27 találat a(z) üdülési jog cimkére

Üdülési kompenzációs hetek értékesítése Kérdés

Kártérítéshez juthatnak az üdülési joggal csalók áldozatai Cikk

Közérdekű keresettel érte el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hogy két, üdülési joggal kapcsolatos megtévesztések miatt elmarasztalt cég ügyfelei könnyebben és gyorsabban kaphassanak kártérítést; a bíróság döntése egyszerűsített jogérvényesítésre nyújt lehetőséget a sérelmet szenvedett fogyasztóknak.

Visszavásárolt üdülési jog Kérdés

Üdülési jog Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két magánszemély 70 db részvény vásárlása fejében üdülési jogot szerzett 700 ezer Ft névértéken a 2018. évben. Kft.-t alapítottak 1999-ben és ezeket a részvényeket 70 db 2800 ezer Ft értékben apportként a cégébe bevitte.Részvényként szerepel a könyvekben. Minden negyedévben kapott értékpapír portfóliókimutatást sokáig, ABBÁZIA törzsrészvény néven, 70 db 700 ezer Ft névértéken és 700 ezer Ft piaci értéken. Az utóbbi 5 évben a portfóliókimutatáson 70 darab maradt, de a bekerülési, névérték, piaci érték ismeretlen. A 2020. évben az ABBÁZIA visszavenné 8 hét szállás fejében, de akkor a könyveinkben nem részvény, hanem üdülési jog szerepelne? Év végi értékeléskor nem tudunk rá értékvesztést elszámolni, mert nem tudjuk megállapítani a piaci árát. Lehet piaci ár, mert 8 heti szállást ajánlott fel 6 fős apartmanban, aminek értéke piaci áron 1 hét üdülésre számolva 300 ezer Ft/hét, ezt lehet piaci értéknek számolni? Tehát nem kell leértékelni? A cég szeretne megszabadulni ezektől és a 2020. évben eladná magánszemély tulajdonosainak 2800 ezer Ft-ért, vagy névértéken 700 ezer Ft-ért. Kérdésem van áfa szempontjából is. Áfaköteles ez az értékesítés? Válaszukat előre is köszönöm ebben a bonyolult kérdésben. Reményik Anikó

Üdülési jog – áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy hazai cég apartmanházat kíván építeni és ezt üdülési jog értékesítése révén kívánja hasznositani. Hány százalékos áfa terheli az üdülésijog-értékesítést? Fizetni kell-e az üdülési jog értékesítése miatt turizmusfejlesztési hozzájárulást?

Üdülési jog értékcsökkenése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. meg akar vásárolni egy üdülési jogot, amelyet a jelenlegi tulajdonos 99 évre vásárolt, és ebből eddig 10 év telt el. A kérdésem: ebben az esetben a vagyoni értékű jogot a hátralévő időszakra elosztva kell elszámolni az Szt. 52. § (1) bekezdés szerint, vagyis 89 évre elosztva? Ha nem, akkor milyen leírási kulcsot kell alkalmazni? Másik kérdésem: ha az üdülési jog megvásárlását követően a társaság kata adózást választ, célszerű-e az értékcsökkentési nyilvántartást tovább vezetni, hogy a kata esetleges megszűnése esetén egyértelmű legyen a vagyoni helyzet?

Üdülési jog – szja, illeték Kérdés

Tisztelt Adózóna! Üdülési jog értékesítésekor a eladónak milyen fizetési kötelezettségei keletkeznek?Szja- vagy illetékfizetési kötelezettség keletkezik? Várom szíves válaszát! Köszönettel: Némethné

Üdülési jog értékesítése Kérdés

Üdülőszövetkezeti tag időleges üdülési jogának értékesítése után kell-e adót, illetéket fizetni, illetve bevallani, az üdülőszövetkezetnek kell-e jelenteni a NAV felé? A tag üdülőhasználati jogát a földhivatalba be kell jegyeztetni? Köszönettel: Rácz Ildikó

Üdülési jog értékesítésével verték át ügyfeleiket Cikk

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 24 ember ellen, akik üdülési jogok értékesítésével több mint 340 embert tévesztettek meg, és összesen mintegy nyolcszázmillió forint kárt okoztak nekik – közölte a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-vel.

Üdülési joggal rendelkezők megtévesztése miatt bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogaik eladásáról szóló ajánlatokkal. A jogsértésekért együttesen mintegy 41 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

Üdülőszövetkezet – értékvesztés elszámolása Kérdés

Az üdülőszövetkezet üdülési jogot a 3-as számlaosztályban tartja nyilván. Minden évben a tagok között van olyan, akinek nincs igénye, nincs további örökös, az üdülési jog díját nem fizeti meg. Ezen tagok kizárásra kerülnek. Ilyenkor a nyilvántartott érték után elszámolható-e értékvesztés a számviteli törvény 55. §-ának figyelembe vételével?

Üdülési jog Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam közleményüket a Dinasztia Wellness Kft-.ről. http://adozona.hu/altalanos/Megtevesztettek_az_udulesi_joggal_rendelkez_R30VKA Szeretném kérdezni hogy ezzel a témával kapcsolatosan (eladási lehetőség, bérlet stb.) hol tudnak megbízható segítséget nyújtani? Több ismerősöm rendelkezik ilyen üdülési joggal és nagy a bizonytalanság, hogy milyen lehetőség van ezen ügyletek rendezésére. Szíves válaszukat köszönöm.

Megtévesztették az üdülési joggal rendelkezőket, bírság lett a vége Cikk

Üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával megtévesztette a fogyasztókat a Dinasztia Wellness Kft., ezért mintegy 22,5 millió forint bírságot szabott ki a cégre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Megtévesztő ajánlatok miatt 9 milliós bírságot szabott ki a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Light in the Barter LLC. Magyarországi Fióktelepe (LIB Magyarország) megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, és megsértette a szakmai gondosság követelményét is. A jogsértésért 8,9 millió forintos bírságot szabott ki a GVH.

Üdülési jogot értékesítők célkeresztben: bírságolt a versenyhivatal Cikk

A fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két eljárásban 16,4 millió forint bírságot szabott ki több, üdülési jogot értékesítő társaságra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását – közölte a hatóság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfa-önellenőrzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close