53 találat a(z) ügyvéd cimkére

Tevékenységi kör bővítése Kérdés

Kapcsolt vállalkozás bejelentése Kérdés

Kérem segítségüket abban a kérdésben, hogy egy adószámos magánszemély ügyvédnek, aki kapcsolt vállalkozásban áll egy társasággal, be kell-e jelentenie az ügyvédnek, és milyen nyomtatványon azt társaságot, amellyel kapcsolt vállalkozási viszonyban van? Köszönöm válaszukat. Pappné

Ügyvéd által továbbszámlázott közigazgatási díjak Kérdés

Az alapvetően ügyvédi (69001) alanyi mentességet választó ügyvéd által történő kiszámlázásnál hogyan helyes a számla kiállítás? 1. Kell-e feltüntetni a saját szolgáltatási díjtól elkülönítve a közigazgatási költségeket, amelyek tárgyi mentes tételek és csupán továbbszámlázott költségek? 2. Ezek a továbbszámlázott tételek beletartoznak-e a 12 millió forintos alanyi mentes keretösszegbe? köszönettel Tóth Edit

Végelszámolás befejezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy másfél éve megkezdett végelszámolás befejezésével kapcsolatban szeretném megtudni, hogy mi a teendő. Nem igazán világos számomra, hogy mely lépéseket kell elvégeznem könyvelőként, hogy minden zökkenőmentes legyen, illetve milyen sorrendben. A függőben lévő tagi kölcsön elengedése megtörtént, az illeték meg lett fizetve, az ez után még keletkező társasági adó a záróbevallásba kerül, ha ezt jól gondolom? Akkor ennek megfizetésére még fenn kell tartani a bankszámlát, illetve azt mikor kell megszüntetni? Mikor kell megigényelnem a nyugdíjbiztosítótól az igazolást? Az ügyvéd által beadandó anyagokhoz nekem mit szükséges elkészítenem? Segítségét és türelmét előre is köszönöm. Renáta

Áll a bál Trump korábbi adóbevallásai körül Cikk

Donald Trump amerikai elnök ügyvédjei képviselőket perelnek annak érdekében, hogy ne juthassanak hozzá az elnök korábbi adóbevallásához.

Nyugdíjas ügyvéd foglalkoztatása Kérdés

Ügyvédi iroda kamarai regisztrációval rendelkező nyugdíjas tagja munkaviszonyban elláthatja-e az ügyvédi tevékenységet?

Ügyfelei pénzének elsikkasztásával gyanúsítanak egy ügyvédet Cikk

Sikkasztás miatt indult eljárás egy szegedi ügyvéd ellen, mert a gyanú szerint saját céljaira használta fel az ügyfelei által rábízott csaknem 70 millió forintot, az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Bt. végleszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság 2019. 01. 01-jétől végelszámolni szeretne, egyszerűsített végelszámolási eljárással, a bt. könyvvizsgálatra nem kötelezett. Kérdésem milyen számviteli, adózási feladatokat kell elvégezni, illetve milyen határidővel, a végelszámolás megindítása előtt. Illetve szükséges-e ügyvédet bevonni az eljárásba. Köszönöm válaszukat!

Katás és őstermelő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőként a sokadik kérdést kapom a következő témában: Áfakörös egyéni vállalkozónak (ügyvéd) és mellette őstermelőnek nem tudom egyszerűen elmagyarázni, hogy ha a kata adózási módot választja, akkor az csak az egyéni vállalkozására terjed ki, az őstermelői tevékenységre nem. Őstermelőként van a 8 millió forintos értékhatár – támogatások nélkül –, melynél a kistermelői költségátalányt még igénybe lehet venni. Az ő bevétele meghaladná a 8 millió forintos őstermelői bevételt és elgondolása szerint (több kollégájával egyetemben – ügyvédek plusz őstermelők) beleférne a 12 milliós értékhatárba, melyet a kata nyújt. Hiába mondom el nap mint nap az álláspontomat ebben a témában, hogy külön kezeljük a két tevékenységet, és a kata csak az ügyvédi tevékenységre alkalmazható, hajthatatlanok. Ezért fordultam Önökhöz, hogy megerősítést kérjek és esetleges álláspontjukat megküldenék részemre. Nagyon sürgős lenne, köszönöm!

Formai és tartalmi kifogások miatt pattannak vissza a keresetlevelek Cikk

Idén január óta nehezebb Magyarországon pereskedni, mint valaha is volt. Szakmai pontatlanságokra vagy formai hibára való hivatkozással a bíróságok számolatlanul dobják vissza még a legtapasztaltabb ügyvédek keresetleveleit is. A szigor előreláthatóan az alternatív vitarendezési formák felé tereli majd a vitázó feleket – véli a Jalsovszky ügyvédi Iroda.

Egyszerűsített végelszámolás – újabb feladat a könyvelőknek Cikk

Kft. és rt. is választhatja az egyszerűsített végelszámolást a cégtörvény 2018. július 1-jei változása szerint, nem kell hozzá ügyvédi képviselet, a kérelmet pedig nem a cégbíróságnál, hanem az adóhatóságnál kell előterjeszteni.

Passzív gyednek minősül? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó ügyvéd anyuka a csed és gyed idejére nem passziválta a vállalkozását, csak minden hónapban jelentette, hogy nem köteles a katát fizetni. Most várja a második gyermeket, s az egészségbiztosító szerint a fenti konstrukció passzív gyednek minősül, s így nem lesz meg a 365 nap két év alatt. Eddig úgy tudtuk/gondoltuk, hogy passzív gyed csak akkor lehetséges, ha megszűnik a kismama jogviszonya a csed/gyed alatt. Itt nincs szó megszűnésről, csupán nincs havi kata fizetési kötelezettség. Milyen jogszabályhelyet nem vettünk figyelembe, ha egyátalán igaz a fenti állítás? Köszönettel!

Adócsalás miatt emeltek vádat egy ügyvéd ellen Cikk

Egy ügyvéd ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség, mert nem fizetett be 82 millió forint adót a jövedelme után – tájékoztatta az ügyészség kedden az MTI-t.

Katás ügyvéd bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kisadózó ügyvéd esetében bevételnek számít-e az ügyvéd számlájára az ügyfél által utalt azon összeg, amiből az eljárási illetéket egyenlíti ki az ügyvéd? Köszönettel

Katás ügyvédi iroda tagja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás ügyvédi iroda tagja ki kíván lépni az irodából, máshol fog munkaviszonyt létesíteni. Milyen kilépő iratokat kell ilyen esetben kiállítani számára?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close