3 találat a(z) összesítő bevallás cimkére

Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar áfaalany társaság Csehországban "szabadidős úszómező" létesítését végzi, melyet a szerződés építményként említ. A létesítmény fő elemeit Magyarországon szerezte be, és azokat itt is szerelték össze, mely számlák áfatartalmát a bevallásban levonásba helyeztük. A vevő felé kiállított számlán szerepeltetjük, hogy "fordított adózás". Helyesen járunk el, ha az áfatörvény 39. paragrafusa alapján az ügyletet ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatásként kezeljük, és ez esetben a kiszámlázott összeget nem szerepeltetjük a közösségi összesítő bevallásban?

Külföldön végzett villanyszerelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk EU-n belül végez villanyszerelési, kábelfektetési munkákat. A kinti adóhatóság nem állapított meg részünkre adószámot, mert nincs kint telephelyünk, ami szükséges az adószám megállapításához. A munkát a magyar adószámunkról számlázzuk. Kérdésem, hogy helyes-e a "fordított adózás" megnevezése a számlán, illetve az áfabevallás mely sorában kell feltüntetni az árbevételt, és szerepeltetni kell-e az összesítő nyilatkozatban? Köszönöm.

Evás A60-as bevallás Kérdés

Evás vállalkozó Romániában lévő vállalkozásnak nyújtott szolgáltatást, erről kell-e A60-as összesítő bevallást beadnia? Ha igen, milyen gyakorisággal? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Készpénzes számla, pénztárgép, adatszolgáltatás

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Számviteli bizonylat 2020.07.01-től

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó egyben őstermelő is

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close