18 találat a(z) Amazon cimkére

Versenyjogi eljárást indított az EU az Amazon ellen Cikk

Az Európai Bizottság versenyjogi biztosa eljárást indított az amerikai Amazon kiskereskedelmi portál ellen versenyellenes magatartás vádjával.

Franciaországi kiveti a digitális adót, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok tárgyal-e Cikk

Franciaország az idén megkezdi a digitális adó kivetését a nagy globális technológiai cégekre függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok részt vesz-e vagy sem az egységes nemzetközi megoldásról folyó tárgyalásokon – jelentette be csütörtökön a francia pénzügyminiszter.

Kiskereskedelmi különadó: az Amazon, a Wish, az Aliexpress sem bújhat ki alóla Cikk

A külföldi online kereskedelmi multicégek (mint például az Amazon, a Wish, az AliExpress) sem bújhatnak ki a kereskedelmi adó megfizetésének kötelezettsége alól – szögezi le a Pénzügyminisztérium a kiskereskedelmi adóról szóló Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslat kapcsán kiadott tájékoztatójában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalba befutó adatok alapján az adóhatóság tudja ellenőrizni, hogy ezek a külföldi óriáscégek eleget tesznek-e bejelentkezési és adófizetési kötelezettségüknek Magyarországon.

A nagy nemzetközi online áruházakat is megadóztatná a kormány? Cikk

A Magyarországra értékesítő online kereskedőket, így például az Amazont is megadóztatná a kormány a kiskereskedelmi különadóról szóló rendelet azon pontja szerint, amely azt írja elő, hogy „nem fióktelep” útján folytatott kiskereskedelmi tevékenységet is adóztatja, ha a terméket Magyarországon adják át a vevőnek – írja a forbes.hu dr. Fehér Tamásra, a Jalsovszky Ügyvédi iroda partnerére hivatkozva.

Állásfoglalás kérése távolsági értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem interneten, az általa üzemeltetett webshopon keresztül szeretné értékesíteni külföldi nem adóalanyok részére is a termékeit az Amazon közbeiktatásával. Németországban bérelne raktárat, ahol tárolja ezeket a termékeket, és az Amazon internetes felületén lehet megrendelni (a felületén ki van írva, hogy a magyar cég az eladó), majd az Amazon szállítja ki, de a számlát a magyar cég állítja ki a vevő részére. Mi a módja, hogy bejelentkezzen Németországban az áfa hatálya alá? Hogyan kell könyvelni a német raktárba szállítást, amely az értékesítésig a saját készletük marad? Válaszát előre is köszönöm!

Felfüggeszti a digitális adó beszedését Franciaország Cikk

Franciaország felfüggeszti az internetes óriáscégekre kivetett digitális adó beszedését annak érdekében, hogy elkerülje az amerikai szankciókat, illetve több időt adjon egy globális megállapodás elérésére a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) keretein belül – közölték névtelenül nyilatkozó francia diplomáciai források ma, egy nappal azután, hogy Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök telefonon egyeztetett az ügyről.

EU-vizsgálat indul az Amazon adatkezeléséről Cikk

Mélyreható vizsgálatot indított az Amazon ügyében szerdán az Európai Bizottság annak megállapítására, hogy az amerikai kereskedőóriás visszaélhetett-e az oldalán hirdetők adataival.

Amazon – számlázás, áfa Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy magyar kft. webes értékesítést folytat Magyarországról, de most nyitott egy raktárat Németországban (német adószámkérés folyamatban). A vevői kör EU-s országok magánszemélyei. Jól gondoljuk-e, hogy a Magyarországról történő értékesítést magyar áfával kell számlázni, a Németországit pedig német áfával (a német értékesítés áfáját Németországban bevallani és megfizetni)? Átmenetileg német adószám hiányában úgy gondoljuk, hogy magyar áfával kell ebben az átmeneti időszakban számlázni. A cég az Amazon webes felületét használja értékesítésre, de az Amazon nem ad számlát a vevőknek. Helyes-e, hogy a kft. végzi a számlázást? Köszönettel!

Amazon értékesítés II. Kérdés

Folytatva a https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_29_Amazon_ertekesites_bwb szerinti kérdést: Az ügyfél regisztrált értékesítőként a felületükön, ami azt írja, hogy 15 000 eurós éves forgalom alatt nem kérik el (előzetesen biztosan) az adószámot. Létezhet-e bármi olyan – ilyen kis, vagy akár 10 000 eurós forgalomra vonatkozó – könnyítés, hogy a németországi raktárból kiszállított értékesítésnél nem kell rendelkezni németországi adószámmal? Bármilyen megoldás érdekes lehet, ami ilyen könnyítéshez vezetne, mert egy induló magyar kereskedőnek ez az új csatorna magában hordja a sikertelenség kockázatát, így kicsiben, kisebb költséggel elkezdeni sokaknak jó alternatíva lehet. A német adószám kiváltása itthonról nehézkes, a közvetítő cégek szolgáltatása nem olcsó.

Amazon értékesítés Kérdés

Az Amazon németországi raktárából történő értékesítés úgy néz ki, hogy az Amazon raktározza és postázza a vevőknek az árut, és a magyar kereskedő nevében (megbízás szerint) állítja ki a számlákat, a magyar kereskedő németországi adószámával, mivel a raktár Németországban van, ahonnan a kiszállítás indul. Majd az Amazon az uniós áfákat országra bontva összesíti is, és ez alapján a magyar kereskedő kifizeti az áfát az összes szükséges országnak. Egy korábbi kérdés jól leírja a folyamatot: https://adozona.hu/kerdesek/2017_1_24_Tavertekesites_twn Az itteni válasz utal arra, hogy a tagországonkénti eltérő áfa felszámítása csak úgy történhet, ha rendelkezik német adószámmal a magyar vállalkozás, és igen, ez a helyzet az amazonos értékesítésnél. A válasz (2) pontja, bár lehet, nem jól ítélem meg, de ellentmondani látszik a (3) pont utolsó mondatának (ha jól értelmezem az Amazon tájékoztatói alapján, elegendő csakis német adószámot kiváltania a magyar kereskedőnek). A fentin túl a kérdés az, hogy: – Magyarországon tételesen kell könyvelni minden egyes eladást, vagy lehet az Amazon elszámolásai alapján havi összesítőket könyvelni itthon? – Kell-e az áfán kívül bármi más adót vagy járulékot fizetni külföldön? Abban az esetben is, ha egy olyan egyéni vállalkozóról van szó, aki bevételeit javarészt csak ebből a tevékenységből szerzi. Ugye a központi elosztó raktárba beszállítás nem keletkeztet külföldi telephelyet?

Sztrájkolnak az Amazon madridi logisztikai központjának dolgozói Cikk

Sztrájkba léptek pénteken az Amazon internetes áruház Madrid melletti logisztikai központjának dolgozói jobb fizetési és munkafeltételeket követelve.

Legalább 15 dollár lesz az órabér az Amazonnál Cikk

A világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon kedden bejelentette, hogy november 1-jétől 15 dollárra emeli a minimális órabért az Egyesült Államokban dolgozó alkalmazottai számára, és lobbizni fog Washingtonban azért, hogy a jelenleg 7,25 dolláros szövetségi órabérminimumot emeljék.

Gigantikus nyereségnövekedés az Amazonnál Cikk

Kiemelkedően nagy, 12,7-szeres nyereségnövekedést ért el a második negyedévben az elektronikus kiskereskedelemmel foglalkozó Amazon, amelynek profitja először haladta meg a 2 milliárd dollárt.

Az online kiskereskedelem bővülésére számít az Amerikában tárgyaló Varga Mihály Cikk

Magyarország elkötelezett az erős kétoldalú kereskedelmi kapcsolatainak fenntartása mellett az Egyesült Államokkal; tavaly a két ország közötti kereskedelmi áruforgalom értéke meghaladta az 5,4 milliárd dollárt – jelentette ki Varga Mihály az Amazon központjába látogatásakor, ahol Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel találkozott.

Eltávolítja oldalairól a veszélyes termékeket a négy nagy online piactér Cikk

Kötelezettségvállalást írt alá négy nagy online piactér, az Alibaba, az Amazon, az Ebay és a Rakuten-France a veszélyesnek bizonyuló termékek gyorsabb eltávolítására – közölte az Európai Bizottság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó fizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

EU-s magánszemélytől gépkocsivásárlás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close