138 találat a(z) építőipar cimkére

Fordított áfa Kérdés

Visszaesett a tavalyihoz és a januárihoz képest a februári építőipari termelés Cikk

2021 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 16,1 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál, közölte a KSH. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 16,7, az egyéb építményeké 15,0 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 11,7 százalékkal kisebb volt a januárinál.

Jelentősen csökkent a csődök száma tavaly Magyarországon Cikk

A globális átlagot meghaladó mértékben, 18 százalékkal csökkent Magyarországon a csődök száma tavaly az Atradius hitelbiztosító elemzése szerint.

Feltámadt poraiból az építőipar Cikk

Januárban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 11 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál. Mindkét építményfőcsoport termelése bővült, az épületeké 10, az egyéb építményeké 12,8 százalékkal – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bfejezetlen termelés könyvelése Kérdés

Fokozott munkaügyi ellenőrzések várhatók: itt a menetrend 2021-re Cikk

A munkaügyi hatóság kiemelt célja, hogy a rendelkezésre álló erőforrásaival minél hatékonyabban mozdítsa előre a gazdaság további fehérítését a munkaerőpiac területén, ennek érdekében 2021-ben háromszor is országos akcióellenőrzést vagy célvizsgálatot tartanak a jogkövető foglalkoztatás ellenőrzése terén, illetve az építőipari, a személy- és vagyonvédelmi, valamint a takarítási tevékenységet végző munkáltatóknál – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a tárca keddi tájékoztatása szerint.

Építőipari áfakulcsok Kérdés

Támogatás építőipari kkv-knak Cikk

Idén is folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program, amelyben az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis-, és közepes vállalkozások vehetnek részt, amelyek február 15-én reggel 8 órától adhatják be támogatási kérelmeiket az Építő-5 programra – közölte Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára mai sajtótájékoztatóján.

Építőipar: november szépített az előző hónapok visszaesésén Cikk

2020 novemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 5,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte a KSH. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 7,7, az egyéb építményeké 2,2 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése az októberihez mérten 12,1 százalékkal nőtt, június óta minden hónapban magasabb volt az előző havinál, novemberben 27,3 százalékkal meghaladta a májusi mélypontot.

A járvány idején ennyi pénzt költött el a kormány beruházások finanszírozására Cikk

Összesen 1434 beruházást finanszírozásáról döntött a járvány kezdete óta a kormány, és 1676 milliárd forintot juttatott erre a célra a költségvetésből – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Kiskunhalason, a Merkbau Zrt. új, nyílászárókat gyártó üzemének átadásán.

5% áfa építőipari munkáknál Kérdés

Fordított adózású előlegszámla vs egyenes adózású végszámla Kérdés

Kétszámjegyű visszaesés az építőiparban az egy évvel ezelőttihez képest, de az árak nőttek Cikk

2020 szeptemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 14,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 9,1, az egyéb építményeké 20,6 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése az augusztusihoz mérten 1,4, a májusi mélyponthoz képest 10,9 százalékkal emelkedett. A III. negyedévben az építőipar termelői árai 7,0 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva, közölte a KSH.

Lakásépítés, -felújítás: az állami támogatások felpörgethetik a piacot Cikk

Az építésnél akár 20, a felújításnál 50 százalékos piacbővülést eredményezhet a kormány új otthonteremtési és -felújítási intézkedéscsomagja a GKI és a Masterplast közös kutatása szerint.

Áfacsalással gyanúsítják egy céghálózat tagjait Cikk

A költségvetésnek 433 millió forint kárt okozó építőipari céghálózatot működtető bűnszervezet tagjait tartóztattak le Pécsen – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close