. Készpénzt én ebből nem vettem fel, illetve nem használtam fel, csak az adóját akartam kifizetni erről a számláról, már sajnos sikertelenül.A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében az van, hogy csak azt kell bevallani és utána adót fizetni, aki 2014-ben TÉNYLEGESEN jövedelemhez jutott. A kérdésem az, hogy önellenőrizhetem-e a bevallásomat, mivel nincs még a tőkém sem meg, nemhogy jövedelmem lenne belőle. NAV-s ügyfélszolgálati tájékoztatás, hogy be sem kellett volna vallani, ez alapján nem merem az önellenőrzést elvégezni. Segítségét és válaszát köszönöm.

Ők kaphatnak fizetési haladékot a helyi adókra Cikk

Fizetési haladékot kérhetnek a helyi adók befizetésére a miskolciak, ha a DRB-bankcsoportnál vezetik, illetve vezették számlájukat és nem jutnak időben a pénzükhöz – közölte Miskolc alpolgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Per és állami segítség a Buda-Cash és a DRB bankcsoport ügyében Cikk

Pert indítanak a fogyasztóvédők a brókerház és a DRB bankcsoport ellen.

Százezrek pénze forog kockán – a NAV méltányosságot ígér Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) méltányosan jár el azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdő pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek - válaszolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI szerdai megkeresésére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs