36 találat a(z) útiköltség cimkére

Költségtérítés könyvelése Kérdés

Üzemanyagszámla Kérdés

Világkiállításon résztvevő zsűritagok elszámolása Kérdés

Hivatali út hozzátartozókkal Kérdés

Katás vállalkozó költségtérítése Kérdés

Megbízott útiköltség-térítése Kérdés

Munkaerő-kölcsönzés: toborzási költségek Kérdés

Itt vannak a februári üzemanyagárak a NAV-tól Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan februárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban Kérdés

Utasbiztosítás: 11 káresemény, amelyet fedezhet Cikk

A külföldre utazók mintegy 60 százalékának ma már nem kérdés, hogy érdemes-e utasbiztosítást kötni, mivel köztudott: a bankkártyák többségéhez tartozó utazási védelem vagy az Európai Egészségbiztosítási Kártya hasznos ugyan, de korántsem elegendő a gondtalan nyaraláshoz. Azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy pontosan mire is fizet egy utasbiztosítás, így előfordul, hogy baj esetén az utazók akkor sem igényelnek kártérítést, ha jogosultak lennének rá – hívja fel a figyelmet a „11 fontos dolog, ha utasbiztosítást keresel” című blogcikkében az UNION Biztosító.

Kiküldetés, útiköltség Kérdés

Vadásztársaságnál kilőtt vad kizsigerelésének, szállításának kifizetése Kérdés

Egy vadásztársaság tagjai a kilőtt vadat kizsigerelve szállítják el a kötelező vizsgálatokra. A kormányhivatal a zsigerelést és a szállítást a vadásztársaságnak számla ellenében megtéríti, a vad értékét a NÉBIH téríti meg. A vadásztársaság a tagjainak milyen címszóval fizetheti ki a zsigerelést, illetve az útiköltséget? Válaszát előre is köszönöm.

Gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos nyilvántartás és költségelszámolás II. Kérdés

Kiegészíteném az fenti címmel korábban feltett kérdésemet, ami így a következő: Egy alapítvány saját gépkocsival rendelkezik. Azt mindig más és más munkatárs vezeti hivatalos üzleti útjain, több esetben több munkatárs is együtt utazik. Kérdésem, hogy milyen nyilvántartásokat kell vezetni, és milyen költségek és hogyan számolhatók el hivatalos üzleti utazás alkalmával? Amennyiben két munkatárs heti kettő alkalommal munkába járásra használja ugyanezt a gépkocsit, akkor keletkezik-e a magánszemélynek adóköteles jövedelme és mit kell fizetnie, ha egyáltalán kell. Ilyen esetben kell-e egyéb kimutatást (kiküldetési utasítást, rendelvényt) használni. Köszönettel várom a tájékoztatást.

Számlás partner részére foglalt szállás- és útiköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az, hogy foglalhat és fizethet-e a vállalkozás repülőjegyet és szállást (vállalkozási) szerződéses, számlás partnere részére? Helyes-e a gyakorlat, hogy egy oktatási tevékenységgel foglalkozó cég foglalja és fizeti a saját (oktatási cég) nevére kiállított számla alapján a beszámlázó egyéni vállalkozó oktatója repülőjegyét és az oktatás helyszínén a szállás díját? Nem fog-e ez jövedelmet keletkeztetni az egyéni vállalkozónál mint magánszemélynél? Egyértelmű válaszát előre is köszönöm!

Így lehet megtéríteni a tanácsadók, üzletkötők útiköltségét Cikk

Szaktanácsadással foglalkozó társaság hogyan tudja megtéríteni az ország egész területére utazó munkatársai útiköltségét? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telephely eladása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs