9 találat a(z) APEH válaszol cimkére

Ajándék ingatlan eladása - mennyi adót kell fizetni utána? Cikk

Mikor nem kell ajándékozási illetéket fizetni, s mi a teendő, ha a kapott ingatlant értékesíti a megajándékozott?

Kérdések az adóbevallásról - az APEH válaszol Cikk

Külföldi munkavállalás és magyarországi öröklés esetén mi a teendő az adóbevallással? Nem vagyoni kártérítés után kell-e adózni? Ingatlanértékesítésből származó, hiteltörlesztésre fordított jövedelem csökkenti az szja-alapot? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Számlahelyesbítés APEH-ellenőrzés után - mit kell tudni? Cikk

Lehet-e számlát helyesbíteni az APEH-ellenőrzés után? A megbízási díjból hány százalék számolható el, ha nem tételes az elszámolás? Milyen költségeket lehet téríteni a munkavállalónak, aki nem autótulajdonos, hanem üzembentartó? Az olvasók kérdéseire az APEH válaszol.

Az APEH válaszol: többes jogviszony és költségelszámolás Cikk

Többes jogviszony esetén hogyan kell fizetni a járulékokat? Rokkantnyugdíj melletti munka esetén mivel csökkenthető a bruttó jövedelem? Hogyan lehet elszámolni a kft. költségeit, ha a cég székhelye a tulajdonos lakóhelye? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Ingatlan-értékesítés adója: amikor az eladás csak a hiteltartozást fedezi Cikk

Rehabilitációs járadékon lévő őstermelőnek kell járulékot fizetnie? Ha értékesítem a hitellel terhelt ingatlanomat az eladásból befolyt összeg csak a hiteltartozást fedezi, kell-e ezután adót, illetve járulékot fizetni? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Az APEH válaszol: hogyan kell számolni az illetéket? Cikk

Amerikai rokontól örökölt pénz után mennyi illetéket kell fizetni? A haszonélvezeti jog értékét le kell-e vonni egy ingatlan értékéből az illeték megállapításakor? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Az APEH válaszol: albérlet, munkábajárás, nyugdíjas munkavállaló Cikk

Ha albérletet ad ki nyugdíjas, hogyan kell utána adózni, s ha valaki munkanélküli, rá milyen szabályok vonatkoznak? Milyen feltételek esetén kell támogatni a munkábajárást? Öregségi nyugdíj mellett munkát vállalva, megbízási szerződés esetén milyen járulékokat kell fizetni? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Az APEH válaszol: mit tehet, aki bírságot kapott? Cikk

Miképpen lehet fellebbezni egy APEH-bírság ellen, s miként lehet kérni annak csökkentését? Hogyan kell adózni, ha valaki gyes mellett dolgozik? A havi egészségügyi szolgáltatási járulék mit fedez? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

Az APEH válaszol: hogy dolgozhat a rokkantnyugdíjas családtag? Cikk

Eva mellett fizetett szja-t vissza lehet igényelni? Mi a teendője a nyugdíj mellett tőzsdéző adózónak? Rokkantnyugdíjas családtag milyen feltételekkel dolgozhat betéti társaságban? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott tárgyi eszköz

Nagy Norbert

adószakértő

AM áfába belépés

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close