26 találat a(z) 1 százalék cimkére

Szja 1 százaléka: közzétette a NAV a kedvezményezettek friss listáját Cikk

Összesen csaknem 28 ezer szervezet, program és egyház részesült 2020-ban a személyi jövedelemadóból felajánlható 1 százalékos támogatásban – derül ki a NAV közleményéből.

1 százalék 2020-tól: szeptember 30-áig regisztrálhatnak a civil szervezetek Cikk

Letölthető a NAV internetes honlapjáról a 19EGYREG jelű adatlap, amelyet előzetes regisztráció céljából, 2019. szeptember 30-áig azon civil szervezeteknek kell – kizárólag elektronikus úton – benyújtaniuk a NAV-hoz, amelyek a 2020. rendelkező évtől igényt tartanak a rendelkező magánszemélyek által felajánlott szja 1%-os összegekre és még nem regisztráltak – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Civil szervezetek, figyelem: el kell számolni az 1 százalékos felajánlásokkal! Cikk

A hónap végéig kell elszámolniuk a civil szervezeteknek azzal, hogy mire költötték a 2017. évi 1 százalékos szja-felajánlásokat. Jövőre csak azon szervezeteket lehet ily módon támogatni, amelyek május 31-éig eljuttatják az elszámolást a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Egyesület – szja 1 százaléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! A törvényi előírásoknak megfelelő közhasznú tevékenységet folytató, de nem közhasznú státuszú egyesület jogosult az szja 1 százalékára? Az egyesület regisztrációval rendelkezik, de 2017-ben elvesztette a közhasznú státuszát. Válaszukat előre is köszönöm!

Itt a lista, kinek, mennyi szja 1-1 százalékot ajánlottak fel az adózók Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján, hogy mely civil szervezeteknek, illetve technikai számos kedvezményezetteknek (egyházaknak, kiemelt költségvetési előirányzatnak) ajánlották fel 2018-ban személyi jövedelemadójuk 1-1 százalékát a magánszemélyek.

Tegye rendbe adóügyeit, ha 1 százalékot gyűjt! Jönnek a revizorok Cikk

Szeptember 17-étől a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából részesülő kedvezményezettek adókötelezettségének teljesítését vizsgálják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei (fővárosi) igazgatóságai. A revizorok különös figyelmet fordítanak a működéssel kapcsolatos költségek elszámolására.

Szja 1 százalékot szeretne gyűjteni? Regisztráljon a NAV-nál! Cikk

Letölthető le a NAV internetes honlapjáról a 18EGYREG jelű adatlap, amelyet előzetes regisztráció céljából, 2018. október 1-jéig azon civil szervezeteknek kell – kizárólag elektronikus úton – benyújtaniuk a NAV-hoz, amelyek a 2019. rendelkező évtől igényt tartanak a rendelkező magánszemélyek által felajánlott szja 1 százalékának megfelelő összegekre, és még nem regisztráltak.

Május 22-én éjfélig lehet nyilatkozni az adó 1+1 százalékának felajánlásáról Cikk

Május 22-én éjfélig lehet nyilatkozni az egyházaknak, a Nemzeti Tehetség Programnak és a civil szervezeteknek felajánlható 1+1 százalékokról – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Módosulhat az 1 százalékos törvény Cikk

Balog Zoltán képviselő (Fidesz) törvényjavaslatot terjesztett az országgyűlés elé a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény módosításáról.

Sokan nem tudják ezt az szja egy százalékáról: ezért is rendelkezzen! Cikk

Tapasztalatok szerint sokan nem tudják, hogy bevett egyház javára azok a magánszemélyek is rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk egy százalékáról, akiknek az igénybevett kedvezmények miatt nem maradt fizetendő adójuk. Május 20-áig még ők is elküldhetik az egyszázalékos rendelkező nyilatkozatot, akár akkor is, ha már e nélkül elküldték az szja-bevallásukat.

Egyesületnek 1 százalékos felajánlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy egyesület hirdetheti magát, hogy kérje az 1 százalékos szja-felajánlásokat? A Facebookon való megosztás az 1 százalékkal kapcsolatos felajánlásra hirdetésnek számít? Köszönöm szépen!

Alapítványnál 1 százalékos felajánlások, illetve a természetbeni juttatások könyvelése Kérdés

Közhasznú alapítvány (kettős könyvvitel) könyvelésével kapcsolatosan két kérdésem van: 1. Alapítványunknak 2015. végén utalta a NAV a 2014. évi szja-bevallásokban felajánlott összegeket. Ezen összegnek csak egy részét tudtuk felhasználni, a többi rész tartalékolásra kerül. Kérdésem, hol van konkrétan előírva, hogy a fel nem használt összeget időbelileg el kell határolni? Mert kollégákat kérdezve a gyakorlat nem egységes. 2. Az alapítvány minden évben elviszi az óvodás gyerekeket ismeretterjesztő kirándulásokra (múzeumpedagógiai foglalkozások...stb.), melyek esetében a belépődíjat és a foglalkozást teljes egészében megtéríti. Véleményünk szerint ez természetbeni juttatás, és a személyi jellegű kifizetések között számolandó el, hiszen ha nem lenne meg a közhasznú minősítésünk, fennállna az adó- és járulékfizetési kötelezettségünk az ingyenesen nyújtott szolgáltatás után.

Alapítvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdezni szeretném, hogy ha az alapítvány jogosult 1 százalékra a NAV-tól, abban az esetben ezt mikor kell elkönyvelni bevételként? Amikor befolyik a NAV-tól az összeg, akkor egyből 9. Bevételként számolom el, vagy amikor befolyik 448. Kötelezettség sorra kerül és amikor elköltésre került, válik bevétellé? Kérnék törvényi hivatkozást megjelölni. Válaszát előre is köszönöm!

Nem kell közhasznúság az adó 1 százalékához Cikk

Az adó egyszázalékos felajánlása nem függ attól, hogy az adott szervezetnek van-e közhasznú jogállása - tájékoztatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a civil szervezetekkel összefüggő új, elektronikus eljárásokkal kapcsolatban kedden az MTI-t.

Közhasznú szervezetek szja 1 százalék tartalékolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Óvodai közhasznú alapítványt könyvelek. Ezzel kapcsolatosan a következő a kérdésem. A NAV által folyósított 1 % szja összegét mennyi ideig lehet tartalékolni? Jól tudom, hogy a kiutalástól számított 3 évig? Válaszukat köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close