10 találat a(z) 55 éven felüli cimkére

Adóalap-csökkentés kivásoknál kedvezményezett foglalkoztatásakor Cikk

Kedvezményezett foglalkoztatottak alatt azokat a személyeket (foglalkoztatotti célcsoportokat) értjük, akik foglalkoztatása esetén – általában – szociális hozzájárulási adó (szocho) kedvezmény érvényesíthető. A kisvállalati adó (kiva) alanyai nem fizetnek szochót, de más módon érvényesíthetik a kedvezményt.

Szochokedvezmény Kérdés

Munkavállalónk eléri az 55. életévét. Igénybe vehető-e a szochokedvezmény folyamatos munkaviszonyban lévő munkavállaló esetében is, vagy csak akkor, ha az 55 év feletti személy új belépő a cégnél?

55.év feletti szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném abban, hogy egyházi iskola (ami szerintem nem minősül költségvetési szervnek) munkáltatója igénybe veheti az 55 év feletti munkavállalóra (pedagógus) járó szociális hozzájárulási adó kedvezményt, aki már hosszú évek óta dolgozik nála, és most betöltötte az 55. évét? A kedvezményre addig jogosult, amíg nála munkát végez a munkavállaló? Köszönöm a segítséget.

55 év feletti szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném abban, hogy a munkáltató igénybe veheti az 55 év feletti munkavállalóra (pedagógus) járó szociális hozzájárulási adó kedvezményt, aki már hosszú évek óta dolgozik nála, és most betöltötte az 55. évét? A kedvezményre addig jogosult, amíg nála munkát végez a munkavállaló? Köszönöm a segítséget.

Szocho önellenőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy évekre visszamenőleg nem lett figyelembe véve az 55 év feletti munkavállaló szociális hozzájárulási adó kedvezménye. Lehetséges-e az önellenőrzése és mi módon? Köszönettel.

55 év feletti kedvezmény tagi jövedelem esetén Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társas vállalkozó tagi jövedelmet vesz fel minden hónapban. Ilyen esetben igénybe veheti-e utána a cég az 55 év feletti szochokedvezményt? Köszönettel.

Ötvenöt év feletti – adókedvezmény Kérdés

Ötvenöt év feletti munkavállalónkra 2014. 01. 01-től adókedvezményt vettünk igénybe munkaviszonya megszűnéséig, 2015. 01. 31-ig. 2015. 03. 01-én újra munkaviszonyt létesített cégünknél. Kérdésem: 2015. 03. 01-től az adókedvezmény kétéves időtartama újraindul? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Lipcseiné

Kubikusok szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két éve foglalkoztatunk szakképzést nem igénylő munkára kubikusokat. Rájuk is vonatkozik a 24-54 éves korúak kedvezménye? Ha igen, akkor mikortól lehetett volna élni a kedvezménnyel? Meddig lehet visszafelé önrevíziózni, illetve a kedvezményt, ha jár, igényelni? Tisztelettel: Géczi Sándorné

55 éven felüliek szochokedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a most belépő dolgozónk 61 éves, s jár utána az 55 éven felüliek szochokedvezménye, de jár-e azután a dolgozó után is, aki már eddig is itt dolgozott? Ha igen, önrevízióval meddig lehet visszamenni, hogy a szochót visszakaphassuk? Tisztelettel: Géczi Sándorné

Nyugdíjazás: így lehet előtte megszüntetni a munkaviszonyt Cikk

A nyugdíjkorhatárhoz közelítő munkavállalók esetében rendre felmerülő kérdés, hogy a nyugdíjazáskor, illetve azt megelőzően mit tehetnek és mit nem a munkáltatók, hogyan lehet megszüntetni a dolgozók munkaviszonyát. Cikkünkben összefoglaltuk a fontosabb tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs