3 találat a(z) étkezési szolgáltatás cimkére

Nonprofit kft. számlázása, szja-fizetési kötelezettsége Kérdés

Civil szervezet – étkezés továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezet gyermektáborok megrendezéséhez ad bérbe ingatlant, a tábor ideje alatt biztosított étkezést közvetített szolgáltatásként továbbszámlázza a tábor szervezői felé. A civil szervezet meleg konyhával, főzési lehetőséggel nem rendelkezik, az étkezési szolgáltatást a saját nevében rendeli meg, és továbbszámlázza. A civil szervezet alanyi adómentes. Helyesen jár-e el, ha az étkezési szolgáltatásról is alanyi mentes számlát állít ki a tábor szervezői felé? Illetve milyen teáorszámú tevékenységgel kell rendelkeznie az étkezési szolgáltatás továbbszámlázásához? Gondot jelent-e, ha a civil szervezet az étkezési szolgáltatást magasabb áron számlázza tovább, mint amennyiért azt neki számlázták?

Közhasznúak étel-ital adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közhasznú egyesület és alapítvány a cél szerinti tevékenysége keretében oktatási, mentorálási tevékenységet végez. A képzésen bárki részt vehet, akit érdekel a téma, aki segítő vagy önkéntes szeretne lenni a közhasznú cél megvalósításában (nem fizetnek semmilyen díjat ezért a "szolgáltatásért"). A program alatt étel-ital ellátást is biztosít a szervezet. Adóügyi (fizetés-bevallás) vonzata mikor, és hogyan, milyen mértékben keletkezik, ha keletkezik? Köszönettel: Léderer Györgyné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

275/2020. kormányrendelet

Lepsényi Mária

adószakértő

Felmondási védelem közalkalmazottnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close