• Kauker Zsoltné
Hozzászólások 0

Nonprofit kft. számlázása, szja-fizetési kötelezettsége

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Nem közhasznú nonprofit kft. külföldi, közösségen belüli helyszínen megtartandó konferenciák szervezésével és lebonyolításával kíván foglalkozni. A nonprofit kft. bejelentkezett az áfakörbe, áfafizetési kötelezettségét az általános szabályok szerint állapítja meg, közösségi adószámmal rendelkezik. Bevételei külföldi és belföldi nem adóalany magánszemélyek és adóalany jogi személyek részvételi díjából, valamint külföldi és belföldi jogi személyek támogatásaiból lesznek. A kiszámlázással kapcsolatban azt szeretném tudni, hogy a teljesítés helye az a hely ahol a konferenciát ténylegesen megtartják? Az áfatörvény területi hatályán kívüli, közösségen belüli szolgáltatásnyújtást végez a nonprofit kft.? A részvételi díj kiszámlázásával kapcsolatos kérdéseim: – a belföldi áfaalany jogi személy részére milyen áfatartalmú számlát kell kiállítani? – a nem közösségben letelepedett – harmadik országbeli – nem adóalany magánszemély és jogi személy részére milyen áfatartalmú számlát kell kiállítani? A konferencia megtartásához kapcsolódó étkezési szolgáltatást – ami külföldön teljesül – terhelik-e az szja-törvény szerinti egyes meghatározott juttatás adói? Ha közvetített szolgáltatásként kiszámlázásra kerül az étkezési szolgáltatás, akkor a nem adóalany magánszemélynek kiszámlázott étkezési szolgáltatás után kit terhel az szja-törvény szerinti meghatározott juttatás utáni adófizetési kötelezettség? Köszönettel: Kauker Zsoltné


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close