24 találat a(z) üdülési jog cimkére

Üdülési jog Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két magánszemély 70 db részvény vásárlása fejében üdülési jogot szerzett 700 ezer Ft névértéken a 2018. évben. Kft.-t alapítottak 1999-ben és ezeket a részvényeket 70 db 2800 ezer Ft értékben apportként a cégébe bevitte.Részvényként szerepel a könyvekben. Minden negyedévben kapott értékpapír portfóliókimutatást sokáig, ABBÁZIA törzsrészvény néven, 70 db 700 ezer Ft névértéken és 700 ezer Ft piaci értéken. Az utóbbi 5 évben a portfóliókimutatáson 70 darab maradt, de a bekerülési, névérték, piaci érték ismeretlen. A 2020. évben az ABBÁZIA visszavenné 8 hét szállás fejében, de akkor a könyveinkben nem részvény, hanem üdülési jog szerepelne? Év végi értékeléskor nem tudunk rá értékvesztést elszámolni, mert nem tudjuk megállapítani a piaci árát. Lehet piaci ár, mert 8 heti szállást ajánlott fel 6 fős apartmanban, aminek értéke piaci áron 1 hét üdülésre számolva 300 ezer Ft/hét, ezt lehet piaci értéknek számolni? Tehát nem kell leértékelni? A cég szeretne megszabadulni ezektől és a 2020. évben eladná magánszemély tulajdonosainak 2800 ezer Ft-ért, vagy névértéken 700 ezer Ft-ért. Kérdésem van áfa szempontjából is. Áfaköteles ez az értékesítés? Válaszukat előre is köszönöm ebben a bonyolult kérdésben. Reményik Anikó

Üdülési jog – áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy hazai cég apartmanházat kíván építeni és ezt üdülési jog értékesítése révén kívánja hasznositani. Hány százalékos áfa terheli az üdülésijog-értékesítést? Fizetni kell-e az üdülési jog értékesítése miatt turizmusfejlesztési hozzájárulást?

Üdülési jog értékcsökkenése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. meg akar vásárolni egy üdülési jogot, amelyet a jelenlegi tulajdonos 99 évre vásárolt, és ebből eddig 10 év telt el. A kérdésem: ebben az esetben a vagyoni értékű jogot a hátralévő időszakra elosztva kell elszámolni az Szt. 52. § (1) bekezdés szerint, vagyis 89 évre elosztva? Ha nem, akkor milyen leírási kulcsot kell alkalmazni? Másik kérdésem: ha az üdülési jog megvásárlását követően a társaság kata adózást választ, célszerű-e az értékcsökkentési nyilvántartást tovább vezetni, hogy a kata esetleges megszűnése esetén egyértelmű legyen a vagyoni helyzet?

Üdülési jog – szja, illeték Kérdés

Tisztelt Adózóna! Üdülési jog értékesítésekor a eladónak milyen fizetési kötelezettségei keletkeznek?Szja- vagy illetékfizetési kötelezettség keletkezik? Várom szíves válaszát! Köszönettel: Némethné

Üdülési jog értékesítése Kérdés

Üdülőszövetkezeti tag időleges üdülési jogának értékesítése után kell-e adót, illetéket fizetni, illetve bevallani, az üdülőszövetkezetnek kell-e jelenteni a NAV felé? A tag üdülőhasználati jogát a földhivatalba be kell jegyeztetni? Köszönettel: Rácz Ildikó

Üdülési jog értékesítésével verték át ügyfeleiket Cikk

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 24 ember ellen, akik üdülési jogok értékesítésével több mint 340 embert tévesztettek meg, és összesen mintegy nyolcszázmillió forint kárt okoztak nekik – közölte a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-vel.

Üdülési joggal rendelkezők megtévesztése miatt bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogaik eladásáról szóló ajánlatokkal. A jogsértésekért együttesen mintegy 41 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

Üdülőszövetkezet – értékvesztés elszámolása Kérdés

Az üdülőszövetkezet üdülési jogot a 3-as számlaosztályban tartja nyilván. Minden évben a tagok között van olyan, akinek nincs igénye, nincs további örökös, az üdülési jog díját nem fizeti meg. Ezen tagok kizárásra kerülnek. Ilyenkor a nyilvántartott érték után elszámolható-e értékvesztés a számviteli törvény 55. §-ának figyelembe vételével?

Üdülési jog Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam közleményüket a Dinasztia Wellness Kft-.ről. http://adozona.hu/altalanos/Megtevesztettek_az_udulesi_joggal_rendelkez_R30VKA Szeretném kérdezni hogy ezzel a témával kapcsolatosan (eladási lehetőség, bérlet stb.) hol tudnak megbízható segítséget nyújtani? Több ismerősöm rendelkezik ilyen üdülési joggal és nagy a bizonytalanság, hogy milyen lehetőség van ezen ügyletek rendezésére. Szíves válaszukat köszönöm.

Megtévesztették az üdülési joggal rendelkezőket, bírság lett a vége Cikk

Üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával megtévesztette a fogyasztókat a Dinasztia Wellness Kft., ezért mintegy 22,5 millió forint bírságot szabott ki a cégre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Megtévesztő ajánlatok miatt 9 milliós bírságot szabott ki a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Light in the Barter LLC. Magyarországi Fióktelepe (LIB Magyarország) megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, és megsértette a szakmai gondosság követelményét is. A jogsértésért 8,9 millió forintos bírságot szabott ki a GVH.

Üdülési jogot értékesítők célkeresztben: bírságolt a versenyhivatal Cikk

A fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két eljárásban 16,4 millió forint bírságot szabott ki több, üdülési jogot értékesítő társaságra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását – közölte a hatóság.

Üdülési jog végelszámoláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünket szeretnénk végelszámolni, már nincs bevétel, a tulajdonos nyugdíjas. A cégben nincs tartozás, nincsenek eszközök, csak egy üdülési jog, amit 2000-ben vásárolt a cég 1 400 000 plusz áfa értékben. Az üdülési jog 2030-ig érvényes. Próbáltuk értékesíteni, de sajnos nincs rá vevő, a cég pedig nem veszi vissza. Mivel a kereslet rá most nulla, így a jelenlegi piaci értéke is nulla. A végelszámolást szeretnénk minél hamarabb befejezni, ezért szeretnénk tudni, hogy mit lehetne ezzel kezdeni? Vegye meg a tulajdonos 2 forintért? Vagy írjuk le veszteségként? A végelszámolás NAV-os ellenőrzésekor milyen bizonylatot kérhetnek ehhez? Köszönjük szépen a segítséget!

Üdülési jog értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély 2012-ben vásárolt üdülési jogát értékesítette 2016-ban. Hogyan alakul az adózása? Milyen adófizetési kötelezettsége van? Köszönettel

Hamis ígéretek üdülési jogról: bírság lett a vége Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Timeshare Market INC Kft. „f.a.” (Timeshare Market) megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával. A jogsértésért a társaságra kiszabható maximális bírságot, 35 144 400 forintot szabott ki a GVH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close