35 találat a(z) útiköltség cimkére

Üzemanyagszámla Kérdés

Világkiállításon résztvevő zsűritagok elszámolása Kérdés

Hivatali út hozzátartozókkal Kérdés

Katás vállalkozó költségtérítése Kérdés

Megbízott útiköltség-térítése Kérdés

Munkaerő-kölcsönzés: toborzási költségek Kérdés

Itt vannak a februári üzemanyagárak a NAV-tól Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan februárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban Kérdés

Utasbiztosítás: 11 káresemény, amelyet fedezhet Cikk

A külföldre utazók mintegy 60 százalékának ma már nem kérdés, hogy érdemes-e utasbiztosítást kötni, mivel köztudott: a bankkártyák többségéhez tartozó utazási védelem vagy az Európai Egészségbiztosítási Kártya hasznos ugyan, de korántsem elegendő a gondtalan nyaraláshoz. Azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy pontosan mire is fizet egy utasbiztosítás, így előfordul, hogy baj esetén az utazók akkor sem igényelnek kártérítést, ha jogosultak lennének rá – hívja fel a figyelmet a „11 fontos dolog, ha utasbiztosítást keresel” című blogcikkében az UNION Biztosító.

Kiküldetés, útiköltség Kérdés

Vadásztársaságnál kilőtt vad kizsigerelésének, szállításának kifizetése Kérdés

Egy vadásztársaság tagjai a kilőtt vadat kizsigerelve szállítják el a kötelező vizsgálatokra. A kormányhivatal a zsigerelést és a szállítást a vadásztársaságnak számla ellenében megtéríti, a vad értékét a NÉBIH téríti meg. A vadásztársaság a tagjainak milyen címszóval fizetheti ki a zsigerelést, illetve az útiköltséget? Válaszát előre is köszönöm.

Gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos nyilvántartás és költségelszámolás II. Kérdés

Kiegészíteném az fenti címmel korábban feltett kérdésemet, ami így a következő: Egy alapítvány saját gépkocsival rendelkezik. Azt mindig más és más munkatárs vezeti hivatalos üzleti útjain, több esetben több munkatárs is együtt utazik. Kérdésem, hogy milyen nyilvántartásokat kell vezetni, és milyen költségek és hogyan számolhatók el hivatalos üzleti utazás alkalmával? Amennyiben két munkatárs heti kettő alkalommal munkába járásra használja ugyanezt a gépkocsit, akkor keletkezik-e a magánszemélynek adóköteles jövedelme és mit kell fizetnie, ha egyáltalán kell. Ilyen esetben kell-e egyéb kimutatást (kiküldetési utasítást, rendelvényt) használni. Köszönettel várom a tájékoztatást.

Számlás partner részére foglalt szállás- és útiköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az, hogy foglalhat és fizethet-e a vállalkozás repülőjegyet és szállást (vállalkozási) szerződéses, számlás partnere részére? Helyes-e a gyakorlat, hogy egy oktatási tevékenységgel foglalkozó cég foglalja és fizeti a saját (oktatási cég) nevére kiállított számla alapján a beszámlázó egyéni vállalkozó oktatója repülőjegyét és az oktatás helyszínén a szállás díját? Nem fog-e ez jövedelmet keletkeztetni az egyéni vállalkozónál mint magánszemélynél? Egyértelmű válaszát előre is köszönöm!

Így lehet megtéríteni a tanácsadók, üzletkötők útiköltségét Cikk

Szaktanácsadással foglalkozó társaság hogyan tudja megtéríteni az ország egész területére utazó munkatársai útiköltségét? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Hibrid autó útiköltség-elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértők! A segítségüket, véleményüket szeretném kikérni a következő témában: kiküldetés költségét szeretnénk az alábbi autóra elszámolni: Toyota RAV4 2494 cm3 E/B , elektromos autó. A gyári fogyasztási adatok: város/országút/ vegyes/ 5,1l / 4,9 / 5 liter/100 km, tesztfogyasztás 7,5 liter. A valós adatok ennél magasabb fogyasztást igazolnak. Kérdésem, hogy elszámolható-e hibrid autóra kiküldetési költség, és mivel ennek a hibrid autónak a fogyasztási normája nem található meg a NAV által meghatározott üzemanyag-fogyasztási normák között, a gyártó általi fogyasztás elmarad a tényleges fogyasztástól, mi alapján lehet szabályszerűen elszámolni a kiküldetést? Tudom, van lehetőség a NAV-tól szakértői véleményt kérni, de az Ön véleményére is kíváncsi vagyok, van-e más lehetőség a szabályszerű elszámolásra? Köszönöm a segítéget!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs