9 találat a(z) APEH válaszol cimkére

Ajándék ingatlan eladása - mennyi adót kell fizetni utána? Cikk

Mikor nem kell ajándékozási illetéket fizetni, s mi a teendő, ha a kapott ingatlant értékesíti a megajándékozott?

Kérdések az adóbevallásról - az APEH válaszol Cikk

Külföldi munkavállalás és magyarországi öröklés esetén mi a teendő az adóbevallással? Nem vagyoni kártérítés után kell-e adózni? Ingatlanértékesítésből származó, hiteltörlesztésre fordított jövedelem csökkenti az szja-alapot? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Számlahelyesbítés APEH-ellenőrzés után - mit kell tudni? Cikk

Lehet-e számlát helyesbíteni az APEH-ellenőrzés után? A megbízási díjból hány százalék számolható el, ha nem tételes az elszámolás? Milyen költségeket lehet téríteni a munkavállalónak, aki nem autótulajdonos, hanem üzembentartó? Az olvasók kérdéseire az APEH válaszol.

Az APEH válaszol: többes jogviszony és költségelszámolás Cikk

Többes jogviszony esetén hogyan kell fizetni a járulékokat? Rokkantnyugdíj melletti munka esetén mivel csökkenthető a bruttó jövedelem? Hogyan lehet elszámolni a kft. költségeit, ha a cég székhelye a tulajdonos lakóhelye? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Ingatlan-értékesítés adója: amikor az eladás csak a hiteltartozást fedezi Cikk

Rehabilitációs járadékon lévő őstermelőnek kell járulékot fizetnie? Ha értékesítem a hitellel terhelt ingatlanomat az eladásból befolyt összeg csak a hiteltartozást fedezi, kell-e ezután adót, illetve járulékot fizetni? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Az APEH válaszol: hogyan kell számolni az illetéket? Cikk

Amerikai rokontól örökölt pénz után mennyi illetéket kell fizetni? A haszonélvezeti jog értékét le kell-e vonni egy ingatlan értékéből az illeték megállapításakor? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Az APEH válaszol: albérlet, munkábajárás, nyugdíjas munkavállaló Cikk

Ha albérletet ad ki nyugdíjas, hogyan kell utána adózni, s ha valaki munkanélküli, rá milyen szabályok vonatkoznak? Milyen feltételek esetén kell támogatni a munkábajárást? Öregségi nyugdíj mellett munkát vállalva, megbízási szerződés esetén milyen járulékokat kell fizetni? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Az APEH válaszol: mit tehet, aki bírságot kapott? Cikk

Miképpen lehet fellebbezni egy APEH-bírság ellen, s miként lehet kérni annak csökkentését? Hogyan kell adózni, ha valaki gyes mellett dolgozik? A havi egészségügyi szolgáltatási járulék mit fedez? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

Az APEH válaszol: hogy dolgozhat a rokkantnyugdíjas családtag? Cikk

Eva mellett fizetett szja-t vissza lehet igényelni? Mi a teendője a nyugdíj mellett tőzsdéző adózónak? Rokkantnyugdíjas családtag milyen feltételekkel dolgozhat betéti társaságban? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Előlegszámla lejelentése a NAV felé

Kelemen László

adószakértő, jogász

Személy- vagy tehergépkocsi

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close